'NAVIKLI SMO DA JE LAŽ SVE ŠTO DOLAZI OD NJEGA'

Predsjednik DNS-a: 'Neka Komšić prošeta do Belgije i Švicarske pa će vidjeti značenje konstitutivnosti'

Autor

bl

"Srpski, a vjerujem ni bošnjački narod nikada neće dozvoliti da budu preglasani i da im drugi biraju lažne predstavnike. Vidimo koliko je problema u zemlji napravio jedan lažni predstavnik hrvatskog naroda, a sada bi Željko Komšić želio da takvog pokušaju izabrati i drugima, izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić povodom Komšićeve izjave da "konstitutivnost u ustavima ima korijene u Sovjetskom Savezu i da to nije vječna kategorija", te da "nitko u BiH neće biti manje Bošnjak, Hrvat ili Srbin ako se odrekne konstitutivnosti".

02.09.2021. u 12:35
Ispiši članak

"Proces formiranja nacionalnih država u Europi je završen u 19., a na Balkanu krajem prošlog stoljeća. Neka Komšić malo prošeta do Belgije i Švicarske, kao višenacionalnih država, pa će vidjeti da se do najsitnijih detalja vodi računa o konstitutivnosti", kazao je Nešić.

Priča o preslikanoj konstitutivnosti iz SSSR-a, smatra on, nije ništa do podmetanje kukavičjeg jajeta ili neznanje, piše Dnevnik.ba.

"Komšić bi trebao znati da su tvorci daytonskog Ustava BiH SAD i Richard Holbrooke. Neće valjda reći da je Holbrooke kopirao Ustav SSSR-a. Ne, Holbrooke je kopirao Ustav SAD-a. I zato bi propast Ustava BiH bila mrlja na obrazu SAD koje svoj Ustav iz mnogo razloga smatraju savršenim. Entiteti su konstituenti u Ustavu BiH kao što su u SAD-a države. Kod nas konstitutivnost pripada i narodima, dok u Americi pripada američkom narodu. Vijeće ministara je organ Predsjedništva, baš kao što je njihova vlada servis američkom predsjedniku. Način usuglašavanja zakona između Kongresa i Senata preslikan je na PS BiH, njen Zastupnički i Dom naroda. Čak je i odredba u Ustavu BiH da se entiteti mogu dogovoriti o prijenosu nadležnosti na BiH u potpunosti prepisana iz Ustava SAD-a", objašnjava predsjednik DNS-a.

Nešić kaže da Komšić sve to zna, ali da ne može Ustav SAD proglasiti lošim, pa podmeće s SSSR-om.

"Navikli smo da je sve što dođe od Komšića laž i podmetanje. Jedan čovjek - jedan glas ostat će samo njegov san, a bez Republike Srpske i srpskog naroda nema ni BiH", poručio je lider DNS-a Nenad Nešić.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.