KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju podatke, pogledajte kakva je situacija nakon vikenda

Autor

lš/bl

Županijski stožeri objavljuju nove podatke vezane uz korona virus koje možete uživo - iz minute u minutu - pratiti na portalu Direktno. Na nacionalnoj razini imamo 150 novih slučajeva i 13 umrlih

22.03.2021. u 07:43
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (dva), Virovitičko-podravska (dva),  Sisačko-moslavačka (jedan), Bjelovarsko-bilogorska (dva),  Koprivničko-križevačka (jedan), Istarska (jedan), Zadarska (22),  Primorsko-goranska (25), Međimurska (tri), Vukovarsko-srijemska (jedan), Dubrovačko-neretvanska (šest), Ličko-senjska (dva), Zagrebačka (25), Osječko-baranjska (osam), Šibensko-kninska (osam), Splitsko-dalmatinska (14), Varaždinska (30), Karlovačka (devet), Krapinsko- zagorska (dva), Brodsko-posavska (devet)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVMA: Primorsko-goranska (jedan), Ličko-senjska (jedan), Osječko-baranjska (jedan), Splitsko-dalmatinska (jedan), Varaždinska (jedan), Krapinsko-zagorska (dva)

13.32 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je devet novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (dva) te grad Nova Gradiška i općine Cernik, Garčin, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje i Rešetari (po jedan). Broj aktivnih slučajeva smanjen sa 186 na 162. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covid-19.

13.20 U protekla 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze, a umrle su dvije osobe pozitivne na korona virus, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U istom su se razdoblju oporavile četiri osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 182. U samoizolaciji je 714 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 26 pacijenata, među kojima su dvije osobe na respiratoru, priopćili su iz Stožera.

12.58 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze, od čega dva PCR metodom testiranja, a sedam brzim antigenskim testom, objavio je nadležni Stožer civilne zaštite.

Zaražene su četiri osobe iz Karlovca, dvije iz Rakovice i po jedna iz Ozlja, Krnjaka i Vojnića.

12.37 U Varaždinskoj županiji umrla je jedna osoba zaražena korona virusom, a u prošla 24 sata potvrđeno je  30 novih slučajeva zaraze, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 205, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 356.

U nedjelju je testirano 287 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 20 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 11 posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 60 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 27 smješteno u Varaždinu, dok su 33 pacijenta u bolnici u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru su četiri osobe.

Od početka pandemije u županiji je umrlo 400 Covid pozitivnih osoba.

Od ožujka do kraja listopada 2020. godine umrle su  tri osobe, u studenome 101, a u prosincu 175 osoba. U siječnju ove godine umrla je 81, u veljači 35, a u ožujku pet Covid pozitivnih osoba, priopćili su iz Stožera.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.916 osoba pozitivnih na Covid-19, a trenutno je aktivan 391 slučaj zaraze.

12.25 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 91 obrađenog testa u ponedjeljak je 14 novoboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita osam, Kaštela jedna, Sinja dvije, Solina jedna, Dugog Rata jedna i Klisa jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih četiri osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1927 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 109 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 16 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 94 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na Covid infekciju.  

12.15 U Šibensko-kninskoj županiji pozitivan test na Covid-19 dobilo je osam osoba, a ukupan broj aktivnih slučajeva je 280.

11.30 U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 209 uzoraka od kojih je osam bilo pozitivno na korona virus. Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Bilja, Čepina, Ernestinova, Našica i Petrijevaca,

Na bolničkom liječenju nalazi se 48 osoba oboljelih od Covida-19, i to 39 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je sedam na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je devet pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na korona virus u dobi od 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1087 osoba. Policijski službenici proveli su 8 provjera osoba u samoizolaciji, a u jednom slučaju utvrdili kršenje te mjere, odnosno na Graničnom prijelazu Erdut zatečen je državljanin Srbije koji je prekršio vrijeme za tranzit kroz Hrvatsku od 12 sati.

10.46 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od početka pandemije do ponedjeljka do 10 sati evidentirano je 20.836 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječeno je 20.227 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 536 slučajeva.

U odnosu na podatke od nedjelje oboljelo je 25 osoba (gradovi – dvije Samobor, dvije Sveta Nedelja, tri Zaprešić, četiri Jastrebarsko, pet Velika Gorica, tri Ivanić-Grad, jedna Vrbovec, jedna Sveti Ivan Zelina, općine – jedna Brdovec, jedna Bistra, jedna Jakovlje, jedna Križ), a ozdravilo je 47 osoba.

10.42 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od Covida-19, 32 osobe su izliječene te je jedna osoba preminula.

Oboljele osobe su s područja Gospića i Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna muška osoba (1931.) s područja Perušića.

Od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 3367 osoba, od čega je 156 aktivnih slučaja, 112 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3099 osoba. 

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 30 osoba. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 51 osobom.

10.40 Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega su tri utvrđena brzim antigenskim testom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Obrađena su 42 uzorka.

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika te po jednoj iz Konavala i Metkovića.

10.37 Na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata je jedna je novopozitivna osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

10.33 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 23 uzorka, od čega su evidentirana tri pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavila se 21 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji sada je 117. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 31 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su dva pacijenta, a jedan pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

10.28 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza korona virusom kod 25 osoba, u hitnoći su testirane 74 osobe, a umrla je jedna osoba, izvijestili su u ponedjeljak iz Županijskog stožera Civilne zaštite i riječke bolnice.

Udio nalaza pozitivnih na korona virus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih uzoraka je gotovo 34 posto.

Ozdravila je 151 osoba, pa je sada u toj županiji aktivno 1679 slučajeva Covida-19.

U riječkoj bolnici na liječenju je 90 oboljelih od covida-19, a o 10 bolesnika se skrbi uz pomoć respiratora.

Glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević rekao je na konferenciji za novinare da se predviđao porast broja hospitaliziranih, zbog povećanja broja dnevnih incidencija tijekom protekla dva tjedna.

Naveo je da se u Primorsko-goranskoj županiji u svrhu postavljanja dijagnoze kod simptomatskih slučajeva koriste PCR testovi te da se to testiranje i treba provoditi radi suzbijanja epidemije, a ne samo statističkog praćenja.

9.45 Na području Zadarske županije 22 su nova slučaja zaraze korona virusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Zadra je 11 novooboljelih, četvero iz Zemunika Donjeg, dvoje iz Benkovca te po jedna osoba iz Bibinja, Kali, Poličnika, Starigrada i Sukošana. U Domu za odrasle osobe Zemunik korona virusom zarazilo se četvero korisnika i jedna djelatnica. 

9.15 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 98 uzoraka brisova na Covid-19, među kojima je potvrđena jedna novozaražena osoba, izvijestio je županijski Stožer. Trenutno je 84 aktivnih Covid pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1440 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 37 osoba.

9.13 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o jednom novom slučaju bolesti Covid-19. Na području županije trenutno je aktivno 53 slučajeva, ozdravilo je devet osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi sedam osoba.

9.08 Nadležni Stožer civilne zaštite objavio je kako su na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena dva nova slučaja zaraze korona virusom, i to na području grada Bjelovara.

9.03 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti Covid-19, a riječ je o osobi s područja Siska, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9.01 Na području Virovitičko-podravske županije zabilježene su dvije novopozitivne osobe, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirane su 53 osobe, a dvoje pozitivnih dolazi s područja Virovitice i Suhopolja. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 10 Covid pozitivnih pacijenata. 

07.40 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 90 slučajeva zaraze korona virusom, 79 osoba nalaze se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 306 osoba, a ukupno je testirano 32.936 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 12 uzoraka, od kojih su dva pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.