UMJESTO BLAŽENKE DIVJAK

ZATVORENA SJEDNICA VLADE Donesene brojne kadrovske odluke, Fuchs imenovan članom Skupštine Hrvatske Lutrije

Autor

av

Sa zatvorenoga dijela 15. sjednice Vlade donesene su kadrovske odluke.

22.10.2020. u 16:58
Ispiši članak

Zrinka Bulić razriješena je dužnosti pomoćnice ministra uprave, a Lana Letilović razriješena je dužnosti pomoćnice ministra pravosuđa.
Državnoj službenici Vesni Šerepac dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za odgoj i obrazovanje, a državnom službeniku Nandoru Čapi ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za nacionalne manjine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, do
provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državnoj službenici Dijani Matić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Predrag Štromar, Dražen Bošnjaković, Zdravko Marić, Marko Pavić i Marija Vučković. Novim predsjednikom Upravnog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za graditeljstvo, imenovan je Darko Horvat, a članovima koji su po položaju ministri nadležni za pravosuđe, financije, regionalni razvoj i poljoprivredu imenovani su Ivan Malenica, Nataša Tramišak, Marija Vučković te Stipe Župan.

Vjekoslav Jukić imenovan je članom Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Donesen je Zaključak kojim se Tomislav Ćorić imenuje članom Glavne skupštine Narodnih novina d.d. koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske. Istovremeno se stavlja izvan snage Zaključak Vlade Republike Hrvatske od 30. svibnja 2018. godine kojim je članom Glavne skupštine imenovan Darko Horvat.

Razriješena je dosadašnja članica Stožera civilne zaštite Maja Grba-Bujević, a novim je članom, kao predstavnik Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, imenovan Damir Važanić. Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora društva, na razdoblje od najduže šest mjeseci, a do provedbe postupka imenovanja člana Uprave – direktora Društva putem javnog natječaja, jer mu mandat ističe 6. studenoga 2020., sukladno odredbi članka 17. Uredbe o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načinu njihovih izbora (Narodne novine, broj 12/19).

Razriješen je dosadašnji zamjenik predsjednika Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Ivan Vukić te član Upravnog odbora Fonda Krunoslav Katičić. Novim zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fonda, koji je predstavnik ministarstva nadležnog za hrvatske branitelje, imenovan je Darko Nekić, a novom članicom Upravnog odbora Fonda, kao predstavnica ministarstva nadležnog za upravljanje državnom imovinom, imenovana je Sanja Bošnjak.

Radovan Fuchs imenovan je članom Skupštine Hrvatske Lutrije d.o.o., umjesto dosadašnje članice Blaženke Divjak.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.