kadrovska pitanja

ZATVORENA SJEDNICA VLADE Evo tko je razriješen, a tko imenovan...

Autor

ri

Na zatvorenom dijelu današnje, 64. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajalište za sastanke Europskoga vijeća, i to Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), koje će se održati 6. studenoga 2017. godine i Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 7. studenoga 2017. godine.

02.11.2017. u 16:03
Ispiši članak

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista se prethodno ne objavljuju.

Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka vijeća je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske o prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka 2. stavka 1. točke 1., članka 6. stavka 1. točke 2., članka 8. stavka 1. točke 2., članaka 12., 29., 30., 38. i 39. Zakona o posredovanju u prometu nekretnina (Narodne novine, broj 107/07).

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i ispunjavanju preduvjeta. 

Vlada je usvojila Pregled zakonskih prijedloga iz Godišnjega plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu s posebnim osvrtom na reformske prioritete.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Na osobni zahtjev, razriješena je glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Nikolina Nežić. Državnoj službenici mr. sc. Jeleni Zrinski Berger, dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja do imenovanja glavnog tajnika temeljem natječaja, natječaja, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je predsjednicom Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad koji se imenuju iz redova istaknutih stručnih i javnih radnika koji se bave pitanjima humanitarnog rada imenovala Mariju Pletikosu, a članovima Borisa Sabolića, Božidara Esserta, Vesnu Krivošić, Suzanu Borko, Ivana Soldu i Nevenku Mišić.

Nacionalnom koordinatoricom Srednjoeuropske inicijative (SEI), imenovana je mr. sc. Ivana Živković.

Vlada je imenovala Anju Bagarić članicom Upravnoga vijeća Agencije EKO-Kaštelanski zaljev, kao predstavnicu Vlade Republike Hrvatske.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ilda Stanojević. Novim je članom Upravnog odbora te agencije imenovan Tomislav Klarić-Kukuz.

Skupštini društva Brijuni Rivijera d.o.o., Vlada je predložila imenovanje članova Nadzornog odbora društva, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, na vrijeme od šest mjeseca. Predloženi su: mr. sc. Barbara Mesić, Marcel Medak i Darko Blagović.

Razriješena je dosadašnja predsjednica, zamjenik predsjednice i članovi Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine: Milanka Opačić, Veljko Kajtazi, Venko Ćurlin, mr. sc. Iva Prpić, Stanko Kordić, Nataša Zorić, Staša Skenžić, Tatjana Dalić, Ines Krajčak, mr. sc. Branko Sočanac, Nura Ismailovski, Ramiza Memedi, Nataša Avdagić, Duško Kostić, Siniša Senad Musić, Ćazim Haliti i Željko Ivanišević.

Vlada je imenovala novu predsjednicu, zamjenika predsjednice, članove i zamjenike članova toga Povjerenstva. Predsjednicom je imenovana mr. sc. Marija Pejčinović Burić, a zamjenikom predsjednice po položaju Veljko Kajtazi. Članom je imenovan mr. sc. Amir Muharemi, Romana Kuzmanić Oluić zamjenicom člana; Spomenka Đurić članicom, Željka Zagorac zamjenicom člana; Marija Pletikosa članicom, mr. sc. Marija Lovreković zamjenicom člana. Denis Kovačić imenovan je članom, a Tihomira Ivanda zamjenicom člana; mr. sc. Hrvoje Šlezak članom, Ana Kešina zamjenicom člana; Milenko Živković članom, Mihovil Štimac zamjenikom člana; 

Mile Horvat članom, mr. sc. Hrvoje Buljan, zamjenikom člana; Nikola Mažar članom, Zvonimira Antolin Patačko zamjenicom člana; Marina Nekić članicom, Luci Marin zamjenicom člana; mr. sc. Branko Sočanac članom; Bahrija Sejfić zamjenicom člana. Članovima iz redova romske nacionalne manjine imenovani su Suzana Krčmar, Branko Petrović, Suzana Parapatić, Stanoje Nikolić, Ratko Lukić, Veli Huseini, Franjo Horvat, Sadik Krasnić, Etem Fazli i Elvis Kralj.

Skupštini društva Hrvatske šume d.o.o. Vlada je predložila izbor članova Nadzornog odbora društva Hrvatske šume d.o.o., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Za izbor su predloženi: prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, Milan Devčić, mr. sc. Mladen Mikolčević i dr. sc. Davor Filipović.

Vlada je, također, Skupštini društva Hrvatske šume d.o.o. predložila imenovanje predsjednika Uprave i članova Uprave društva, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenog postupaka po objavljenom javnom natječaju. Za predsjednika Uprave, Vlada predlaže Krunoslava Jakupčića, a za članove Antu Sabljića i mr. sc. Igora Fazekaša. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.