LOKALNI IZBORI

Nezavisna lista Ramljak i Mamić ima program turističkog razvoja Splita: ​'Od prvog dana mandata radit ćemo na...'

Autor

ig/h

Kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu Branka Ramljak i Tomislav Mamić, nositelj Nezavisne liste Ramljak i Mamić, predstavili su u srijedu na Žnjanu program vezan uz turistički razvoj Splita​​.

05.05.2021. u 16:51
Ispiši članak

S njima su bili i članovi liste Ružica Mikačić i Ante Gojo.

​Kako se navodi u priopćenju, nakon što je Split od tranzitne luke postao destinacija, "vrijeme je da se za dobro svih dionika u turizmu i svih građana dogovorimo kako dalje". 

​"​Od prvog dana mandata radit ćemo na usuglašavanju komunalnog reda sa svim dionicima. Grad je sjecište različitih interesa na istom mjestu i u istom trenutku, a mi smo u situaciji kada i zbog korone i zbog dosadašnjeg načina trebamo zastati i donijeti nova, bolja i jasnija pravila i kriterije kojih ćemo se bez iznimke pridržavati. Jedino na takav način moguća je, za početak, pravna sigurnost i duži ugovori jer sadašnji traju godinu dana i niti jedan poduzetnik niti želi ulagati niti je siguran da će iduće godine tu biti", stoji u priopćenju.

"Grad mora osigurati okvir i biti moderator privatnih inicijativa tako da imamo žive ulice, trgove i parkove, i događanja kroz cijelu godinu​", rekao je privatni poduzetnik u turizmu Ante Gojo.

Ružica Mikačić​ je​ istaknula ​kako ​Split iz faze rasta treba prijeći u fazu turističkog razvoja te da se mora graditi kao mediteranski grad kulture, povijesti, baštine, sporta i zabave, pravi europski ​'city break'​ kvalitetne i originalne ponude. 

​"​Elementarna potreba grada koji želi cjelogodišnji turizam kao Split jesu hoteli jer oni neće ugroziti izvrstan obiteljski smještaj budući da se radi o klijenteli različitih interesa. Uz bolje avionske linije tijekom zime, Split nužno treba kongresno-koncertni centar u kojemu bi se takva okupljanja odvijala. Nema velikog turističkog grada bez kongresnog centra​", poručila je Mikačić.

​Ta nezavisna lista ističe ​kako​ se trebaju razvijati infrastruktura i događaji koji će poboljšati kvalitetu života i domaćinima i gostima. ​Europskim novcem treba se urediti tržnica, a bolje gospodarenje baštinom ​omogućit će, po uzoru na Šibenik, i sufinanciranje popravaka i obnova stambenog fonda u staroj gradskoj jezgri, što je mjera kojom ​se zadržava stanovništvo i štit​e životne vrijednost​i u povijesnom centru.

Branka Ramljak i Tomislav Mamić pozvali su građane da izađu na izbore i da ih podupru kao jedinu nezavisnu gradonačelnicu i jedinu nezavisnu listu na lokalnim izborima u Splitu, sastavljenu od stručnjaka koji su u dosadašnjem radu pokazali da znaju kako taj grad učiniti boljim mjestom za život.

Ružica Mikačić dugogodišnja je turistička novinarka, a Ante Gojo je privatni poduzetnik 30 godina, od toga ​deset​ godina u turizmu​​.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.