analiza

Amon, Ra, Mitra, Aštarta, Beelzebub, Tito i poganska religija antifašizam

Zašto je antifašiste zasmetalo micanje Titove biste s Pantovčaka, dojučerašnjeg hrama njihovog poganskog kulta? Antifašizam, nekad komunizam, boljševizam, staljinizam, socijalizam i ostali 'izmi' su najobičnije poganske religije. Kada ih se usporedi s starozavjetnom predajom vidljivo je kako imaju sve osobine poganskih kultova i mnogobožačkih religija.
19.05.2015. u 12:03
Ispiši članak

Ti poganski kultovi kroz povijest su doživjeli razne derivacije, prilagodbe i preživjeli do današnjih dana. Njihovi današnji veliki svećenici su tzv. povjesničari poznati pod imenima Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein, u Splitu Dragan Markovina, u Rijeci Vjekoslav Perica i drugi sličnih ideoloških tumačenja povijesti.

Osnovni princip preživljavanja svakog kulta jest mijenjanje vlastite povijest i njeno pretvaranje u moralnu i čudesnu kako bi poslužila kao primjer i uzor novim sljedbenicima. Za ovo su zaduženi spomenuti veliki svećenici jugoslavenske historiografije. Prema njihovim interpretacijama Tito i partija su bili nebeska bića, privremeno u ljudskom obličju, koji su svojim nadnaravnim sposobnostima pobijedili neprijatelje i stvorili svijet blagostanja i pravde.

Slijedeći je princip izrada kipova kojima se ti sljedbenici klanjaju. Tako je cijelim prostorom Hrvatske kojim su ovladali podignuto tisuće raznih kipova koji su bili postavljeni na ovodobne uzvišice namijenjene klanjanju tim bogovima. Klanjanja su se izvodila ciklički na dane raznih blagdana tog poganskog kulta. Ti poganski rituali se suštinski ne mijenjaju i svode se na kićenje tih kipova, okupljanje 'vjernika' i mantričkog ponavljanja mitologije iz života božanstva kojeg kip predstavlja.

Prinošenje ljudskih žrtava također je jedno od načela tih poganskih kultova. Uspostavom vlasti komunističkog kulta cijela je zemlja natopljena krvlju nevinih u čast 'boga koji hoda' tzv. Tita.

Prinošenje žrtava se radilo masovno i po cijeloj zemlji. Trajalo je nekoliko godina sve dok nije bilo sigurno da je kult umilostivio svoja božanstva i stabilizirao svoju vlast na zemlji. Suštinski se radi o najsirovijem obliku sotonizma koji je vrijednosno nepromjenjiv kroz stoljeća i temelji se na ubijanjima nedužnih, po mogućnosti nemoćnih kao što su djeca i žene, krađi od siromašnih i laganju kao glavnom vrijednosnom i ideološkom načelu opstanka.

Nije važan ideološki ili pravni kontekst, važno je ubiti što više ljudi, učiniti što više nepravde i natjerati ljude na priklanjanje načelima laži, krađe i ubijanja. Definicije sotonizma opisuju kako se prinošenjem ljudskih žrtava priziva dioništvo demonskih sila koje svojim djelovanjem privremeno ljudima ispunjavaju određene želje, a potom ih potroše za vlastite ciljeve.

Sve se ovo događalo u Jugoslaviji, odnosno Hrvatskoj nakon 1945. godine. Taj komunistički, socijalistički, boljševički, staljinistički kult ili kako se već zvao kroz pojedine faze svojeg postanka imao je uvijek istu liniju slavljenja svojih božanstava odnosno idolopoklonstva.

Kada usporedite starozavjetne poganske bogove poput Baala, Amon, Ra, Mitra, Aštarta, Beelzebub i dr. vrlo lako se uočava sličnost s današnjim likovima poput Tita, Kardelja, Rankovića, Kidrića, Đilas i dr. Njihove su biografije dobile mitološka tumačenja, potpuno iskrivljena i prilagođena potrebama kulta. Njihovi su životni putovi ispunjeni ubijanjima, svirepim mučenjima, laganjem, krađom, nepravdama.

Goleme ljudske žrtve koje su prinosili svojim demonskim, odnosno ideološkim božanstvima priskrbile su im privremenu, kratkotrajnu slast životnih pobjeda, ali se u konačnici sve što su stvarali raspalo u truleži njihova vlastitog identiteta i osobnosti.

Danas se taj poganski kult zove antifašizam. Njegovi veliki svećenici su redom od Peđe Grbina, Josipovića, Milanovića, Pusića, Goldsteina, Mesića i svih onih znanih i neznanih  koji hodočaste po tim njihovim svetištima Jasenovca do Kumrovca. Za sada ne prinose ljudske žrtve jer im zakon to ne dozvoljava, ali vremena i pravila su nešto što je podložno mijenama. 

Nedjeljni povjesničar Hrvoje Klasić koji je kod Stankovića javno održao poganski obred klanjanja svojem idolu Titu ili veliki svećenik Peđa G. koji poziva na obračun sa svima izvan kulta zapravo su dali shematski prikaz svoje novokomponirane poganske religije antifašizma koji glasi: Borba do istrebljenja svih koji nisu 'njihovi'.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.