IZ BANSKIH DVORA

KADROVSKE PREMETALJKE Evo koga je Vlada razriješila i imenovala na svojoj zatvorenoj sjednici

Autor

al

Na zatvorenom dijelu 40. sjednice Vlade utvrđeni su odgovori Republike Hrvatske na pisma službene obavijesti i obrazložena mišljenja Europske komisije broj 2020/2171, u vezi s multimodalnim putovanjima, broj 2019/2278, u vezi s tunelima u transeuropskoj cestovnoj mreži, broj 2020/2341, u vezi s ionizirajućim zračenjem, broj 2020/2328, u vezi s energetskom učinkovitosti zgrada. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

28.01.2021. u 16:28
Ispiši članak

Donesena je Odluka o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti.

Vlada je usmeno izvještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Što se tiče kadrovskih pitanja, državnoj službenici Ivani Šuman dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, s danom 31. siječnja 2021., do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnom službeniku Damiru Kaufmanu dano je ovlaštenje, s danom 31. siječnja 2021., za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer mu istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnom službeniku Danijelu Škugoru dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa i uprave, s danom 5. veljače 2021., do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer mu istječe ovlast 4. veljače 2021.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet Branimir Belančić-Farkaš, Melita Štrbić, Ksenija Koščević Čuvalo, Zvonko Šakić i Nikolina Klaić. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je Ivona Anić Miklec, a članicama Melita Štrbić, Doria Tonković, Lea Klaić i Tajana Huzak, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva financija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. imenovanje Frane Luetića za direktora društva, do  imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu ističe mandat 5. veljače 2021.

Donesena je Odluka o davanju naknadne suglasnosti za imenovanje Roberta Vučkovića, Marija Pavića i Marka Domijana članovima Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova koji se imenuju iz reda korisnika usluga i to jedan član iz redova predstavnika hrvatskih osiguravatelja i reosiguravatelja brodova, na prijedlog Hrvatske gospodarske komore, te dva člana kao predstavnici udruga brodara registriranih u Republici Hrvatskoj.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. izbor dr. sc. Gorana Granića i mr.sc. Jelene Zrinski Berger za članove Nadzornog odbora društva Hrvatska elektroprivreda d.d., do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci jer im je istekao mandat od šest mjeseci 2. siječnja 2021.

Matea Novosel imenovana je privremenom ravnateljicom Državne vatrogasne škole koja će obaviti poslove u vezi s upisom Državne vatrogasne škole u sudski registar i organizirati početak rada, do imenovanja ravnatelja, ali ne dulje od godinu dana.

Također, imenovani su predsjednik, koji je po položaju glavni vatrogasni zapovjednik, i članovi Upravnog vijeća Državne vatrogasne škole, kao predstavnici Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara i ministarstva nadležnog za obrazovanje. Predsjednikom je imenovan Slavko Tucaković, a članovima Ante Sanader, Berislav Hengl i mr.sc. Vesna Šerepac.

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.