Srpski mediji slave ga kao heroja

Prije 18 godina ubijen balkanski krvolok i masovni ubojica Željko Ražnatović-Arkan

Autor

mo

"Danas se navršava 18 godina od smrti Željka Ražnatovića Arkana, a njegova udovica, Ceca Ražnatović među prvima se pojavila na na Novom groblju sa djecom Veljkom i Anastasijom", tako su srpski mediji izvjestili o obljetnici likvidacije zločinca koji je zapovijedao Srpskom dobrovoljačkom gardom, istodobno žaleći što se ne zna još tko je bio naručitelj njegovog ubojstva.

15.01.2018. u 20:50
Ispiši članak

No, nigdje spomena o njegovim zločinima, lopovluku, silovanjima i ubojstvima kojima se, kao poslovnom strategijom, bavio cijeloga svoga života. 

Dobro je dokumentirao da su Arkanovi huligani pustošili mjesta, ubijali Hrvate i muslimane, a oni koji su se spasili pobjegli su bez ičega u rukama iz gradova, općina i sela. A onda bi na scenu stupala najveća trulež iz Srbije koja je pljačkala leševe i napuštene kuće, a potom su onda plijen preprodavali i uplaćivali u kasu zločinca s međunarodnom karijerom. Arkan je, dakle, dobro naplatio svoje četništvo, a poslije se oženio Cecom koja i danas ubire plodove njegove avanture po Bosni i Hrvatskoj. Arkan je bio čovjek koji nije imao milosti, a Ceca ga i dalje slavi i naziva "nežnom bebom".  

Već kao dječak je u Beogradu džepario po ulici i obijao kioske, završo je  u Domu za maloljetne prijestupnike u Novom Sadu. Kao pubertetlija osnovao je bandu koja je krala po cijeloj Jugoslaviji, a njegova skupina je na djelu uhvaćena ni manje ni više nego u Zagrebu. Zatvoren je tri godine u maloljetničkom zatvoru u Valjevu, a već 1972. vidi da mu je Jugoslavija tijesna i kao usavršeni lopov i ubojica bježi na zapad. Navodno je bio suradnik Udbe. Po cijeloj Europi je krao i ubijao, u nekoliko navrata je zatvaran, ali je isto tako dobivao i pomoć pa je pobjegao iz zatvora u Nizozemskoj i Belgiji. Kako je krao po raznim zemljama tako je učio i jezike, pa ga srpski mediji hvale kao izuzetnog poliglota. 

Arkan se sa svojom jedinicom prvi put pojavio na ratištu u Tenji pored Osijeka u junu 1991., a njegova Garda, posjećaju mediji, je potom djelovala diljem Hrvatske, uglavnom po Lici, Baniji, Kordunu i Dalmaciji, čineći brojna razbojstva i pljačke. Stacioniran u Erdutu sa svojom jedinicom izvršio je ubistva većeg broja mještana civila u Dalju, Aljmašu i Erdutu, hrvatske i mađarske nacionalnosti.  Oni savjesniji srpski mediji pišu kako je kao dio programa "obuke" njegove postrojbe je bilo i ubijanje hrvatskih civila na okupiranom području, na način da bi hrvatski civil bio doveden u kamp za obuku, gdje bi ga pripadnici Arkanove garde smaknuli, piše Slobodna Dalmacija. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.