svjedočio lovren

MAMIĆ OTIŠAO IZ SUDNICE Hoćete krvi moje, džigerice moje?

Autor

Direktno.hr

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren u petak je na osječkom Županijskom sudu, u nastavku suđenja Zdravku Mamiću i ostalima, izjavio kako se ne sjeća točno kada je potpisao aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja u slučaju prelaska iz GNK Dinama u neki drugi klub, ali sigurno daleko ranije nego 2009. godine, i to nedugo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju s "Dinamom" 2007. godine, što su u Uskoku ocijenili odstupanjem od iskaza u istrazi 2016. godine.

01.09.2017. u 07:42
Ispiši članak

Ranjeni Mamić stigao je na štakama. 

Sudac Darko Krušlin odmah ga je na početku glavne rasprave 'podsjetio' da će biti udaljen iz sudnice ne bude li se pridržavao reda.

Na sud nije došao Zoran Mamić. 

Prvi je na klupi za svjedoke Dejan Lovren. 

Prisjetio se svojih početaka u Dinamu. Počeo je trenirati s 14, a prvi profesionalni ugovor o igranju potpisao je 2007. 

Iako je tada imao 17 godina, roditelji taj profesionalni ugovor nisu supotpisali jer im, nastavio je, nisu rekli u Dinamu da to trebaju učiniti i roditelji. Taj isti ugovor tada je potpisala, naveo je, i nekolicina drugih igrača, pa tako i Pokrivač, Tadić i Samir.

Do odlaska u Lyonnais, kaže, potpisao je nekolicinu ugovora i aneksa ugovora o povećanju plaće. 

Početna plaća bila mu je 3000 eura bruto, s nekim bonusima, a financije mu je vodila majka Silvija Lovren. 

"Sve je to vodila moja majka. Sjećam se da je imala razgovore sa Zdravkom Mamićem i znam da je dogovorila da mi se prizna i dogovori podjela transfera u visini 50 posto koji bi realizirali u drugi klub. Siguran sam da sam taj aneks potpisao daleko prije 2009., i to nekoliko dana nakon profesionalnog ugovora", ustvrdio je.

Tonči Petković na to traži na to da se Lovrenu predoči raniji iskaz iz istrage. U tom iskazu, pročitao je Petković, Lovren je iskazao kako je sporni aneks po kojem ima pravo na 50 posto transfernog obeštećenja potpisao "dva, tri mjeseca prije odlaska u Lyonnais".

"Točno je da sam to izjavio. Tražili smo povećanje plaće na 250.000 eura, što je Zdravko Mamić odbio. Kada me Vlatka Peras pozvala, vezano za potpisivanje tog aneksa, ja sam ponovno potpisao taj aneks ugovora koji je već bio potpisan 2007., samo sa izmijenjenim tekstom. Vlatka Peras mi je objasnila da je to zato što je Zdravko Mamić zatražio da se isplata mog dijela obeštećenja isplati u Hrvatskoj" objasnio je Lovren.

Objasnio je kako je razlika o aneksu potpisanome 2007. i 2009. bila je u tome što se isplata trebala izvršiti na njegov račun u Hrvatskoj, u to vrijeme nije imao otvoren račun u inozemstvu.

Na upit Petkovića zbog čega je 2007. onda pisalo da će novac biti isplaćen u inozemstvu, ako nije imao otvoren račun, reagirao je Zdravko Mamić. 

"To nije pitanje, to je manipuliranje svjedokom", rekao je Mamić.

"Ne znam, radilo se o potpisivanju ugovora za neki budući transfer",  odgovorio je potom Lovren.

Tužitelj mu predočava aneks, kojim mu pripada pravo na polovicu transfera, i pita ga je li to onaj iz 2007. ili 2009. Odgovorio je kako je riječ o onome iz 2007. A kada ga je sudac priupitao koji je potpisao 2009., dok je Lovren objašnjavao, Zdravko se ustao i krenuo prema izlazu, a sudac ga uputio na hodnik.

"Jeste sad sretni svi, hoćete krvi moje, džigerice moje? Sramite se svi koliko Vas ima!", poručio je Mamić.
 

*****

Na sigurnost Zdravka Mamića, na kojega su nepoznati napadači pucali nedavno kod Tomislavgrada, na sudskom hodniku i u samoj sudnici pazit će i 'domaći' pravosudni, ali i policajci koji će stići iz Zagreba, piše Večernji.

Jake snage osiguranja pratit će danas svaki njegov korak na sudu.

Iako je ranjen u nogu, Mamić nije otkazao svoj dolazak na ročište u Osijeku, gdje će poslušati svjedočenje Dejana Lovrena, koji je uz igrača Luku Modrića, jedan od ključnih svjedoka.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.