Obustava prometa

BLOKADA Prema Dalmaciji i Rijeci zabranjen promet kamionima i tegljačima

Autor

mo/h

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema slobodne ceste za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno. Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC225 od čvora Zaprešić do Aleje Bolognje i Ulice Maršala Tita (Donji Jarek), priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

 

25.02.2018. u 09:19
Ispiši članak

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom), Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana), državna cesta Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice), te županijska cesta Brotnja-Sučević-Srb.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice, A7 čvor Draga-čvor Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC25 Gospić-Karlobag, Paški most, loklana cesta od Kraljevice do Križišća te županijska cesta Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a HAK upozorava i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica te DC1 Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Gračac.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. 
Prema Dalmaciji i obratno također nema slobodne ceste za kamionie s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta.

Pomorski i željeznički promet

Zbog vremenskih uvjeta željeznički promet kroz Liku i Gorski kotar teče otežano. U gradsko-prigradskom prometu grada Zagreba kašnjenja su do 10 minuta, a u međugradskome i lokalnome prometu oko 30 minuta.

U prekidu su: katamaranske linije Novalja - Rab - Rijeka i Mali Lošinj - Cres - Rijeka te trajektne linije Lopar - Valbiska, Prizna –Žigljen, Stinica-Mišnjak.

Obavještavaju se vozači kamiona da od nedjelje, 25.veljače na liniji Split - Vis plovi trajekt "Lastovo" kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, pa HAK moli da obratiti pozornost na visinu kamiona.

Zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta u luci Ancona (snijeg i niske temperature) otkazuju se putovanja: -Split- Ancona s polaskom večeras u 20 sati iz Splita; te Ancona- Split u utorak, 27. veljače s polaskom u 19:45 sati iz Ancone.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.