ZBOG VELIKOG PORASTA OBOLJELIH

U nekoliko hrvatskih županija od četvrtka su na snazi nove mjere, evo gdje su najstrože

Autor

dd/h

U Splitsko-dalmatinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Šibensko-kninskoj i Virovitičko-podravskoj županiji  te u općini Đulovac od četvrtka su na snazi nove odluke o nužnim epidemiološkim mjerama, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer. 

22.10.2020. u 11:55
Ispiši članak

U Virovitičkoj podravskoj županiji na svadbama može biti najviše 50 osoba, a na ostalim privatnim svečanostima te na karminama najviše 20. Broj osoba na javnim okupljanjima ograničen je tako da za svaku osobu mora biti osigurano najmanje četiri metra kvadratna, a ako se održavaju u zatvorenom, obvezno je nošenje maske.

Korisnicima domova za starije i nemoćne zabranjen je izlazak iz ustanova, a posjeti korisnicima su vremenski ograničeni. 

U Šibensko-kninskoj županiji na svadbama može biti također najviše 50 osoba, iznimno do 100 osoba ukoliko se održavaju u prostorima čiji je kapacitet tri puta veći od broja osoba koji će biti na svadbi. Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba. U zatvorenim prostorima gdje se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti, obvezno je korištenje maski za lice.

Zabranjeni su posjeti korisnicima ustanova socijalne skbi koje pružaju smještaj korisnicima te izlazak korisnika izvan prostora smještajnog objekta. 

Organizatori svih društvenih okupljanja na kojima se očekuje od 20 do 50 osoba, dužni su voditi pisanu evidenciju sudionika. 

U Krapinsko-zagorskoj županiji na svadbama može biti najviše 50 osoba, a jednako je ograničen i broj sudionika na društvenim i javnim okupljanja u zatvorenim prostorima. Na privatnim okupljanjima može biti najviše 20 osoba, kao i na sahranama.

Uvodi se obveza vođenja evidencije za sve događaje na kojima sudjeluje više od 20 osoba. Također, korinsicima domova za starije i nemoćne zabranjen je izlazak iz ustanova. Posjete korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja  starijih i nemoćnih osoba su zabranjene, uz iznimku 15-minutnog posjeta onim korisnicima koji se nalaze u stacionarima i koji su u terminalnoj fazi bolesti. 

U općini Đulovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sva su okupljanja ograničena na deset sudionika, a na svim vjerskim okupljanjima obvezno je nošenje maski i vođenje evidencije sudionika ukoliko na njima sudjeluje više od 50 osoba.

Nužne epidemiološke mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju, produljene su do daljnjega. Sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite nalaze se ovdje.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.