ZNANJE O POLITICI

Profesor Anđelko Milardović objavio novu knjigu o hrvatskoj politologiji

Autor

rj

Politolog, sociolog i profesor političkih znanosti Anđelko Milardović izdao je novu knjigu u izdanju 'TIM Press'-a. 

11.07.2020. u 09:02
Ispiši članak

Novu Milardovićeva knjigu zvanu "Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu", opisala je i profesorica Marita Brčić Kuljiš

"U knjizi Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu, njezin autor, prof. dr. sc. Anđelko Milardović, hrvatski politolog, sociolog i profesor političkih znanosti, strastveno se i istodobno participativno-analitički nastoji uključiti u raspravu o temeljnim pitanjima hrvatske politologijske misli. Kao i u nekim od prethodnih autorovih djela u kojima se bavi različitim političkim i politološkim fenomenima (euroskepticizam, globalizacija, postdemokracija) i ovdje se može primijetiti neobična sinteza akribijski izvedene teorijske analize i strastvenoga zauzimanja pozicije kritičara ideologije prema modelu Mannheimove sociologije znanja.

Polazeći od postavke da 'što vrijedi za politiku, mora jednako vrijediti i za znanstveno bavljenje njome', Milardović nastoji dokazati da se povijest jedne novije discipline unutar društvenih znanosti u Hrvatskoj nužno mora dekonstruirati.

Knjiga Znanje o politici i hrvatska politologija u europskom kontekstu donosi povijesni prikaz razvoja političke misli u Hrvatskoj. Međutim nije riječ samo o klasičnom povijesnom prikazu već i o sustavnoj analizi razvoja političke misli i šireg konteksta koji je na taj razvoj utjecao. Autor daje prikaz povijesti hrvatske politologije te jasan i sistematičan pregled dominantnih teorijskih pristupa i metodoloških postavki u europskoj i američkoj politologiji XX. i početka XXI. stoljeća te ovim djelom dodatno unapređuje znanstveno-stručne rasprave o politologiji općenito", napisala je o novoj Milardovićevoj knjizi profesorica Brčić Kuljiš

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.