IZA ZATVORENIH VRATA

Evo koga je je Vlada u četvrtak imenovala

Autor

vm/h

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak zbog isteka mandata razriješila te potom ponovno imenovala s 15. rujnom dio članova Upravnog vijeća Hrvatskih voda - Tomislava Ćorića, Radimira Čačića i Ivana Anušića, priopćeno je iz Vlade.

02.09.2021. u 14:37
Ispiši članak

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike Ivo Milatić, Mile Horvat, Zdravko Zrinušić, Dunja Magaš, Damir Juzbašić i Anamarija Matak.

Novim predsjednikom Upravnog vijeća ponovno je imenovan Ivo Milatić, a članovima Mile Horvat, Zdravko Zrinušić, Dunja Magaš,  Kristina Čelić i Anamarija Matak, kao državni dužnosnici iz ministarstva nadležnog za energetiku, za financije i za prostorno uređenje te dva člana iz reda rukovodećih državnih službenika s odgovarajućim stručnim znanjima iz područja energetike i gospodarstva, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Agencije za ugljikovodike.

Vlada je na zatvorenome dijelu usvojila stajališta Republike Hrvatske za sastanak ministara nadležnih za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 6. rujna 2021. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju.

Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka.

Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada je usmeno izviještena o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) te o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.

Također, usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije, navodi se u priopćenju.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.