'KOLIKO SU PLAĆENI SAVJETNICI?'

Vidović Krišto uputila pitanje vladajućima o abritraži Vlade i MOL-a, a tiče se i Đurđević

Autor

ig

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto na Facebooku je poslala poruku Vladi u kojoj navodi kako Hrvatska javnost ima pravo na informaciju koje iznose dobivaju osobe koje Vlada angažira za pojedine poslove, a koji istovremeno nastupaju kao neovisni stručnjaci ili analitičari, koji odvjetnički uredi zastupaju RH te visinu iznosa koji su im isplaćeni.

24.06.2021. u 08:29
Ispiši članak

Objavu prenosimo u cijelosti:

"KOLIKO JE VLADA RH PLAĆALA SAVJETNIKE PRI ARBITRAŽAMA?

ZASTUPNIČKO PITANJE

U Vašem odgovoru na moje zastupničko pitanje vezano uz arbitražu između Vlade RH i MOL-a od 10. lipnja 2021. naveli ste da je za dosadašnje troškove odvjetnika i druge troškove zastupanja, Vlada RH do sada isplatila 158,3 milijuna kuna. Kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda RH, gospođa Zlata Đurđević, u svom životopisu navodi da je angažirana od strane Vlade RH kao pravni savjetnik pri arbitražnom postupku s MOL-om. Hrvatska javnost ima pravo na informaciju koje iznose dobivaju osobe koje Vlada angažira za pojedine poslove, a koji istovremeno nastupaju kao neovisni stručnjaci ili analitičari, koji odvjetnički uredi zastupaju RH te visinu iznosa koji su im isplaćeni.

Molim Vas dostavite mi slijedeće podatke vezane uz dosadašnje troškove arbitražnog postupka s MOL-om, koji je okončan pred Arbitražnim sudom sa sjedištem u Ženevi, te postupka koji je u tijeku pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu DC:

1. Ukupan iznos plaćen odvjetničkim uredima: imena odvjetničkih ureda te iznosi koji su im dosad isplaćeni.

2. Ukupan iznos isplaćen za pravne savjetnike: imena pravnih savjetnika, iznose honorara te visinu putnih troškova koji su mu isplaćeni.

3. Ukupan iznos isplaćen za rad samog arbitražnog suda.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

ZASTUPNICA", napisala je.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.