KORONA VIRUS

Stožeri objavljuju podatke: Rekord u Varaždinskoj županiji, Zagreb objavio kakva je situacija s antigenskim testovima

Autor

js

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (12), Sisačko-moslavačka (167), Vukovarsko-srijemska (42), Istarska (74), Koprivničko-križevačka (32), Bjelovarsko-bilogorska (54), Zagrebačka (388), Primorsko-goranska (338), Osječko-baranjska (180), Grad Zagreb (349 plus 414 na antigenskim), Ličko-senjska (43), Međimurska (198), Karlovačka (138), Splitsko-dalmatinska (341), Šibensko-kninska (71), Zadarska (157), Brodsko-posavska (124), Dubrovačko-neretvanska (45), Krapinsko-zagorska (83), Varaždinska (429), Virovitičko-podravska (43)

ŽUPANIJE S PREMINULIMA: Vukovarsko-srijemska (dva), Koprivničko-križevačka (pet), Primorsko-goranska (tri), Osječko-baranjska (četiri), Splitsko-dalmatinska (tri), Zadarska (dva), Brodsko-posavska (dva), Dubrovačko-neretvanska (tri), Krapinsko-zagorska (tri), Varaždinska (tri), Virovitičko-podravska (jedan)

19.20 U Virovitičko-podravskoj županije je 43 novozaraženih korona virusom, a u Općoj bolnici Virovitica umro je 84-godišnji muškarac, izvijestio je u nedjelju navečer županijski Stožer Civilne zaštite.

Najveći broj novozaraženih dolazi iz Virovitice - 17 i  Slatine - 10.  Pitomača i Mikleuš imaju po četiri zaražena, Voćin tri, Gradina dva, a Orahovica, Suhopolje i Crnac po jednog. Među zaraženima je 28 osoba srednje životne dobi i desetero starijih. 

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 45 oboljelih, a u KBC Osijek su dva pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Od početka epidemije u Virovitičko-podravskoj županiji zaraženo je 1.600 osoba, a 26 osoba je umrlo.

12.21 Tijekom posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 429 novih slučajeva zaraze korona virusom, a testirano je rekordnih 963 uzoraka, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminule su tri osobe.

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 2095 novih slučajeva, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je dostigao je vrijednost 1240.

Udio pozitivnih na Covid-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 54 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 45 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 223 osoba s težom kliničkom slikom. 

12.15 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 83 nove osobe pozitivne na korona virus. Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalnih samouprava: Grad Donja Stubica (šest), Grad Klanjec (tri), Grad Krapina (10), Grad Oroslavje (četiri), Grad Pregrada (jedna), Grad Zabok (pet), Grad Zlatar (jedna),  Općina Bedekovčina (četiri), Općina Budinščina (dvije), Općina Desinić (tri), Općina Đurmanec (četiri), Općina Gornja Stubica (tri), Općina Hrašćina (jedna), Općina Hum na Sutli (četiri), Općina Krapinske Toplice (osam), Općina Lobor (jedna), Općina Marija Bistrica (tri), Općina Mihovljan (dvije), Općina Novi Golubovec (jedna), Općina Radoboj (jedna), Općina Stubičke Toplice (četiri), Općina Sveti Križ Začretje (jedna), Općina Tuhelj (četiri) i  Općina Veliko Trgovišće (sedam).

Oporavila se dodatna 21 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 1490. U samoizolaciji se nalazi 1680 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 38 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 81 pacijent pozitivan na SARS CoV-2, od kojih je 11  na respiratoru. Preminule su još tri osobe pozitivne na SARS CoV-2.

12.12 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze korona virusom, tri muškarca su preminula, a izliječene su 33 osobe, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaraženo je 12 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, sedam iz Vele Luke, po tri iz Konavala, Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Smokvice te po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Stona i s Lastova. Za 18 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Preminuo je Dubrovčanin (1933.) i dva muškarca iz Konavala rođena 1931. i 1933.

Od 33 izliječene osobe, njih je 10 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, po četiri iz Blata, Ploča i Župe dubrovačke, po jedna iz Konavala, Kule Norinske, Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 54 osobe. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na kisiku, jedan na neinvazivnoj ventilaciji, a tri na invanzivnoj ventilaciji.

12.05 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 124 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (39), grad Nova Gradiška (33), općine Nova Kapela i Staro Petrovo Selo (po devet), općine Davor, Garčin i Rešetari (po sedam), općine Cernik, Okučani i Oprisavci (po četiri), općine Brodski Stupnik, Donji Andrijevci i Vrbje (po tri), općine Dragalić, Gornji Bogićevci, Klakar, Oriovac, Podcrkavlje, Sibinj i Vrpolje (po dvije) te općine Bebrina, Bukovlje, Gundinci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška i Velika Kopanica (po jedna). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 4297, a tjedan na izmaku je rekordan s ukupno 861 zaraženom osobom ili prosječno dnevno 123 zaražene osobe.

U posljednja 24 sata u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" preminule su dvije osobe (M – 1965. godište i Ž – 1940. godište). Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 52. 

11.50 Splitsko-dalmatinski stožer objavio je da će drive-in testiranje od ponedjeljka biti dostupno u splitskoj trajektnoj luci na terminalu za kruzere - vanjski vez u vremenu od 7 do 13 sati.

Testiranju će moći pristupiti osobe koje su naručene isključivo putem on-line naručivanja s uputnicom. Na spomenutoj lokaciji bit će dva odvojena punkta. Jedan za osobe koje dolaze vozilom i koriste drive-in uslugu i drugi punkt za sve one koji dolaze na testiranje kao pješaci.

11.38 Na području Zadarske županije je 157 novooboljelih osoba od korona virusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije. 

Novozaražene osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar (81), Benkovac (šest), Biograd (šest) i Obrovac (tri) te općina Bibinje (devet), Galovac (jedna), Gračac (jedna), Jasenice (jedna), Kali (sedam), Kukljica (tri), Pakoštane (dvije), Pašman (dvije), Polača (dvije), Poličnik (pet), Posedarje (tri), Povljana (dvije), Preko (tri), Privlaka (jedna), Ražanac (tri), Sali (jedna), Stankovci (dvije), Starigrad (jedna), Sukošan (dvije), Sv. Filip i Jakov (jedna), Škabrnja (četiri) i Zemunik Donji (pet).

Tijekom subote testirano je 406 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 2512 stanovnika županije. Aktivno je 1868 slučajeva zaraze korona virusom.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije korona virusom i ranijih teških kroničnih bolesti na Covid odjelu preminuo je 66-godišnji pacijent. U subotu je od posljedica ranijih bolesti preminula i 79-godišnja žena kojoj je pri zaprimanju na hitni prijem ustanovljena i infekcija korona virusom.

U ovome trenutku na svim Covid odjelima u zadarskoj Općoj bolnici hospitalizirano je 58 bolesnika od kojih je pet na respiratoru, a u biogradskoj bolnici smješteno je 13 pacijenata oboljelih od Covida 19. Testiranja u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je na korona virus pozitivno još sedam korisnika. 

11.36 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 71 osoba novozaražena je korona virusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Trenutno je 242 aktivnih slučajeva oboljenja, a 31 osoba se liječi u šibenskoj bolnici, od kojih su četiri na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolaciji su 733 osobe.

U protekla 24 sata uzorkovano je 44 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćeno je.

11.33 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 886 obrađenih testova u nedjelju je 341 novooboljela osoba s područja županije pozitivna na Covid infekciju i to iz Splita 155, Imotskog 22, Kaštela 35, Komiže jedna, Makarske tri, Omiša 19, Sinja tri, Solina 21, Starog Grada jedna, Trilja četiri, Trogira šest, Vrgorca pet, Brela jedna, Dugog Rata 14, Dugopolja dvije, Gradca pet, Jelse jedna, Klisa jedna, Lećevice jedna, Lovreća dvije, Marine dvije, Okruga jedna, Podbablja devet, Podgore jedna, Podstrane 14, Prološca tri, Runovića dvije, Segeta jedna, Šestanovca jedna, Tučepi dvije, Zmijavaca jedna i Ciste Provo dvije osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 151 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2637 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 159 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 19 osoba nalazi na respiratoru. 

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri muške osobe starosti 87, 71 i 77 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.

11.30 Karlovačka županija u posljednja 24 sata bilježi 138 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Od toga je 40 korisnika i osam djelatnika iz ustanove u sustavu socijalne skrbi.

"Od ostalih 90 osoba, s područja Karlovca je 20 slučajeva, a ostalo: Ogulin 39, Duga Resa osam, Ozalj dvije, Slunj tri, Vojnić dvije, Draganić jedna, Josipdol pet, Tounj jedna, Plaški dvije, Žakanje jedna, Ribnik jedna, Generalski Stol četiri, Saborsko jedna, izvijestio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

1.1.27 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda obrađeno je 369 uzoraka, od čega je evidentirano 198 pozitivnih slučajeva.

Do nedjelje je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto ukupno 23.120 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o jednom pozitivnom slučaju, dok je epidemiološka služba na temelju kliničke slike, odnosno bez testiranja, dijagnosticirala Covid-19 kod pet osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji trenutno je 1567. Stožer je priopćio i da su u Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano 102 pacijenta pozitivnih na korona virus, od toga je njih osam hospitalizirano unutar 24 sata.

Na respiratoru je 10 pacijenata. Popunjenost bolnice za pacijente pozitivne na korona virus u nedjelju je 78 posto. U zdravstvenom sustavu na korona virus je pozitivno sedam liječnika, 11 medicinskih sestara i dva bolničara, a u samoizolaciji su tri liječnika i 19 medicinskih sestara.

11.24 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 43 su novooboljele osobe od Covida-19.

Od toga, 19 oboljelih osoba je s područja Senja, 16 s područja Gospića, tri s područja Otočca, dvije s područja Brinja, tri s područja Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 1456 osoba, od čega je 443 aktivna slučaja, 38 osoba je preminulo. 

Ukupno je izliječeno 975 osoba od čega 23 osobe u zadnja 24 sata. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 73 osobe.

11.15 U Zagrebu je u nedjelju zabilježeno 349 novozaraženih korona virusom pa je trenutno je 3840 aktivnih slučajeva​​​​​​, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih je 24.222, što je 646 osoba više nego u subotu. Antigenskim testovima u protekla 24 sata testirano je 1014 osoba, a među njima je pozitivno bilo 414 osoba ili 40,8 posto.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 989 testiranja, od čega je 280 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 448 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 1417 osoba.

Od 448 obrađenih pozitivnih osoba: 131 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 174 osobe su kontakti Covid+osoba, jedna je osoba doputovala iz Srbije. 61 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 21 osobu obrada je još u tijeku.

Kod osam osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a 19 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 29 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom obiteljskih druženja i okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 57 korisnika i osam djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 31 učenika i osam nastavnika osnovnih škola te 25 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 724 učenika osnovnih te 563 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je 28 osoba.

10.50 U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 402 uzorka od kojih je 180 bilo pozitivno na korona virus.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (98) te na području općine Čepin (12), slijede Belišće (sedam), Valpovo i Bizovac (po šest), Đakovo, Beli Manastir i Petrijevci (po pet), po tri imaju Bilje, Darda, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Semeljci, po dvije Čeminac, Donji Miholjac, Draž, Našice i Viškovci, a po jedna osoba je s područja općina Dalj, Donja Motičina, Đurđenovac, Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Levanjska Varoš, Punitovci, Strizivojna, Trnava i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 213 osoba oboljelih od Covida-19, i to 174 u KBC-u Osijek, od kojih su 46 na respiratoru, a 39 osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe koje su bile zaražene korona virusom. U Kliničkom bolničkom centru Osijek preminule su dvije muške osobe (iz Čepinskih Martinaca rođen 1941. godine i iz Belišća rođen 1945. godine) i ženska osoba iz Valpova rođena 1964. godine, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula ženska osoba iz Satnice Đakovačke rođena 1956. godine.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 2198 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

10.30 U Primorsko-goranskoj županiji je 338 novooboljelih i 196 ozdravljenih osoba, a tri su osobe preminule. Broj aktivnih slučajeva Covid-19 bolesti je 2727.

Ukupno je tijekom subote testirana 1231 osoba. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a hospitalizirano je 117 pacijenata koji se liječe od Covida, od čega ih je 12 na respiratoru.

10.28 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od početka pandemije evidentirane su 9162 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječeno je 5175 osoba, a 34 osobe su preminule. Trenutno su aktivna 3953 slučaja.

U odnosu na podatke od subote oboljelo je 388 osoba (gradovi – 49 Samobor, 23 Sveta Nedelja, 29 Zaprešić, 12 Jastrebarsko, 111 Velika Gorica, 12 Ivanić-Grad, 36 Dugo Selo, 17 Vrbovec, 17 Sveti Ivan Zelina, općine – sedam Brdovec, pet Bistra, pet Jakovlje, dvije Luka, tri Marija Gorica, tri Pušća, dvije Dubravica, šest Klinča Sela, jedna Stupnik, tri Pisarovina, pet Krašić, jedna Orle, šest Kravarsko, sedam Pokupsko, četiri Kloštar Ivanić, dvije Križ, pet Brckovljani, tri Rugvica, pet Dubrava, tri Rakovec, jedna Gradec, jedna Farkaševac, dvije Bedenica).

Samoizolacija je propisana učenicima šest razreda osnovnih škola i učenicima dva razreda srednjih škola.

Od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava će se održavati online.

9.58 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 54 novih slučajeva zaraze korona virusom, a za 117 testiranih osoba nalazi se još očekuju.

41 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, tri novozaražene osobe s područja su općine Rovišće, po dvije novozaražene osobe s područja su grada Garešnice i općina Berek, Hercegovac i Ivanska, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Nova Rača i Velika Pisanica.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 34 pacijenata oboljela od korona virusa, od kojih je njih šest na respiratoru. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 1808 osoba.

9.55 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 32 nova slučaja bolesti Covid-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 857 slučajeva bolesti Covid-19, 75 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 71 osoba. U OB Koprivnica preminulo je pet osoba s pozitivitetom na korona virus (1926.g., 1933.g., 1935.g. i dvije osobe 1943.g.) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije zabilježeno je 2689 slučajeva bolesti Covid-19.

9.51 Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 74 novozaražene osobe s područja Istarske županije.

Za 58 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod šest osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Zagreb (tri), Rijeka (dva), Italija (jedan). U epidemiološkoj obradi nalazi se 10 osoba. Izliječeno je 51 osoba.

Trenutno je 638 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 988 osoba.

9.46 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 42 novih pozitivnih osoba na Covid-19 (11 osoba iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, četiri iz Starih Mikanovaca, tri iz Županje, dvije iz Bobote te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Banovaca, Borova, Bošnjaka, Cerne, Gradišta, Jarmine, Negoslavaca, Nuštra, Rokovaca, Šiškovaca, Tordinaca i Vrbanje). Preminule su dvije osobe.     

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 4554, od kojih je 3858 osoba izliječeno, a ukupno su preminule 72 osobe. Trenutno je u županiji 67 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti. U protekla  24 sata testirane su 284 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 24.714. U samoizolaciji na području županije je 1429 osoba.  

8.56 Sisačko-moslavačkoj županiji je 167 novooboljelih osoba. Riječ je o 65 osoba s područja Siska, 33 s područja Petrinje, 16 osoba s područja Kutine, 12 osoba s područja Novske, 10 osoba s područja općine Lipovljani, 10 osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, devet osoba s područja grada Gline, pet osoba s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja općine Martinska Ves, jednoj osobi s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja općine Gvozd, jednoj osobi s područja općine Hrvatska Dubica, jednoj osobi s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja općine Lekenik te jednoj osobi s područja općine Topusko.

8.49 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 369 slučajeva zaraze korona virusom, 323 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 46 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 702 osobe, a ukupno je testirano 17.219 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 163 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.