PRIJAVITE SE

MORH raspisao poziv učenicima 3. razreda za Studij aeronautika - vojni pilot

Autor

ig/h

Ministarstvo obrane RH je u četvrtak raspisalo Javni poziv zainteresiranim kandidatima - učenicima 3. razreda srednje škole, za Studij aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja.

04.03.2021. u 15:11
Ispiši članak

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ako to žele, priopćeno je iz MORH-a.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2021. godine.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Kandidati/kinje trebaju priložiti: popunjeni obrazac prijave, presliku osobne iskaznice, rodnog lista, uvjerenje o pohađanju 3. razreda srednje škole, uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Iz Ministarstva obrane ističu da će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole pozvati na odabirni postupak.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage RH i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2021., navode iz MORH-a. 

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka odnosno kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane RH potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Tijekom pohađanja 4. razreda srednje škole, sukladno natječaju koji će MORH raspisati za akademsku godinu 2022./2023. za upis kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) Aeronautika – vojni pilot Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, kandidati/kinje koji su, tijekom pohađanja 3. razreda srednje škole zadovoljili kriterije selekcijskog letenja, u redovnom postupku se prijavljuju na navedeni natječaj, zajedno s ostali kandidatima – učenicima 4. razreda srednje škole. Informacije u vezi s Javnim pozivom nalaze se na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr 

Dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane, dodaju iz MORH-a.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.