OGLASILI SE O SLUČAJU MASON

HVIDRA: Tražimo žurno razrješenje Jelenića kao i smjenu njegovih zamjenika

Autor

sp

"Povodom najnovijih skandaloznih medijskih otkrića o sukobu interesa Glavnog državnog odvjetnika RH, Dražena Jelenića vezano za
njegovo članstvo u tajnoj masonskoj organizaciji i mogućem utjecaju na tijek predistrage u konkretnom kaznenom postupku iznude
predsjednika te udruge, uz dugogodišnje negativnosti u kvaliteti rada državnog odvjetništva po pitanju otkrivanja i procesuiranja
kaznenih djela ratnih zločina, ovim putem tražimo njegovo žurno razrješenje, kao i smjenu njegovih zamjenika", ističe HVIDRA u priopćenju.

19.02.2020. u 13:41
Ispiši članak

"Naime, povodom rasprave održane dana 12. veljače u Hrvatskom saboru o izvješćima o radu Državnog odvjetništva RH za 2017. i 2018. godinu, uputili smo predsjedniku i svim klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru zahtjev kojim smo tražili donošenje odluke o neprihvaćanju navedenih izvješća, te odstupanje s dužnosti Glavnog državnog odvjetnika RH i njegovih zamjenika, obzirom da se u predmetnim izvješćima priznaju dugogodišnji propusti i odgovornost za porazne rezultate u otkrivanju i istraživanju kaznenih djela ratnih zločina, što je odgovornost svih glavnih državnih odvjetnika koji su tijekom godina samo mijenjali položaje, te se kontinuirano rotirali na dužnostima zamjenika. Tako primjerice u navedenim izvješćima, Državno odvjetništvo iznosi obrazloženje i opravdanje za daljnje smanjivanje broja optuženih osoba navodeći da je 'obzirom na protek vremena od počinjenja ovih kaznenih djela osnovna karakteristika rada na istima otežano prikupljanje dokaza zbog teže dostupnosti ili potpune nedostupnosti određenih dokaza'", navodi se u priopćenju.

Također navode kako se radi o događajima koji su se zbili prije više od 20 godina, tako da je vrlo teško rekonsturirati događaje na mjestu počinjenja kaznenog djela jer se svjedoci sve teže prisjećaju konkretnih događaja te su im iskazi manjkavi i nekvalitetni, ili ih je sve veći broj umrlih, što dodatno otežava dokazivanje.

Jednako tako, uz gore istaknuto, također su osudili opću uputu Državnog odvjetništva o postupanju kod suđenja u odsutnosti kojom se u stvari odustaje od takvog suđenja, te njihovo opravdavanje propisima o općem oprostu, koji nije prepreka za procesuriranje ratnih zločina, a čime se pokazuje strašna nebriga prema hrvatskim žrtvama i strašnim razaranjima naših gradova, posebice herojskog grada Vukovara, za koje nitko nije zapovjedno odgovarao.

Pregledom aktualnih medijskih otkrića o tajnom životu Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i sukobu interesa ostvarenom
kroz članstvo u zloglasnoj masonskoj organizaciji, ostali su šokirani i njegovim priznanjem o žurnom reagiranju u kaznenom predmetu pokušaja iznude predsjednika iste udruge Nikice Gabrića, odnosno izjavom da je "informaciju o događaju dobio od svog zamjenika Mladena Bajića, koji je kao Gabrićev prijatelj zaprimio njegovu dojavu o iznudi".

U kojim slučajevima i u zaštiti čijih privatnih interesa Državno odvjetništvo žurno reagira

"Također se pojavljuju nove sumnje u nezakonite radnje kroz optužbe glavnih aktera u medijima o tome tko je na koga u ovom predistražnom postupku pokušao utjecati s očitim ciljem da se našteti osumnjičenim predstavnicima medija u konkretnom postupku. Sada vidimo u kojim slučajevima i u zaštiti čijih privatnih interesa Državno odvjetništvo ŽURNO reagira, dok obitelji žrtava ubijenih u stravičnim ratnim zločinima počinjenim nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu, još uvijek čekaju pravdu za svoje najmilije stradale u obrani suvereniteta Republike Hrvatske", ističu u HVIDR-i.

"Slijedom svega navedenog, zbog očitih propusta u dosadašnjem radu i sumnje u nezakonitosti u najnovijim postupcima gore navedenih, radi zaštite institucije Državnog odvjetništva RH, tražimo od saborskih zastupnika da donesu odluke o neprihvaćanju Izvješća o radu Državnog odvjetništva za 2017. i 2018. godinu, kao i žurno razrješenje Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića i smjenu njegovih zamjenika", zaključak je HVIDR-e.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.