za kazališni trg

Pročitajte letak koji je hrvatsko iseljeništvo dijelilo nakon smrti Tita

Autor

Direktno.hr

Sutra, u subotu 9. svibnja 2015. u 11.00 sati Građanska inicijativa Krug za Trg organizira prosvjed pred Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, a jedan od inicijatora promjene imena Trga maršala Tita iseljenik Antun Babić, za direktno.hr je objasnio i povijesnu pozadinu i ustupio letak, kao mali prilog opravdanim zahtjevima za promjenu imena trga.
08.05.2015. u 15:09
Ispiši članak

"Letak je Hrvatska seljačka stranka Australije dijelila 5. svibnja 1980. godine u Melbourneu jedan dan nakon smrti jugoslavenskog komunističkog diktatora i zločinca Tita. Mnoge najave iz ovog letka su se ispunile dvadesetak godina kasnije", kaže Babić.

Letak je, nastavlja Babić, od velike povijesne važnosti, jer ne samo što razotkriva tko je Tito i zločinačku prirodu komunističkog i velikosrpskog režima u Titovoj Jugoslaviji, nego i pokazuje da su Hrvati diljem svijeta, politički emigranti i iseljenici koji nisu bili organizirano aktivni, neumorno i svakodnevno širili istinu o zločinačkom karakteru Jugoslavije i pravu hrvatskog naroda na svoju samostalnu i demokratsku državu.

"U toj aktivnosti Hrvata u iseljeništvu, a posebno politički organiziranih hrvatskih emigranata, treba tražiti glavni uzrok zašto je po zapovijedi Tita i drugih komunističkih vođa u Jugoslaviji tj. u SR Hrvatskoj nemilosrdno progonila i ubijala hrvatske političke aktiviste diljem svijeta. Oni su ugrožavali klimave temelje na kojima je stajala umjetna Jugoslavija", kaže Babić i dodaje da je letak, koji je dijeljen prije godina u Melbourneu, samo mali prilog opravdanim zahtjevima da se sa svih javnih mjesta u Hrvatskoj ukloni ime komunističkog zločinca Tita.

"Odazovimo se u što većem broju na prosvjed pred Hrvatskim narodnim kazalištem u subotu 9. svibnja 2015. u 11. sati. Maknimo Tita ne samo s javnih mjesta nego i iz glava hrvatskih građana", poziva Antun Babić.

Letak iz 1980. godine: UMRO KRVNIK WALTER TITO

Hrvatski narode,

Najveći krvnik u povijesti Balkana i Južne Europe, Walter Tito agent stranih sila i čovjek nepoznate prošlosti, umro je i službeno u nedjelju 4. svibnja o.g. Nakon višemjesečnog skrivanja istine u nadi da će se popraviti vrlo napeta i teška svjetska situacija, velikorspska čaršija, stvarni vladar Jugoslavije, morala je priznati svijetu da je umro čovjek koji je Jugoslaviju pretvorio u Veliku Srbiju. Kroz internacionalni komunizam i masovnim ubojstvima, genocidom nad Hrvatima, krutom diktaturom i gaženjem najosnovnijih ljudskih i nacionanih prava, na kojima se taj komunizam temelji Srbi su ostvarili ono što im nije uspjelo ostvariti ni pod vladavinom cara Dušana.

Međutim, kako se kristalno jasno pokazalo na slučaju prve kraljevske Jugoslavije, u kojoj su Srbi na čelu s kraljem 1928. godine ubili usred beogradske skupštine vođu i učitelja hrvatskog naroda Stjepana Radića svakoj sili i svakom nasilju dođe kraj prije ili kasnije, jer batina ima dva kraja. Godine 1941. hrvatski je narod doživio totalni raspad Jugoslavije, te nasilničke i umjetne države, a 1981. godine, ako ne već i ove, doživjelti ćemo razbijanje i raspad i ove druge, komunističke Jugoslavije i uspostavu slodobne i demokratske hrvatske države – NEUTRALNE REPUBLIKE HVATSKE.

Hrvatski narode, nemojmo dozvoliti da nas zabunjuje i obeshrabruje trenutni val hvalospjeva i obećanja Istoka i Zapada na račun mrtvog Waltera Tite i opstanak tamnice hrvatskog naroda, umjetne Jugoslavije. Zapravo, to nam mora biti još veća moralna hrana za rad i borbu do ostvarenja konačnog cilja – HRVATSKE DRŽAVE.

Naime, to što danas čujemo vidimo i čitamo ne predstavlja ništa drugo nego usmeni početak žestoke i aktivne propaganda i borbe Istoka i Zapada za održavanjem ili jačanjem njihovih vlastitih interesa u tom strateški vrlo važnom dijelu Europe. Danas se ta borba vodi samo riječima, a sutra će se možda voditi tenkovima i projektilima. Taj trenutak moramo mi Hrvati dočekati spremniji i odlučniji nego bilo kada u našoj više tisućljetnoj povijesti, jer se nikada kao danas nije radio o našem biti ili ne biti.

U trenutku izbijanja sukoba na terenu Jugoslavije hrvatski mozak i hrvatska mišica u Domovini i emigraciji moraju dijelovati poput savršeno usklađenog najmodernijeg stroja. Velikosprska Jugoslavija mora u tom trenutku nestati u vatri pakla iz kojeg je nikla na bleiburškom groblju. Tog trenutka Jugoslavija mora umrijeti da bi Hrvatska i hrvatski narod mogli živjeti.

Hrvatski narode, prema knjizi "Reason in Revolt", koju je napisao engleski komunist Fred Covaton, a koji je bio zajedno u španjolskom ratu s Hrvatom Josipom Brozom, čovjek koji je umro

4. svibnja u Ljubljani nije Hrvat Josip Broz, nego Walter Tito agent stranih sila i mistariozne prošlosti. Smrt tog nepoznatog čovjeka znači i smrt jedinog Jugoslavena koji je prema pisanju Đilasa, iz dna duše mrzio Hrvate i hrvatski narod, jer je hfrvatski narod tražio uspostavu slobodne i demokratske Države Hrvatske. Smrt Waltera Tita predstavlja i nestanak lažnog i nama nametnutog vođe hrvatskog naroda. I zato gore srca i veselimo se mi Hrvati jer u Londonu, u Engleskoj i  danas živi stvarni i od hrvatskog naroda demokratski izabrani vođa hrvatskog naroda, dr. Juraj Krnjević koji je prema božijoj volji nadživio smrt krvnikovu i koji će uz božju pomoć svom hratskom narodu pomoći da dođe do trajne i vječne Hrvatske Države.

Hrvatski narode, dr. Juraj Krnjević, taj stvarni demokratski vođa hrvatskog naroda pozvao je sve Hrvate i hrvatske organizacije, bez obzira a njihove političke programe, na  svjetski Zbor demokratski orijentiranih Hrvata, koji će se održati u Londonu 25. svibnja o.g. Sad je kucnuo trenutak da svi zajedno damo našu maksimalnu podršku tom svehrvatskom demokratskom Zboru. Zboru čiji će glavni i jedini cilj biti zahtjev i poruka cijelome svijetu da će hrvatski narod u Domovini i iseljeništvu prvom prilikom uspostaviti slobodnu i demokratsku Državu Hrvatsku, na temeljima nauka Oca Domovine, dr. Ante Starčevića i Vođe i Učitelja hrvatskog naroda, Stjepana Radića

ŽIVIO DR. JURAJ KRNJEVIĆ!

ŽIVIO HRVATSKI NAROD!

ŽIVJELA HRVATSKA DRŽAVA

Letak izdalo uredništvo novina HSS-a:

"Hrvatska istina"

P.O. BOX 136 Glenroy, VIC 3046

AUSTRALIA

Glavni urednik: Ante Babić

Član uredništva: dr. Ante Kunek

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.