ZA BOLNICE

HZZO osigurao dodatna sredstva za intervencijsku neurologiju i neuroradiologiju; u 2019. stopa bolovanja neznatno viša u odnosu na godinu ranije

Autor

bkk/h

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) osigurao je dodatnih 31,5 milijuna kuna za intervencijsku neurologiju i neuroradiologiju u velikim bolničkim centrima, a u 2020. nastavit će financirati nabavu inzulinskih pumpi i implantata za uho, priopćio je HZZO u četvrtak. 

30.04.2020. u 14:59
Ispiši članak

"Za potrebne intervencijske neurologije i neuroradiologije u velikim bolničkim centrima za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine HZZO je u okviru izvanlimitinih sredstava (koja se ne uračunavaju u maksimalno utvrđeni iznos sredstava bolničkih zdravstvenih ustanova), osigurao 31,5 milijuna kuna", izvijestili su iz HZZO-a nakon sjednice Upravnog vijeća.

Sredstva su namijenjena zdravstvenim ustanovama KBC Zagreb, KBC Split, KBC Rijeka, KBC Osijek, KBC "Sestre milosrdnice", KB Dubrava i KB Sveti Duh, a omogućit će ispostavljanje računa za mikrokatetere, mikrožice, balon okluzivne katetere, žice vodilje i stent retriver.

Izvijestili su i kako će HZZO i u 2020. godini financirati nabavu inzulinskih pumpi i implantata za uho. Dodaju da će postupak nabave inzulinskih pumpi, čija je procijenjena vrijednost za 2020. godinu 1,5 milijuna kuna s PDV-om, će provesti Klinički bolnički centar Zagreb.

"Isto tako, HZZO će financirati nabavu implantata za uho, uključujući i umjetne pužnice za 2020. godinu te će potpisati Sporazum o zajedničkoj nabavi implantata za uho i sklopiti pojedinačne ugovore s odabranim ponuditeljem, u planiranoj vrijednosti od 8 milijuna kuna za dvogodišnje razdoblje", stoji u priopćenju.

U 2019. godini stopa bolovanja neznatno viša u odnosu na godinu ranije 

HZZO je izvijestio kako je u 2019. godini proveo ukupno 8251 kontrolu svojih ugovornih partnera, od toga 7992 kontrole na razini primarne zdravstvene zaštite, 53 kontrole isporučitelja ortopedskih i drugih pomagala te 206 kontrola na razini sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite i razini zdravstvenih zavoda.

Dodaju da je prošle godine u provedenim kontrolama, pregledano i 15.968 osiguranika te zaključeno 6230 bolovanja ili 39 posto kontroliranih. U odnosu na 2018., pregledano je 18.5 posto više osiguranika i zaključeno  36 posto više bolovanja.

Ukupna stopa privremene nesposobnosti za rad u razdoblju od siječanj do prosinaca 2019. iznosila je 3.51. dok je u istom razdoblju 2018. iznosila 3.46.

hzzo,

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.