slovenska tvrtka
Uprava Perutnine Ptuj: Kod nas nema salmonele, sporno meso je u RH
Perutnina Ptuj time je reagirala na na rješenje hrvatskog ministarstva poljoprivrede koje je u subotu izvijestilo potrošače da je temeljem nalaza inspekcije došlo do opoziva pilećih krilaca Perutnine Ptuj, zbog prisutnosti bakterije salmonele i escherichie coli (E.coli).
Meso Perutnine Ptuj je sigurno za konzumaciju, rekla je na konferenciji za novinare u Ptuju članica uprave Brigita Vindiš Zelenko.
Spomenuto je meso peradi po njenim riječima proizvedeno u Čakovcu u njihovoj hrvatskoj tvrtki PIPO i nije se prodavalo u Sloveniji, a u slovenskim pogonima tvrtke kontrole u zadnje vrijeme nisu pokazale prisutnost escherichie coli.
Dodala je da joj rezultati nalaza hrvatskih inspektora o escherichiji nisu poznati, pa ih ne može komentirati.
Što se tiče salmonele pronađene u pilećim krilcima Perutnine iz čakovečkog pogona, rekla je da se radi o salmoneli infantis, soju koji je kod peradi dosta raširen u regiji, a nije opasan za konzumente mesa ako se ono termički obradi na temperaturi višoj od 82 stupnja celzijusa, odnosno ako se pri njegovoj pripremi postupi u skladu s "dobrom praksom".
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.