VILE ZAGORJE I PREKRIŽJE

Smanjena površina na Pantovčaku kojom upravlja Ured predsjednice

Autor

ig/h

Odlukom Vlade na sjednici u četvrtak i formalno je smanjena površina na Pantovčaku kojom upravlja Ured predsjednice Republike s oko 95 hektara na 28 hektara.

14.11.2019. u 13:37
Ispiši članak

Vlada je izmijenila odluku iz 2016. godine o davanju određenih nekretnina u vlasništvu Hrvatske na upravljanje Uredu predsjednice i Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, a ministar državne imovine Mario Banožić objasnio je da se tim izmjenama usklađuje stvarno stanje, odnosno smanjuje se površina kojom na Pantovčaku upravlja Ured predsjednice.

Riječ je o kompleksu Predsjedničkih dvora, koji čine Vila Zagorje s aneksom, Vila Prekrižje, objekt počasne satnije i drugi objekt te park-šuma Pantovčak, ukupne površine oko 95 hektara.

Budući da više ne postoje državni, funkcionalni, sadržajni, protokolarni i drugi razlozi, kao i sigurnosni kriteriji i mjerila da kompleks Predsjedničkih dvora zauzima toliku površinu, Ministarstvo državne imovine poduzelo je radnje da se postojeći kompleks smanji, odnosno rješenjem je u katastru utvrđena jedna građevna čestica, površine 28 hektara, kojom upravlja Ured predsjednice.

Ta građevna čestica sadrži nužno zemljište za redovitu uporabu postojećih građevina (Vila Zagorje s aneksom i Vila Prekrižje) unutar kompleksa Ureda predsjednice.

Preostali dio kompleksa sadašnjih Predsjedničkih dvora učinit će se dostupan građanima, odnosno namijenit će se za druge sadržaje i zahvate sukladno prostorno-planskim dokumentima Grada Zagreba i Zagrebačke županije te određivanjem statusa preostalog zemljišta sukladno planovima šumsko-gospodarskog područja, sa ciljem da se i taj dio kompleksa učini dostupnim građanima kada se steknu uvjeti, stoji u Vladinoj odluci.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.