o važnosti časopisa 'policija i sigurnost'

Glavni ravnatelj policije otvorio e-učionicu na Policijskoj akademiji

Autor

mpd/h

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u srijedu je u Policijskoj školi "Josip Jović" otvorio e-učionicu kao novi i moderni oblik obrazovanja te je, u povodu obilježavanja 65. godišnjice izlaženja časopisa "Policija i sigurnost", istaknuo važnost tog izdanja u pružanju praktične i stručne pomoći u rješavanju brojnih policijskih zadaća.

18.04.2018. u 14:03
Ispiši članak

"E-učionica je moderna učionica kojim Ministarstvo unutarnjih poslova nastavlja uspješan projekt e-učenja", kazao je Milina. Istaknuo je i da je ta učionica nastavak uspješnog projekta koji je Policijska akademija provela u suradnji s Europskom agencijom za graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) u cilju profesionalnog razvoja policijskih službenika i sve većeg opsega poslova i zadaća vezanih uz nadzor vanjske granice EU-a, kao i obvezama FRONTEX-a. 

Podsjetivši da su uvođenje e-učenja započeli još 2014. u suradnji sa zagrebačkim Filozofskim fakultetom, Milina je rekao da je e-učionica opremljena i vlastitim serverom u vrijednosti 28.000 kuna. Uz to, opremljena je modernom računarnom opremom te otvorenim Wi-Fi sustavom. Naglasio je kako cilj suradnje nije samo educirati hrvatske policajce već i policajce iz drugih zemalja EU kako bi zajednički ojačali kapacitete za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama.

Vezano uz obilježavanje 65. godišnjice izlaženja časopisa "Policija i sigurnost", Milina je rekao kako je riječ o časopisu koji, zbog svog znanstvenog i stručnog područja, predstavlja jedinstvenu i prepoznatljivu tiskovinu MUP-a.

Dodao je da su u njegovu stvaranju od 1953. sudjelovali mnogi urednici i autori koji su obrađivali teme vezane uz rad tog ministarstva i policije kako bi se policajcima pružila praktična i stručna pomoć u rješavanju brojnih zadaća. Milina je izrazio i zadovoljstvo što je kvalitetu tog časopisa prepoznala i šira javnost.

Naveo je i da je časopis uvršten u bibliografsku bazu podataka Ulrich Periodicals Directory te Electronic Journals Library. Također, "Policija i sigurnost" indeksirana je za 2018. godinu u Web Science Core Collection (WoSCC) u citatnom indeksu Emering Sources Citation Index koji indeksira više od 5.700 časopisa i uključuje više od milijun zapisa od 2015. do danas.

Zadovoljstvo što je taj časopis uvršten u WoSCC izrazio je i dekan Visoke policijske škole Željko Karas rekavši da to nisu uspjeli ni fakulteti koji imaju deset puta više profesora. Naglasivši kako je čitanost tog časopisa vrlo visoka rekao je da je u proteklih deset godina, preko portala Sveučilišnog računalnog centra (SRCE), časopis čitalo oko pola milijuna građana.

Glavni urednik časopisa "Policija i sigurnost" Stjepan Gluščić rekao je kako u Hrvatskoj trenutno postoji 466 časopisa, a njihov je prema posjećenosti u prošloj godini bio na 49. mjestu, pri čemu su neki radovi bili preuzimani više od 20.000 puta. "To dovoljno govori o kvaliteti", zaključio je.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.