NETOČNOSTI OKO SUVLASNIŠTVA

JOŠ JEDAN SLUČAJ Čehok u imovinsku karticu zaboravio unijeti obiteljsku kuću, dodatni posao, stan...

Autor

ig

Podaci iz imovinske kartice varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka pokazuju kako mu je imovina veoma "tanka". U njoj stoji kako Čehok osim gradonačelničke plaće od neto 17.860 kuna, nema nikakva dodatna primanja. U posjedu zajedno sa suprugom ima dionice J&T banke, čija je nominalna vrijednost 30 kuna, te je osobno vlasnik umjetničkih slika koje je procijenio na 150.000 kuna.

13.02.2020. u 12:34
Ispiši članak

U kartici je naveo kako je supruga vlasnik apartmana u Kukljici na otoku Ugljanu površine 60 četvornih metara, a navedena vrijednost te nekretnine je 600.000 kuna. 

Supruga je vlasnica i automobila Renault Megane iz 2010. godine, vrijednog 40.000 kuna, kao i ušteđevine od 130.000 kuna.

Najuočljiviji nedostatak u imovinskoj kartici obiteljska je kuća u Varaždinu, nema navedenih dodatnih primanja koja Čehok ostvaruje radom na Sveučilištu Sjever i nema famoznog stana u tzv. Karingtonki, zgradi u Aleja kralja Zvonimira 11. Riječ je o stanu za kojeg ga tereti USKOK jer se sumnja da ga je dobio kao mito za usluge učinjene Miroslavu Buniću odnosno tvrtki Zagorje-Tehnobeton.

"Ja sam svoj dio kuće prenio na svoju malodobnu djecu. Zapravo, jedno dijete već je punoljetno. A druge polovine vlasnik je supruga. To prijavljuju oni kojima bračni drug ne predaje svoju karticu. Zašto bih ja upisivao to kad je žena to navela u svojoj kartici, a ja nisam vlasnik? Dakle, nema tu zatajivanja imovine ako je ona to navela", objasnio je Čehok.

Povjerenstvo za sukob interesa kaže da je Zakon u tome dijelu vrlo jasan:

"Dužnosnici su dužni u izvješća o imovinskom stanju unijeti podatke o svojoj imovini, imovini bračnog ili izvanbračnog druga i malodobne djece. Slijedom navedenoga, dužnosnici su u imovinsku karticu obvezni unijeti i podatke o nekretninama u suvlasništvu svog bračnog druga i malodobnog djeteta, neovisno o tome je li i bračni drug dužnosnika također obveznik podnošenja imovinske kartice".

Čehok je netočno upisao i podatke o apartmanu na moru i osobnom automobilu, piše varaždinski.net.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.