NEZGODNO

VEM poništio postupak davanja koncesije za zagrebačko područje, jedan radio odustao, a 101 nije zadovoljio uvjete

Autor

js

Vijeće za elektroničke medije na sjednici u srijedu poništilo je Obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija od 1. travnja za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

19.05.2021. u 20:24
Ispiši članak

Na navedenu Obavijest o namjeri davanja koncesija pristigle su dvije ponude i to ponuda trgovačkog društva TOP RADIO d.o.o. iz Zagreba te ponuda trgovačkog društva RADIO 101 d.o.o. iz Zagreba.

Vijeće je utvrdilo da je ponuda ponuditelja TOP RADIO d.o.o. valjana i udovoljava formalnim uvjetima, dok ponuda ponuditelja trgovačkog društva RADIO 101 d.o.o. ne udovoljava formalnim uvjetima. U zaprimljenoj dokumentaciji ponuditelj nije dostavio potvrdu nadležne porezne uprave da su podmirene sve obveze poreznog obveznika po svim osnovama. Nadalje, utvrđeno je kako sukladno minimalnim financijskim uvjetima ponuditelj nije osigurao početna financijska sredstva za rad u visini potrebnih sredstava dovoljnih za podmirenje troškova tromjesečnog poslovanja, a prema svom poslovnom planu.

Dana 13. svibnja 2021. godine zaprimljen je dopis ponuditelja trgovačkog društva TOP RADIO d.o.o. iz Zagreba u kojem u bitnome ističe kako povlači svoju ponudu te predlaže da se o njoj ne odlučuje.

Nakon provedenog postupka utvrđeno je kako su se ostvarili uvjeti iz članka 24. Pravilnika o sadržaju i postupku obavijesti o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija, to jest da nema prihvatljivih ponuda, odnosno da o jednoj prihvatljivoj ponudi koja je pristigla Vijeće ne može odlučivati jer je povučena, zbog čega se poništava Obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Dodajmo da iza TOP Radija stoji Ivan Jurić-Kaćunić, predsjednik Uprave AMM Global Instituta. Ista osoba stoji i iza Antene i Narodnog. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.