'FAZA II'

Udruga Tigar 90/91 Rakitje predstavila projekt 'Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici'

Autor

ri

Jučer, 16. travnja 2021. Udruga Tigar 90/91 Rakitje predstavila je projekt "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici" na početnoj konferenciji održanoj u Domu Tigrova u Rakitju.

18.04.2021. u 13:09
Ispiši članak

Projekt je započeo u listopadu prošle godine, a prijavljen u okviru ESF poziva "Zaželi – program zapošljavanja žena - faza II.".

Kroz projekt su zaposlene tri prethodno nezaposlene žene s najviše završenom srednjom školom, prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba koje aktivno traže posao pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Svaka žena zaposlena u okviru projekta pruža usluge pomoći i potpore za najmanje 6 krajnjih korisnika koji su osobe starije životne dobi (65+) ili osobe u nepovoljnom položaju.

Na taj način, doprinosi se poboljšanju kvalitete života obiju skupina – nezaposlenih žena kojima je omogućen pristup tržištu rada te krajnjih korisnika kojima je potrebna pomoć i potpora prilikom svakodnevnog života, čime projekt izravno doprinosi promicanju socijalne uključenosti društvenih skupina u najvećem riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Projekt traje do travnja 2022. (18 mjeseci), a u okviru istoga će žene završiti verificirane programe osposobljavanja, kako bi im se povećala mogućnost zapošljavanja i nakon završetka projekta.

Udruga Tigar 90/91 Rakitje projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Zagreb. Ukupan iznos projekta i bespovratnih sredstava je 278.597,94 HRK od čega je iznos EU potpore 236.808,25 HRK, odnosno 85%.

Za više informacija o projektu, posjetite stranicu Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.