UBOJICA RODITELJA

Vrhovni sud smanjio zatvorsku kaznu Tinu Šunjergi na 35 godina

Autor

av

Vrhovni sud djelomično je prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21), koji je ubio roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj te ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina.

19.04.2019. u 12:12
Ispiši članak

"Kod izricanja ove kazne Vrhovni sud Republike Hrvatske vodio je računa u svim olakotnim i otegotnim okolostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja. Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji", priopćili su s Vrhovnog suda

Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora, a o žalbi će odlučujivati Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Vrhovni sud Republike Hrvatske je presudom broj Kžm 24/2018. od 21. ožujka 2019. djelomično prihvatio žalbu optuženog T. Š. protiv presude Županijskog suda u Zadru te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 35 (trideset pet) godina za dva kaznena djela teškog ubojstva, oba počinjena na podmukao način i iz bezobzirne osvete.

Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa u svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja.

Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji. Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud."

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.