NOVI PODACI

UŽIVO: U Gradu Zagrebu 47 novozaraženih, u Varaždinu umrla starija žena

Autor

ig

Donosimo vam pregled najnovijih podataka o korona virusu po županijama.

15.08.2020. u 09:54
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Vukovarsko-srijemska (pet), Osječko-baranjska (10), Sisačko moslovačka (jedan), Primorsko-goranska (dvije), Istarska (jedan), Splitsko-dalmatinska (31), Grad Zagreb (47), Šibensko-kninska (19), Varaždinska (tri), Bjelovarsko-bilogorska (tri), Brodsko-posavska (10), Zagrebačka (10), Požeško-slavonska (dvoje), Međimurska (tri), Krapinsko-zagorska (tri), Karlovačka (sedam), Zadarska (20), Dubrovačko-neretvanska (10)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Varaždinska (jedan)

15.10 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučaja zaraze korona virusom, od kojih je šestoro zaraženo izvan županije, dvoje su kontakti već prije pozitivnih osoba, a za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku.

Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je u subotu da su među novozaraženima tri djevojke i žena srednje dobi te četiri mladića i muškarac srednje dobi. Troje ima prebivalište u Zagrebu, s tim da se dvoje trenutačno nalazi u Dubrovniku, a jedna osoba u Pločama. Od preostalih, tri osobe su iz Ploča te po jedna iz Dubrovnika, Metkovića i Janjine. Među zaraženima je i djevojka iz Zagreba koja je napustila županiju.

"Važno je istaknuti kako u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne postoji žarište ni lokalna transmisija“, izvijestio je Županijski stožer dodajući kako su izliječene dvije osobe - iz Ploča i Blata.

U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba, a u samoizolaciji je 276 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 7248 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Stožera civilne zaštite RH.

14.10 Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše među mladima i osobama srednje životne dobi.

Među novooboljelima najviše je osoba rođenih ozmeđu 1979. i 2001. za koje su utvrđuju kontakti i kretanja budući da su boravili na više mjesta, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

U tri slučaja riječ je o obiteljskim kontaktima, a kod nekoliko starijih osoba, rođenih između 1943. i 1949., zaraza je otkrivena prilikom rutinskoga testiranja u Općoj bolnici Zadar.

Novooboljele osobe su s područja Zadra (6), Biograda na Moru (4), Novigrada (3), Stankovaca (2) te po jedna novooboljela osoba s Paga, općine Privlaka, Kolana, Svetoga Filipa i Jakova i Pakoštana.

Aktivan nadzor provodi se nad 277 osoba, a istekao je za njih 4905. Tijekom jučerašnjega dana obavljeno je 147 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Na Covid odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano šestero bolesnika, od čega je dvoje u Covid JIL-u, a od njih je jedan na respiratoru.

13.22 U Karlovačkoj županiji sedam je novozaraženih osoba, dvije su kontakti ranije oboljelih, a za četiri traje epidemiološka obrada, rekli su iz županijskog Stožera civilne zaštite, apelirajući na odgovornost mladih čije su objave na društvenim mrežama "neodgovorne i zato opasne".

Zaražene su tri mlađe žene i jedan mladić, dva muškarca srednje i jedan starije dobi.

Šestero njih su iz okolice Karlovca, a jedan je muškarac u karlovačku bolnicu došao na liječenje iz Velike Kladuše u BiH gdje živi, iako mu je prebivalište na području Primorsko goranske županije.

O njegovoj je hospitalizaciji obaviješten Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji će proslijediti obavijest nadležnim službama u BiH.

Stožer je priopćenjem apelirao na sve osobe, koje se na društvenim mrežama šale s panedmijom, da budu odgovorni te da svojim objavama upozoravaju na važnost pridržavanje mjera zaštite, kako bi se smanjio broj oboljelih.

13.09 U Krapinsko-zagorskoj županiji tri su novozaražene osobe korona virusom, objavio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata evidentirane su tri novozaražene osobe s područja Krapinsko-zagorske županije, koje imaju prebivališta na području Grada Zlatara te općina Đurmanec i Zlatar Bistrica, navodi se u priopćenju.

Trenutno ima deset aktivnih slučajeva zaraze korona virusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije.

12.50 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije  u posljednja 24 sata nema novih slučajeva bolesti COVID-19. Svih 38 testiranih uzoraka na korona virus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 108 slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno se na području Županije na kućnom liječenju nalazi jedna osoba, a druga osoba koja se statistički vodi na području naše Županije liječi se na području Splitsko-dalmatinske županije.

12.20 Od bolesti COVID-19 tri su novooboljele osobe u posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji, a sve su ljetovale u Vodicama, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U priopćenju se navodi da su u protekla 24 sata u Međimurskoj županiji evidentirane tri novooboljele osobe. Sve tri osobe ljetovale su u Vodicama koje je Stožer civilne zaštite evidentirao kao novo žarište.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije preporučuje svima koji su bili na ljetovanju u Vodicama i pohodili noćne klubove da kontaktiraju Djelatnost za epidemiologiju zaraznih te kroničnih nezaraznih bolesti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije radi daljnjih konzultacija.

Napomenuli su da su do sada ukupno obavljena 2504 testiranja na korona virus.

Iz Stožera su također obavijestili javnost da je, što se tiče režima prelaska granice s Republikom Slovenijom, Međimurska županija u zelenoj zoni što znači da trenutačno za hrvatske građane nema promjene u odnosu na dosadašnji režim prelaska granice.

1145 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno sedam slučajeva zaraze korona virusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 52 osobe, a ukupno je testirano 4186 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 51 uzorak, dva uzorka su pozitivna na korona virus. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

11 35 U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze korona virusom, pa je trenutno aktivno 59 slučajeva oboljenja, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote u 11 sati evidentirano je 297 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, što je devet novooboljelih u odnosu na jučer, priopćio je županijski stožer.

Na području te županije tako je trenutno 59 aktivnih slučajeva zaraze. Do sada je ukupno izliječeno 227 osoba, a 11 ih je preminulo.

11.30 Deset novih korona virusom zaraženih osoba bilježi u zadnja 24 sata Brodsko-posavska županija, a uglavnom je riječ o mladima koji su se vratili s ljetovanja na jadranskoj obali gdje su boravili u noćnim klubovima.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u subotu da je u županiji trenutno 35 na covid-19 pozitivnih osoba, a da su među novozaraženima uglavnom mladi.

"Radi se uglavnom o mladim ljudima od 20 do 25 godina koji su boravili u klubovima i kući su se vratili iz drugih dijelova Hrvatske. Slučajevi se brzo detektiraju, tako da nema prijenosa virusa na širi krug ljudi izvan obitelji. Većina oboljelih liječniku se javi zbog povišene temperature ili gubitka osjeta mirisa i okusa", rekao je Hini zamjenik načelnika županijskog Stožera Damir Mirković.

Preventivno je u samoizolaciji 120 osoba s prebivalištema na području županije.

Od izbijanja pandemije, kod 210 stanovnika ove županije utvrđen je pozitivan nalaz na korona virus.

11.25 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze korona virusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih osoba Covidom-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u tijeku je epidemiološko istraživanje.

U ovoj županiji sada je ukupno pet osoba zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 13 osoba.

11.20 Na području Varaždinske županije tri su nova slučaja korona virusa. Radi se o mlađim ljudima koji su se vratili s ljetovanja.

Preminula je starija ženska osoba.

11.05 U protekla 24 sata, u na području Šibensko-kninske županije osamnaest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19 i jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije koja trenutno boravi u Rogoznici. Od ukupno 18 oboljelih iz Šibenika ih je 11, iz Knina troje, iz Vodica dvoje i po jedna osoba iz Kistanja i Bilica. S današnjim danom u našoj županiji 66 je aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice od bolesti COVID-19 liječe se dvije osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 85 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 289 osoba, od kojih su 287 kontakti oboljelih, a dvije osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te im je određena mjera 14-dnevne karantene.

10.44 Novih 47 slučajeva zaraze korona virusom zabilježeno je u Gradu Zagrebu u zadnja 24 sata, a aktivno je oboljelih 314 osoba, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"U protekla 24 sata u NZJZ 'Dr. Andrija Štampar' provedena su 432 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 47 novih slučajeva. Posljedično tome, za 140 osoba određena je mjera samoizolacije", stoji u priopćenju.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 314 aktivnih slučajeva zaraze i 719 aktivnih samoizolacija.

Petero novooboljelih za sada imaju negativne epidemiološke anamneze, 15 osoba su kontakti covid-19 pozitivnih osoba, a kod 19 novozaraženih utvrđena je mogućnost da s se zarazili u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod četiri osobe epidemiološka obrada je u tijeku, dok su četiri zaražene osobe došle iz BiH.

Iz Zavoda dodaju da su negativni na korona virus svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba.

10.40 Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 18 testiranih osoba u zadnja 24 sata, svi brisevi bili su negativni na korona virus, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih, od početka epidemije u VPŽ je trenutno 2529.

Od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 33 osobe su zaražena korona virusom. Od toga, jedna osoba je trenutno aktivna, trideset i jedna se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo

10.25 Prema izvješću Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 595 obrađenih testova u subotu je 31 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju sa područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 23, Solina jedan, Imotskog jedan, Ciste Provo jedan, Podbablja jedan,  Sinja jedan, Makarske jedan, Omiša jedan i Dugog Rata jedan. Uz 31 novooboljelu osobu pozitivnu na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još su četiri osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to dvije osobe iz Zagrebačke županije, jedna osoba iz grada Zagreba i jedna osoba iz Osječko baranjske županije. 

Svi novooboljeli iz drugih županija  testirani su u Splitu. Od 31 novooboljele osobe sa područja Splitsko-dalmatinske županije šest osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. 722 osobe nalaze se u samoizolaciji.

12 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

10.06 Jednu novu korona virusom zaraženu osobu bilježi u subotu Istarska županija, čiji je Nastavni zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na covid-19 ispitao 234 brisa.

"Radi se o osobi iz mjere samoizolacije koja je bliski kontakt s pozitivnom osobom", priopćio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

U protekla 24 sata u Istri su izliječene dvije osobe, a trenutno je 20 aktivnih na korona virus pozitivnih osoba.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 145 osoba.

9.59 U posljednja 24 sata na području Primorsko-goranske županije dvije su novozaražene osobe, javljaju iz epidemiološke služba Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Riječ je o mladim ljudima, od kojih je jedan povratnik iz inozemstva i nema simptome, dok je druga osoba s blažim simptomima i vratila se s ljetovanja iz Dalmacije.

U PGŽ trenutno je 26 aktivnih slučajeva i 152 izliječenih. U KBC-u su smještene 3 osobe, dok su svi ostali u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.

9.45 Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja općine Hrvatska Dubica.
"Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima", poručuju iz Stožera.

9.43 Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je ukupno 197 uzoraka od kojih je 10 bilo pozitivnih na korona virus. Šest novooboljelih osoba je s područja Osijeka, a po dvije osobe su iz Našica i Đakova. Po životnoj dobi opet je riječ o osobama mlađe dobne skupine: najmlađa osoba ima 14 godina, ponajviše je oboljelih u dobi od 20 do 28 godina, jedna oboljela osoba iz Našica ima 42 godine, a jedna iz Đakova 83 godine.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 25 pacijenta oboljelih od korona virusa, od kojih su četiri na respiratoru.

Mjera samoizolacije jučer je određena za čak 70 novih kontakata oboljelih pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 242 osobe.

9.36 U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novih potvrđenih slučajeva korona virusa. Četiri osobe iz Vinkovaca i jedna osoba iz Novih Jankovaca. Nema preminulih.

[NOVIH 5 POZITIVNIH OSOBA NA COVID-19] 📌U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u...

Posted by Vukovarsko - srijemska županija on Saturday, 15 August 2020

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.