DOBRA SURADNJA

Organizator sata povijesti "Istina o Domovinskom ratu" brani ravnateljicu zaprešićke osnovne škole

Autor

iz

Organizator sata povijesti "Istina o Domovinskom ratu" u zaprešićkoj Osnovnoj školi Antuna Augustinčića, Smiljan Tomašević, ujedno i dopredsjednik Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (GO UHDDR) Grada Zaprešića, opovrgao je navode iz priopćenja koje je u srijedu poslala njegov ogranak UHDDR-a.

13.06.2019. u 12:18
Ispiši članak

U tom priopćenju navodi se da je ravnateljica OŠ Antun Augustinčić odbila  primiti knjige 'Heroji ne umiru', spomenicu hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu čili su roditelji članovi Hrvatske zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske. Zateklo ih je to što škola nije imala HDMI kabel zbog čega nisu mogli prikazati dokumentarni film "Oni su naš vječni plamen" o 46 poginula branitelja zaprešićkog kraja.

Demantij Smiljana Tomaševića prenosimo u cijelosti:

"Demanti Priopćenja dopredsjednika GO UHDDR Grada Zaprešića

Kao osoba koja u dogovoru s ravnateljicom već sedmu godinu organizira sat povijesti "Istina o Domovinskom ratu" u OŠ Antuna Augustinčića, dužan sam demantirati neistinite navode iz Priopćenja GO UHDDR Grada Zaprešića kojim se pokrenula hajka protiv gđe. Adžijević.

Predavanja sam, kao predsjednik Odbora za branitelje gradskog vijeća Grada Zaprešića, pokrenuo prije sedam godina u školama zaprešićkog kraja. Svih ovih godina imam odličnu suradnju sa svim ravnateljima i ravnateljicama koji su uvijek izlazili u susret, okupljali sve učenike osmih razreda na jednom mjestu, te stavili na raspolaganje tehniku i djelatnike škole za kvalitetnu organizaciju. Na predavanjima je do sada sudjelovao velik broj gostiju predavača, branitelja, časnika hrvatske vojske, pa i jedan general. S gđom. Brašić imam višegodišnju suradnju, dok se g. Capek nedavno priključio među goste i njegovo svjedočanstvo o ratnom putu branitelja Vukovara i logoraša srbijanskih koncentracijskih logora djeci je uvijek izuzetno zanimljivo.

Prva netočna informacija u priopćenju je da su g. Capek i gđa. Brašić održali sat povijesti 11. lipnja u OŠ A. Augustinčića. Naime, na predavanju je bila prisutna i moja malenkost i to u ulozi organizatora, a g. Capek i gđa. Brašić su bili gosti.

Nadalje, u priopćenju se netočno navodi da niti jedan profesor nije bio prisutan na predavanju. Bila su prisutna najmanje tri profesora i dva stručna suradnika, što je provjerljiva činjenica.

Nemogućnost prikaza filma zbog tehničkih problema nije se odrazila na kvalitetu predavanja, pozitivne reakcije i zanimanje učenika za istinu o Domovinskom ratu.

Tijekom predavanja gđa. Brašić je nekoliko puta prozvala ravnateljicu pred osobljem i učenicima njene škole što je vjerojatno izazvalo revoltiranu reakciju ravnateljice te je ona odbila primiti knjige na poklon. Kasnije se u poslanom priopćenju to prikazuje kao netrpeljivost ravnateljice prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima što nikako ne odgovara istini.

Već sama činjenica da se predavanja u OŠ Antuna Augustinčića organiziraju sedmu godinu za redom, a treću u mandatu ove ravnateljice, govori o našoj suradnji i poštovanju gđe. Adžijević prema Domovinskom ratu. Nadam se da ovaj incident neće ugroziti budućnost jednog kvalitetnog projekta kojim se djeci prenosi istina o Domovinskom ratu.

Smiljan Tomašević
Dopredsjednik GO UHDDR Grada Zaprešića
Organizator sata povijesti 'Istina o Domovinskom ratu'"

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.