zbog salmonele
Ministarstvo poljoprivrede povlači Vindon pureće meso s tržišta
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da se zbog salmonele povlači Vindon mljevenog purećeg mesa,, pakiranje 500 grama s rokom trajanja do danas, 30. ožujka.
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda VINDON mljeveno pureće meso, 500g, LOT 300318, barkod 3850339413043, roka trajanja do 30.03.2018., proizvođača VINDON d.o.o., Bjeliš b.b., Slavonski Brod, odobrenog broja HR228EU, radi utvrđene prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp.
Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.
Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.
Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito meso peradi, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70 Celzijevih stupnjeva u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.
Komentari
VAŽNO Ako ne vidite komentare ne znači da smo ih zabranili ili ukinuli. Zahvaljujući pravilima Europske unije o privatnosti podataka treba napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook u ovom browseru i omogućiti korištenje kolačića (cookies). Logirati se možete ovdje: https://www.facebook.com/ 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome to možete učiniti na chrome://settings/cookies. Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.