KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

UŽIVO: Više od 200 zaposlenika tvrtke Krateks iz Krapine u samoizolaciji; u Splitsko-dalmatinskoj županiji 52 nova slučaja

Autor

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u petak da su zabilježena 234 nova slučaja zaraze korona virusom te je šest osoba preminulo. Donosimo vam pregled najnovijih podataka o korona virusu po županijama u subotu.

19.09.2020. u 09:20
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA ZARAZE: Sisačko-moslavačka (jedan), Grad Zagreb (38), Osječko-baranjska (pet), Istarska (jedan), Bjelovarsko-bilogorska (šest), Primorsko-goranska (14), Splitsko-dalmatinska (52), Vukovarsko-srijemska (osam), Koprivničko-križevačka, Dubrovačko-neretvanska (12), Zadarska (10), Požeško-slavonska (12), Zagrebačka (21), Šibensko-kninska (tri), Krapinsko-zagorska (šest), Međimurska (četiri), Virovitičko-podravska (sedam), Karlovačka (20)

17.08 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novooboljelih od korona virusa, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Pet novooboljelih je s područja Gospića, četvero ih je iz Otočca te po jedna oboljela osoba iz Perušića i Plitvičkih jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. 

Do sada je na području Ličko-senjske županije ukupno oboljela 141 osoba. Trenutno su 44 aktivna slučaja a 95 osoba je izliječeno. Dvije osobe su preminule. U protekla 24 sata testirane su 74 osobe, a u samoizolaciji je 279 osoba.

13.30 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je 20 novooboljelih osoba. Većina novooboljelih su kontakti ranije oboljelih osoba i bili su u samoizolaciji te su poveznica s crkvenim zborom. Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 267 osoba. U OB Karlovac je hospitalizirano 8 osoba. U samoizolaciji se nalazi 480 osoba.

13.20  Među 86 uzoraka koji su u zadnja 24 sata poslani na analizu za SARS-CoV-2 u Virovitičko-podravskoj županiji, njih sedam je pozitivno, dva su još u obradi, a 77 je negativno na korona virus, izvijestili su iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

Među navedenih sedam novozaraženih, petero je muškaraca, dvije su žene, troje je srednje, a četvero mlađe životne dobi. Dvoje su asimptomatski, a ostalih petero pokazuju blage simptome na Covid-19. Dvije osobe od navedenih sedmero su kontakti ranije zaraženih, a kod petero će se epidemiološki utvrditi gdje su se zarazili. 

13.00 Međimurskoj županiji zabilježena četiri nova slučaja zaraze. Do sada je ukupno testirano 5691 osoba. Trenutno je aktivnih 23 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus te je 109 osoba u samoizolaciji (pozitivni na Covid- 19 virus i njihovi kontakti).

12.42  U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest pozitivnih na korona virus, sa prebivalištima na području Grada Krapina (dvoje), Općine Gornja Stubica (jedan), Općine Petrovsko (jedan), Općine Radoboj (jedan) i Općine Veliko Trgovišće (jedan).

Četiri novobooljele osobe su kontakti već poznatih pozitivnih osoba.U istom razdoblju ozdravile su četiri osobe te je pristiglo i 88 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 5 uzoraka.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze korona virusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije iznosi 69. U samoizolaciji se nalazi 575 osoba, među kojima je njih više od 200 zaposlenih u tvrtki Krateks d.d. iz Krapine.

12.30  U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze korona virusom. Pozitivna činjenica je da je četvero osoba otpušteno s bolničkog liječenja, među kojima je i strani državljanin koji se liječio u varaždinskoj bolnici. Troje je završilo svoje liječenje, a jedna osoba je prebačena na kućno liječenje. Jedna je osoba oporavljena i otpuštena iz kućnog liječenja.

Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 25, a navedenoj brojci pribrajaju se i dvije hospitalizirane osobe iz druge županije.

11.40 Šibensko-kninskoj županiji tri su novooboljele osobe, objavili su iz tamošnjeg stožera - jedna iz Šibenika, jedna s područja općine Tisno i jedna koja trenutno ondje boravi, a prebivalište joj je drugdje.

11.00  Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježen je 21 novi slučaj zaraze korona virusom, a izliječeno je 12 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 173 slučaja. U odnosu na jučerašnje podatke, oboljela je 21 osoba. Najviše, po troje, novooboljelih je u Samoboru i Svetoj Nedjelji.

Među novooboljelima, osam su kontakti prethodno oboljelih, dva slučaja povezana su sa svadbom, dva slučaja s privatnom proslavom, dok je za devet slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe.

U samoizolaciji su dijelovi razreda srednje i osnovne škole u Samoboru zbog pozitivnog učenika. 

10.44  Požeško-slavonskoj županiji u zadnja 24 sata imaju 12 pozitivnih na korona virus. U toj je županiji trenutno je aktivno 127 slučajeva zaraze bolesti Covid-19, 118 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a devet osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 598 osoba, a ukupno je testirano 8003 osobe. 

10.40  Na području Zadarske županije 10 je novooboljelih osoba od korona virusa, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima. Među novooboljelima četiri je ženskih i šest muških osoba, a izolaciju provode na području Grada Zadra (sedam), Sv.Filip i Jakova (dva) i Nina (jedan). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 234 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 486 osoba, a istekao je za njih 7234. 

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 17 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

10.33  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 osoba zaraženih Covid-19 infekcijom. Riječ je o tri ženske osobe iz Dubrovnika (za dvije je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i četiri ženske osobe iz Ploča (četiri ženske osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), po jednoj muškoj osobi iz Metkovića i Slivnog (s utvrđenim epidemiološkim vezama), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena epidemiološka veza), te jednoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke.

Izliječeno je 11 osoba – šest iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, jedna iz Opuzena te jedna osoba koja nema prebivalište u toj županiji. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na korona virus, od čega su na respiratoru tri osobe. U samoizolaciji se nalazi 512 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

10.22 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako su na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i đurđevačkog područja.

10.18 Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je osam novih pozitivnih osoba na Covid-19 (tri osobe iz Vinkovaca, jedna iz Ivankova i četiri iz Vukovara). Preminulih osoba nema, javlja Stožer VSŽ.

10.15  Prema izvješću NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 611 obrađenih testova danas su 52 novooboljele osobe pozitivne na Covid infekciju i to iz Splita 23, Imotskog jedna, Kaštela osam, Sinja četiri, Solina četiri, Trilja dvije, Vrgorca jedna, Dicma jedna, Dugog Rata dvije, Klisa jedna, Marine jedna, Otoka jedna, Podstrane dvije i Zmijavaca jedna osoba.

Od 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 19 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1390 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 51 Covid pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a, izvijestio je Stožer SDŽ.

9.40 U Primorsko-goranskoj županiji u subotu je 14 novozaraženih osoba i 11 ozdravljenih. Aktivnih slučajeva je 103. U samoizolaciji je 356 osoba.

9.37  U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji osam je novih slučajeva zaraze korona virusom. Šest novooboljelih osoba s područja je općine Rovišće, jedna je s područja općine Đulovac, a jedna s područja grada Bjelovara. U samoizolaciji je ukupno 521 osoba.

9.20 Istarska županija ima jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Riječ je o državljaninu Kosova koji u Istri boravi iz poslovnih razloga, izvijestio županijski Stožer civilne zaštite. 

9.10  U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji testirano je ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet pozitivno na korona virus.

Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac, priopćio je Stožer Osječko-baranjske županije. 

8.54 U Gradu Zagrebu zabilježeno je 38 novooboljelih. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" u protekla 24 sata  provedeno je 756 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 38 novooboljelih osoba, izvijestili su u  subotu iz NZJZ-a.

Za 359 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Među 38 novooboljelih od Covid infekcije, 16 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 19 osoba su kontakti Covid pozitivnih osoba, a za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku. Dvije su osobe došle iz BiH i Njemačke. Jedna je novooboljela djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe kojoj je prethodno bila određena mjera samoizolacije te je razvila simptome bolesti.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika osnovne škole te je mjera samoizolacije određena za 23 učenika i tri učenika srednjih škola pri čemu je samoizolacija određena za 75 učenika.

8.30 Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti Covid-19. Osoba je s područja grada Novske te je epidemiološka obrada u tijeku, izvijestio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.