anuga

Hrvatske tvrtke u Kölnu na najvećem svjetskom sajmu prehrane

Autor

Direktno.hr

U Kölnu je otvorena ANUGA, najveći svjetski sajam hrane i prehrambenih proizvoda na kojem će više od 7 tisuća izlagača iz 108 zemalja do sljedeće srijede stručnoj i širokoj publici predstavljati svoje proizvode.
10.10.2015. u 17:41
Ispiši članak

Hrvatska se na sajmu koji se održava svake dvije godine predstavlja sa 16 tvrtki od kojih će većina izlagati u sklopu zajedničkog štanda Hrvatske gospodarske komore.

Ovogodišnja ANUGA u znaku je veganske i ekološke hrane kao i namirnica bez laktoze i glutena. Ponuda se također prilagođava sve većem broju osoba koje se ne hrane u vlastita četiri zida, a značajnu pozornost imat će i halal hrana za muslimane.

Zemlja partner sajma ove je godine Grčka.

Njemački ministar poljoprivrede Christian Schmidt je na otvaranju upozorio da ljudi sve manje pozornosti pridaju hrani, kao i na rašireni trend bacanja hrane. Pritom se zauzeo za poboljšanje prehrane u predškolskim i školskim ustanovama.
 
Otvaranje najvećeg svjetskog sajma prehrambenih proizvoda popratili su prosvjedi njemačkih proizvođača mlijeka protiv rekordno niskih otkupnih cijena mlijeka.

 

 

 

Komentari

VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.