studenti prosvjedovali

Senat donio Odluku o promjeni statusa Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji

Autor

Direktno.hr

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je u utorak na sjednici Odluku o promjeni statusa Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji u Sveučilišni odjel Hrvatski studiji, kao podružnice Sveučilišta u Zagrebu.
17.01.2017. u 17:17
Ispiši članak

Za provedbu statusne promjene zadužena su privremena tijela Sveučilišnoga odjela Hrvatski studiji – pročelnik Sveučilišnoga odjela, Kolegij i Znanstveno-nastavno vijeće Sveučilišnoga odjela, ističe se u priopćenju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Sukladno odluci Senata, ova tijela imaju zadaću izraditi Pravilnik o ustroju i djelovanju Sveučilišnoga odjela Hrvatski studiji, donijeti druge opće akte te pripremiti studijske programe u skladu s prihvaćenim preporukama.

Postojeći odjeli Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji nastavljaju rad kao odsjeci Sveučilišnoga odjela, a zaposlenici i vanjski suradnici zadržavaju sva prava stečena na temelju sklopljenih ugovora.

Studenti upisani na studije Hrvatskih studija imaju pravo završiti studij prema programu i uvjetima koji su vrijedili u trenutku njihova upisa, dodaje se u priopćenju.

Protiv te su odluke u utorak ispred Rektorata Sveučilišta u Zagrebu prosvjedovali studenti Hrvatskih studija ističući da se bore za to da njihova ustanova nakon toliko godina dobije status fakulteta.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.