KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavili brojeve, evo kakve su informacije

Autor

Županijski stožeri objavljuju nove informacije u četvrtak vezane uz korona virus koje možete pratiti uživo na portalu Direktno. Na nacionalnoj razini imamo 3217 novih slučajeva te 36 umrlih

08.04.2021. u 07:59
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (36), Sisačko-moslavačka (89), Istarska (14), Koprivničko-križevačka (77), Vukovarsko-srijemska (78), Dubrovačko-neretvanska (139), Primorsko-goranska (428), Bjelovarsko-bilogorska (41), Virovitičko-podravska (13), Zagrebačka (103), Zadarska (139), Šibensko-kninska (181), Ličko-senjska (26), Brodsko-posavska (64), Međimurska (125), Karlovačka (151), Krapinsko-zagorska (50), Splitsko-dalmatinska (442), Grad Zagreb (678), Osječko-baranjska (102), Varaždinska (133)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Istarska (jedan), Dubrovačko-neretvanska (dva), Primorsko-goranska (pet), Virovitičko-podravska (jedan), Zadarska (jedan), Šibensko-kninska (jedan),  Ličko-senjska (jedan), Karlovačka (šest), Krapinsko-zagorska (jedan), Splitsko-dalmatinska (dva), Osječko-baranjska (jedan)

15.00 Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin najavio je da će se u petak, po prvi puta na jednom mjestu, u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, cijepiti tisuću građana te je rekao da očekuje "pristojan odaziv".

U Varaždinskoj županiji 133 je novih slučajeva zaraze korona virusom, izviješteno je na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Sa 133 nova slučaja, Varaždinska županija ima sedmodnevnu incidenciju na 100.000 stanovnika 325, dok je 14-dnevna incidencija 564.

"U srijedu su testirana 532 uzorka, a ono što odskače je da među simptomatskima imamo čak 47 posto pozitivnih, dok je u ukupnom broju bilo 25 posto pozitivnih uzoraka", rekao je Vugrin.

Na bolničkom liječenju je 97 pacijenata s težom kliničkom slikom. U jedinici intenzivnog liječenja je 13 osoba, od kojih je 12 na respiratoru. U protekla 24 sata nije bilo umrlih osoba pozitivnih na Covid-19.

Vugrin je najavio da će idući tjedan nastava za učenike viših razreda osnovnih škola te srednjoškolce, osim završnih razreda, biti organizirana online.

O cijepljenju je Vugrin rekao da je ovaj tjedan umjesto najavljenih 5000 došlo svega 1400 doza cjepiva, ali je iznadprosječnih 7000 doza iz prethodnog tjedna omogućilo da se sutra organizira cijepljenje tisuću građana na jednom mjestu. Bit će to u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, s početkom u 8 sati.

"Vjerujem da ćemo imati pristojan odaziv bez obzira što se radi isključivo o primjeni cjepiva AstraZenece", kazao je Vugrin.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj pozvao je građane da se prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr. Dosad je bilo tek 2600 prijava.

"Trenutno smo u drugoj fazi procjepljivanja, osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika. Ali vrlo brzo prema najavama dobit ćemo i veće količine cjepiva pa će se polako druga faza cijepljena privoditi kraju i krenut će se prema trećoj fazi", rekao je Bosilj.

14.50 U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 354 uzoraka od kojih je 102 bilo pozitivno na korona virus.

Najviše (31) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, osam na području grada Đakova, po pet na području Belišća, Čepina i Popovca, po četiri na području Bilja, Kneževih Vinograda i Trnave, po tri na području Darde i Našica, po dvije na području Belog Manastira, Bizovca, Čeminca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta, Koške, Marijanaca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Draža, Gorjana, Petlovca, Podgorača, Petrijevaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 80 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 19 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na korona virus u dobi od 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1641 osoba.

Policijski službenici proveli su 32 provjere osoba u samoizolaciji i 118 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje tih mjera.

13.20 gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 678 novih slučajeva zaraze korona virusom, čak 308 više nego dan ranije, pa je tako trenutno ukupno u glavnom gradu 2628 aktivnih slučajeva Covida-19, pokazuju podaci HZJZ-a u četvrtak.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 49.345, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obavljeno je 1288 testiranja na SARS-CoV-2 i 388 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 367 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 626 osoba.

Od 367 obrađenih pozitivnih osoba 132 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 176 osoba su kontakti Covid-19 pozitivnih osoba.

Obrada za 37 osoba je još u tijeku, a tri su osobe doputovale iz BiH i s Kosova. Sedam osoba su djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod tri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod sedam osoba moguća izloženost na radnom mjestu.

Dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika i jedna djelatnica.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovnih te devet učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 62 učenika osnovnih i 173 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

12.50 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1321 obrađenog testa u četvrtak su 442 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na Covid infekciju i to iz Splita 145, Hvara 12, Imotskog 14, Kaštela 25, Makarske 22, Omiša dvije, Sinja 40, Solina 19, Starog Grada devet, Supetra 11, Trilja 10, Trogira 16, Vrgorca četiri, Baške Vode tri, Brela jedna, Dicma šest, Dugog Rata tri, Dugopolja osam, Gradca pet, Hrvaca šest, Jelse jedna, Klisa pet, Lećevice jedna, Lovreća tri, Marine tri, Muća pet, Nerežišća jedna, Otoka jedna, Podbablja sedam, Podgore jedna, Podstrane sedam, Postira 13, Prološca dvije, Pučišća četiri, Runovića pet, Sućurja jedna, Sutivana pet, Šolte jedna, Tučepi 11, Zagvozda dvije, Zmijavaca jedna i Ciste Provo jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 302 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1989 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 178 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 18 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; jedna ženska osoba stara 67 godina i jedna muška osoba stara 68 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.

12.12 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 50 novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Klanjec (jedna), Grad Krapina (sedam), Grad Pregrada (dvije), Grad Zabok (tri), Grad Zlatar (tri), Općina Bedekovčina (sedam), Općina Desinić (jedna), Općina Đurmanec (šest), Općina Gornja Stubica (tri), Općina Hum na Sutli (jedna), Općina Jesenje (jedna), Općina Konjščina (jedna), Općina Krapinske Toplice (jedna), Općina Kumrovec (jedna), Općina Lobor (jedna), Općina Mihovljan (jedna), Općina Radoboj (dvije), Općina Stubičke Toplice (jedna), Općina Sveti Križ Začretje (dvije), Općina Tuhelj (dvije) i Općina Veliko Trgovišće (tri).

Oporavile su se 53 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 238. U samoizolaciji se nalazi 714 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 41 pacijent pozitivan na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru. Preminula je jedna nova osoba pozitivna na korona virus.

12.10 U Karlovačkoj županiji je 151 novi slučaj Covida-19, šest je osoba umrlo, te je 490 osoba u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

U karlovačkoj su bolnici Covidu podlegla tri muškarca u dobi od 69, 87 i 91 godine, a u ogulinskoj bolnici umrla dva pacijenta stari 75 i 84 godine i jedna pacijentica stara 81 godinu.

Na bolničkom su liječenju 88 Covid pozitivna pacijenta od kojih je osam na potpomognutom disanju na respiratoru.

Unatrag 24 sata 11 je novoprimljenih pacijenata, osam u Karlovcu i tri u Ogulinu, dok je iz bolnice u Karlovcu na kućnu njegu otpušteno pet osoba.

Ukupno je od početka pandemije Covid-19 dijagnosticiran kod 11.198 ljudi, a umrle su 382 osobe.

U posljednja 24 sata na zarazu je testirano 393 osoba, a covid je potvrđen kod 77 osoba iz Karlovca, 18 iz Ogulina, 17 iz Duge Rese, nadalje kod devet osoba iz Ozlja, pet iz Slunja, po četiri osobe iz Vojnića, Generalskog Stola i Draganića, kod po tri iz Rakovice, Barilovića i Bosiljeva, a Netretić ima dva slučaja i Lasinja i Plaški po jedan.

12.07 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 356 uzorka, od čega je evidentirano 125 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 35,1 posto pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 37 osoba. Broj aktivnih pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji je 374.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su dva pozitivna slučaja, dok je iz drugih županija javljeno o pet pozitivnih slučajeva osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurju. Do četvrtka je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 48 334 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je pet pacijenata, otpuštena su dva pacijenta, dok je jedan pacijent na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 279 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 315 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi. 14-dnevna incidencija  iznosi 468 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 532 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi.

12.00 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 64 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška (po 15), općine Rešetari i Sibinj (po šest), općina Garčin (četiri), općine Brodski Stupnik, Cernik, Stara Gradiška i Velika Kopanica (po dvije) te općine Bebrina, Donji Andrijevci, Gornji Bogićevci, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Slavonski Šamac i Vrbje (po jedna).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9410, oporavilo se 8956 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan s 255 na 277. Trenutna sedmodnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 191, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 367.  

U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covida-19. Hospitalizirane su ukupno 53 osobe (tri osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 33 osobe, a u novogradiškoj bolnici 20 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

11.01 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 26 je novooboljelih osoba od Covida-19, 28 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula.

Devet oboljelih osoba je s područja Gospića, pet s područja Otočca, pet s područja Plitvičkih Jezera, tri s područja Senja, dvije s područja Vrhovina te po jedna s područja Novalje i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Na Covid odjelu OB Gospić preminula je jedna ženska osoba (1936.) s područja Gospića.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 3866 osobe od čega je 223 aktivnih slučaja, 121 osoba je preminulo te su ukupno izliječene 3522 osobe. 

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 38 osoba. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 170 osoba.

10.37 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježen je 181 novi slučaj zaraze korona virusom. Preminula je jedna osoba, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Preminula je muška osoba starije životne dobi koja se od Covida-19 liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno su 524 aktivna slučaja korona virusa u županiji. U šibenskoj bolnici liječi se 70 osoba, od kojih je šest osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2194 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 351 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

10.33 Na području Zadarske županije 139 je novozaraženih osoba korona virusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar (76), Benkovac (sedam), Biograd (pet) i Pag (jedna) te općina Bibinje (osam), Galovac (jedna), Jasenice (četiri), Kali (jedna), Pakoštane (tri), Pašman (jedna), Poličnik (pet), Posedarje (četiri), Preko (jedna), Ražanac (jedna), Stankovci (četiri), Starigrad (dvije), Sukošan (četiri), Sv. Filip i Jakov (četiri), Škabrnja (četiri), Vir (jedna), Vrsi (jedna) i Zemunik Donji (jedna).

Tijekom srijede testirano je 569 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 2443 osoba, a od bolesti se oporavilo 138 stanovnika.

U Općoj bolnici Zadar s korona virusom preminuo je muškarac u dobi od 82 godine.

Na svim Covid odjelima hospitalizirana su 74 bolesnika od kojih je osam na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 26 pacijenata oboljelih od korona virusa.

10.30 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, do 10 sati, evidentirana je 22.661 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječeno je 21.418 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 1170 slučaja.

U odnosu na podatke od srijede oboljele su 103 osobe (gradovi – 17 Samobor, četiri Sveta Nedelja, 17 Zaprešić, osam Jastrebarsko, 27 Velika Gorica, tri Ivanić-Grad, devet Dugo Selo, dvije Vrbovec, tri Sveti Ivan Zelina, općine – četiri Brdovec, tri Bistra, jedna Pušća, jedna Klinča Sela, jedna Križ, jedna Rugvica, jedna Dubrava, jedna Farkaševac), a ozdravilo je 35 osoba.

10.20 Na području Virovitičko-podravske županije, 13 je novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Testirana je 151 osoba.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 14 Covid pozitivnih pacijenata od kojih je jedna osoba na respiratoru. Istodobno, u KBC-u Osijek, na respiratoru su i nadalje tri pacijenta.

Jedna muška osoba (1942. godište) preminula je uslijed infekcije Covid-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete.

10.15 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 41 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, sedam novooboljelih osoba s područja je općine Rovišće, po pet novih slučajeva zaraze korona virusom zabilježeno je na područjima gradova Garešnica i Čazma te općine Šandrovac, dvije novozaražene osobe s područja su općine Veliko Trojstvo, a po jedna novooboljela osoba s područja je grada Daruvara te općina Kapela, Ivanska, Hercegovac, Velika Pisanica i Berek.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 26 pacijenata zaraženih korona virusom. Na respiratoru nema pacijenata, a na opservaciji su tri pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 570 osoba.

10.05 U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 428 novih slučajeva korona virusa.  

U KBC-u Rijeka su trenutno 184 COVID pacijenta, od čega njih 32 treba intenzivnu skrb, odnosno tri pacijenta više nego u srijedu. Na respiratoru je 17 bolesnika i nažalost preminulo je pet osoba.

U četvrtak je u Thalassotherapiji Opatija otvoren i sekundarni Covid centar za smještaj pacijenata na oporavku kako bi se dodatno rasteretio riječki KBC. 

09.55 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze korona virusom (62 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 44 osobe iz Dubrovnika, 42 iz Metkovića, 15 iz Ploča, šest iz Opuzena, pet iz Kule Norinske, četiri iz Pojezerja i Župe dubrovačke, tri iz Dubrovačkog primorja i Zažablja, dvije iz Konavala, Stona i Vele Luke te jednoj iz Blata, Janjine, Korčule, Lumbarde, Orebića i Smokvice kao i jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 67 muških i 72 osobe ženskog spola, a 83 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije muške osobe iz Dubrovnika (rođ. 1937.g. i 1931.g.).

Izliječene su 102 osobe: 32 iz Dubrovnika, 31 iz Metkovića, devet iz Konavala, osam iz Ploča, pet iz Dubrovačkog primorja, četiri iz Župe dubrovačke, dvije iz Kule Norinske i Orebića, jedna iz Janjine, Opuzena, Smokvice, Stona i Zažablja te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađen je 501 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 56.828 uzoraka. U samoizolaciji je 1466 osoba.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 67 osoba pozitivnih na korona virus. Tri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od čega je jedan na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

09.35 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 78 novih pozitivnih osoba na Covid-19, od kojih je 66 pozitivnih na PCR testiranju, 12 na brzom antigenom testu (27 osoba iz Vinkovaca, 13 iz Vukovara, pet iz Borova, po četiri osobe iz Rokovaca i Tovarnika, po dvije iz Županje, Bošnjaka, Ivankova, Jarmine, Nuštra, Slakovaca, Starih Jankovaca, Trpinje i Vođinaca, te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Cerne, Gradišta, Ilače, Iloka, Novih Mikanovaca i Starih Mikanovaca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 9822, od kojih je 9280 izliječenih, a ukupno je preminula 201 osoba.

Trenutno je u županiji 49 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 370 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 53425. U samoizolaciji na području županije je 968 osoba.

09.10 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 77 novih slučajeva bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 158 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravile su 22 osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze 24 osobe. 

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest Covid-19 je potvrđena kod 6519 osoba, a tijekom srijede izuzeta su 164 uzorka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

08.45 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 381 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđeno je 14 novozaraženih osoba. Kod 10 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod dvije osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Zagreb (dvije). U epidemiološkoj obradi nalaze se dvije osobe.

Izliječeno je 11 osoba. Trenutno je 130 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.U mjerama samoizolacije nalazi se 1395 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 75 osoba, a od toga se devet osoba se nalazi u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna Covid-19 pozitivna osoba (1939. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

08.30 U Sisačko-moslavačkoj županiji, u četvrtak, imamo 89  novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Radi se o 40 osoba s područja grada  Kutine, 17 osoba s područja grada Siska, devet osoba s područja grada Novske, devet osoba s područja grada Popovače, osam osoba s područja općine Lekenik, dvije osobe  spodručja grada Gline, dvije osobe s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja grada  Petrinje i jednoj osobi s područja općine Topusko.  

08.00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 201 slučaj zaraze korona virusom, 186 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 15 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 581 osoba, a ukupno je testirano 35860 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađena su 262 uzorka, od kojih je 36 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.