TVRDI DA NIJE DUŽNOSNIK

Kovačević: Kazneno sam prijavio Novaković i cijelo Povjerenstvo, već godinu dana nisam u JANAF-u

Autor

js

Bivši čelnik JANAF-a Dragan Kovačević podnio je privatnu kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković i drugih članova Povjerenstva za sukob interesa.

22.10.2021. u 10:57
Ispiši članak

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Dragan Kovačević podnio je privatnu kaznenu prijavu protiv Nataše Novaković, šefice Povjerenstva za sukob interesa i njezinih članica, za zloupotrebu položaja i nestručnosti u obavljanju poslova.

Temelj kaznene prijave je potpuno zanemarivanje činjenica da Dragan Kovačević nije više od godinu dana u JANAF-u te da Dragan Kovačević prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nije dužnosnik jer je državno vlasništvo tj. RH je vlasnik u JANAF-u 14,9 posto, a dužnosnici su oni gdje je RH u vlasništvu više od 50 posto.

Sve ove navode Dragan Kovačević je poslao na adresu Povjerenstva što su oni zanemarili i dali se u javno sramoćenje i povredu ugleda Dragana Kovačevića te potpuno nestručno i zlonamjerno objašnjavali svoj Zakon. Sve ovo je dovelo da je Dragan Kovačević digao privatnu tužbu i traži odštetu za navedena nedjela Nataše Novaković i njenih suradnica.

Nataša Novaković i njeni suradnici prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa nemaju nikakvu nadležnost nad Draganom Kovačevićem jer on prema Zakonu nije dužnosnik. Povjerenstvo iz svoje nestručnosti, a temeljem davanja sebi na značenju pomiješalo je što je to vlasništvo u trgovačkom društvu, a što je imovina trgovačkog društva.

Kako je Kovačević već tužio Povjerenstvo za lažno prikazivanje njegovog statusa sada je digao i privatnu tužbu protiv Novakovićeve i njezinih suradnica za zlouporabu položaja i lažnog prikazivanja stanja te nestručnosti u obavljanju poslova”, piše u priopćenju.

Kažnjen je s 13.000 kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kolovozu je kaznilo Kovačevića s 13.000 kuna, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer, dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda, nije prenio upravljačka prava na drugu osobu, na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja – CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Dodajmo da je Povjerenstvo u četvrtak pokrenulo postupak protiv Kovačevića zbog nesrazmjera u imovinskoj kartici. U Kovačevićevom slučaju obavljena je redovita provjera imovinske kartice te je pokrenut postupak zbog utvrđenog nesklada u imovini, naveli su iz Povjerenstva.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.