SAMO JEDAN U NIZU...

SRAMOTAN NATJEČAJ Traže glasnogovornika sa završenim obrazovnim smjerom koji više ne postoji

Autor

av/lada Burčul/Slobodna Dalmacija

Narodni muzej treba glasnogovornika, odluka je Renate Peroš, vršiteljice dužnosti ravnatelja zadarskoga Narodnog muzeja. A način na koji traže novog radnika uistinu je sramotan.

10.05.2019. u 11:46
Ispiši članak

Uvjeti nisu rigorozni – djelatnik mora imati visoku stručnu spremu fakulteta društvenog smjera, poznavati engleski i još jedan svjetski jezik te imati vozačku dozvolu B-kategorije. I osnovno poznavanje rada na računalu.

To je sve, nije potrebno radno iskustvo na tim poslovima. Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom, uz probni rad.

No, kod uvjeta "fakultet društvenog smjera" naveden je i konkretan naziv studija – odjel za informatologiju i komunikologiju.

Zanimljivo je da taj studij više ne postoji. Postojao je do 2009. godine, a onda mu je naziv promijenjen u – odjel za turizam i komunikacijske znanosti, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, u natječaju se navodi stari naziv studija, koji više ne postoji. No svakako da će onaj tko je diplomirao do 2009. godine na natječaj donijeti diplomu upravo onog studija koji se u natječaju traži, a više ne postoji.

Natječaj za radno mjesto djelatnika za odnose s javnošću je u Narodnim novinama objavljen 3. svibnja, a rok za prijavu je osam dana.

O sprezi Renate Peroš s nekim novinarima u Zadru jedini je javno progovorio županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

On je uputio zahtjev za odgovorima predsjedniku Županijske skupštine Željku Lončaru, županu Božidaru Longinu te predsjednici Upravnog vijeća Narodnog muzeja Marini Vuković Dujmović, s obzirom na to da je Zadarska županija osnivač Narodnog muzeja.

U tom javnom zahtjevu Pupić Bakrač je naveo da su David Ricov, Renata Peroš i Narodni muzej podigli tužbe zbog pisanja o "slučaju Ricov" i traže naknadu štete, no nakon podizanja tužbi krenulo se u nagodbe s novinarima. Oni koji su pristali na šutnju o navedenoj temi "nagrađeni" su povlačenjem tužbe, dok se oni koji su nastavili pisati još uvijek "vuku" po sudu, navodi vijećnik.

"Taj natječaj za glasnogovornika Narodnog muzeja toliko je očigledno namješten da je to zaista sramota. To čak više nije na sramotu Renate Peroš, nego onih koji joj to sve dopuštaju", rekao je Bakrač.

Na natječaj se javila jedna osoba, ne zna se koja. A o tome hoće li biti primljena, naknadno će odlučiti, poručuju iz Narodnog muzeja.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.