ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT

FOTO Varaždinska Zajednica žena 'Katarina Zrinski' proslavila 20. obljetnicu osnutka

Autor

iz

U povodu 20. obljetnice osnutka Zajednice žena 'Katarina Zrinski' Varaždinske županije i Grada Varaždina u srijedu, 21. studenog, na Velikoj sceni varaždinskog HNK-a održan je humanitarni koncert pod nazivom 'Vječne melodije', a netom prije toga u Varaždinskim Toplicama održana je sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' nacionalne razine kojoj je predsjedala Nada Murganić, predsjednica Zajednice, ujedno i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

23.11.2018. u 11:42
Ispiši članak

"Mi smo zajednica političke organizacije i imamo svoju ulogu kao dužnosnice, kao zastupnice i kao članice raznih tijela na lokalnoj razini. Razgovarale smo o tome što je ova Vlada za vrijeme svog mandata učinila, koji su programski zadaci na Vladi i na koji način to prezentirati svojim građanima, budući da smo mi predstavnice iz svih županija i gradova. S druge strane, želimo biti u kontaktu s građanima i to prenijeti na državnu razinu, odnosno na državnu vlast. Činjenica je da je to respektabilna snaga i brojka i činjenica je da se nakon ovog saziva više neće moći razmišljati o ozbiljnim političkim garniturama izvršne vlasti na svim razinama bez žena", poručila je Murganić.

Pozdravljajući gošće i goste na svečanosti u varaždinskom kazalištu, predsjednica županijske Zajednice žena Nadica Dreven Budinski naglasila je da je HDZ najjača stranka otkad je osnovana Zajednica žena 'Katarina Zrinski' i žene imaju mjesto u stranci kao što imaju u obitelji i društvu.

"Zahvaljujem svima koji nas podržavaju i prate u našem radu. A najveće hvala ide dragim 'Katarinama' diljem cijele županije na svim njihovim prilozima, dobrovoljnim akcijama i svemu onome što su odradile da ovo danas bude naš dan", kazala je Dreven Budinski te podsjetila da već pet godina organiziraju dan Katarine Zrinske.

Predsjednica gradske Zajednice žena Otilija Cvetko istaknula je humanitarni rad članica.

"Djelovalo se preko humanitarnih koncerata, posjećivanjem starijih, nemoćnih, socijalno nezbrinutih. Darivali smo ih prigodnim poklon paketima, pomagali starijima i nemoćnima i udovoljavali njihovim potrebama – činili ono što su oni zamolili da im se napravi. Isto smo tako preko tih humanitarnih koncerata darivali udrugu Stakleno zvono – osobe koje su bolovale od spektra autizma", rekla je Cvetko i najavila da će ovaj put pomoći Udrugu 'Nova budućnost' koja zbrinjava djecu bez obiteljske skrbi, paketima sa školskim priborom i higijenskim potrepštinama, u vrijednosti od tri tisuće kuna.

Koncertu, a i sjednici odazvao se i saborski zastupnik, ujedno i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak koji ih je pozdravio i naglasio važnost žena u politici.

"Kad govorimo o ženama, često govorimo o njihovoj zastupljenosti tj. kvotama. Ja se toplo nadam da će jednog dana biti najnormalnije da pola, ako ne i više političkih dužnosti obnašaju žene, jer one to zaslužuju. Kad govorimo o HDZ-u Varaždinske županije napominjem da je 2012., kada sam izabran za predsjednika Županijske organizacije, samo jedna žena bila član tog tijeka. Danas ih je sedam, što je pomak, iako po meni još uvijek nedovoljan. Kad govorimo o zastupljenosti žena u Županijskoj skupštini, naglašavam da je od 12 HDZ-ovih vijećnika pet žena, tako da možemo istaknuti da se radi o zastupljenost od 42 posto. Također, ovih dana provodimo izbore naše stranačke mladeži i dosad od održanih 20 općinskih i gradskih izbornih skupština, u osam općina i gradova na čelne, odnosno predsjedničke dužnosti izabrane su žene, odnosno govorimo o zastupljenosti od 40 posto. Naravno da je to za stranku dobro, jer upravo žene svojom marljivošću, pedantnošću, šarmom unose jedan novi polet u naše redove“, zaključio je Stričak.

Članice Zajednice žena pozdravio je i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan rekavši kako je ovo njihov dan.

"Svi znamo tko je bila Katarina Zrinska, no pitamo li se ikad koji je bio njezin motiv i ideja da krene sa suprugom i Frankopanom u urotu protiv bečkoga dvora? Čime se ona vodila, budući da je imala bogatstvo i imetak i stavila u rizik cijelu svoju obitelj? Ona se vodila općim interesom i današnji bi političari trebali slijediti njezin primjer i više voditi brigu o općem interesu, a manje o svom osobnom i pojedinačnim interesima", poručio je Habijan.

Koncert vječnih melodija u varaždinskom kazalištu izveli su solisti Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Uz Orkestar Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija s dirigentom Krešimirom Batinićem nastupili su sopranistice Zorica Antonić i Sandra Bagarić, glumac Dražen Bratulić te tenori Stjepan Franetović i Đani Stipaničev. U programu su sudjelovali i članovi Udruge 'Potkalnički plemenitaši', a program je vodila Vanda Vinter. Svečanost u varaždinskom kazalištu završila je druženjem uz izložbu domaćih kolača koje su pripremile članice Zajednice žena 'Katarina Zrinski'. 

 

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.