Organizira HAKOM

Okrugli stol 'Prednosti uvođenja 5G mreža u RH' u Opatiji

21.05.2019. u 15:00 do 21.05.2019. u 17:00 sati
Ispiši članak

HAKOM organizira okrugli stol "Prednosti uvođenja 5G mreža u RH", koji će se održati 21. svibnja 2019. u Opatiji, u sklopu 42. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, MIPRO 2019.
 
reću godinu za redom HAKOM u sklopu skupa MIPRO organizira okrugli stol koji se bavi aktualnom temom 5G tehnologije i njenog uvođenja u Republici Hrvatskoj. U fokusu ovogodišnjeg okruglog stola, koji se održava 21. svibnja u Opatiji pod nazivom „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“, su nove usluge i primjene u različitim granama industrije. 5G otvara vrata razvoju novih rješenja u prometu, energetici, zdravstvu, medijima, poljoprivredi, industrijskoj proizvodnji, turizmu, edukaciji i mnogim drugim područjima našeg društva. Neke od ovih novih primjena prezentirat će Ericsson Nikola Tesla, Nokia, Spectre, Silver Monitor i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na temelju prezentiranih rješenja u okviru panel rasprave istaknut će se primjene najpogodnije za RH koje mogu predstavljati poticaj za razvoj hrvatskog gospodarstva.
 
Ericsson Nikola Tesla i Nokia su proizvođači opreme za pružanje 5G usluga koji djeluju na globalnom tržištu te će predstaviti neka od rješenja već implementirana u svijetu, a koja bi se mogla primijeniti i u Hrvatskoj. Spectre i Silver Monitor su hrvatske start-up tvrtke koje razvijaju rješenja vezana uz turizam, edukaciju i zdravstvo. Primjene u prometu prezentirat će prof. dr. sc. Mandžuka, predstojnik Zavoda za inteligentne transportne sustave Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.