KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju podatke, evo kakve su informacije

Autor

js/bl

Donosimo podatke s korona virusom po županijama. Na nacionalnoj razini imamo 410 novih slučajeva, a umrlo je 39 ljudi.

19.04.2021. u 07:45
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (24), Sisačko-moslavačka (četiri),  Koprivničko-križevačka (šest), Istarska (jedan), Virovitičko-podravska (osam),  Bjelovarsko-bilogorska (pet), Zadarska (55), Vukovarsko-srijemska (15), Zagrebačka (61),  Dubrovačko-neretvanska (pet), Primorsko-goranska (osam), Međimurska (dva), Ličko-senjska (devet), Šibensko-kninska (15), Osječko-baranjska (19), Krapinsko-zagorska (12), Varaždinska (55), Grad Zagreb (139), Brodsko-posavska (73),  Splitsko-dalmatinska (17), Karlovačka (31)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA:  Koprivničko-križevačka (dva), Virovitičko-podravska (jedan), Zadarska (jedan), Vukovarsko-srijemska (dva), Dubrovačko-neretvanska (dva), Primorsko-goranska (četiri), Međimurska (jedan), Šibensko-kninska (tri), Osječko-baranjska (dva), Krapinsko-zagorska (dva), Varaždinska (jedan), Splitsko-dalmatinska (četiri), Karlovačka (tri)

12.53 U posljednja 24 sata Karlovačka županija broji 31 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV 2. Od posljedica Covida umrle su tri ženske osobe (1936., 1931. i 1942. godište). Na bolničkom liječenju na Covid odjelima trenutno se nalazi 159 osoba. U posljednja 24 sata hospitalizirano je 10 Covid pozitivnih osoba, a otpušteno je pet osoba. Na respiratoru se nalazi 12 Covid pozitivnih osoba.

12.49 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 73 obrađena testa u ponedjeljak je 17 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih sedam osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1640 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 181 Covid pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 14 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su četiri osobe; jedna ženska osoba stara 75 godina i tri muške osobe stare 75,79 i 85 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.

12.47 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 73 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covid-19. Hospitalizirano je ukupno 70 osoba (tri osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 43 osobe, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Osam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (jedna osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 807 osoba (119 osoba manje nego prethodni dan).

12.45 U Gradu Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 139 novih osoba zaraženih Covidom-19, izvijestio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

Trenutno je u Zagrebu 2961 aktivan slučaj zaraze. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda obavljena su 682 testiranja na Covid-19, a 102 nalaza bila su pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 285 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 505 osoba.

Od 285 obrađenih pozitivnih osoba, 77 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 163 osobe su kontakti Covid pozitivnih osoba. Obrada za 31 osobu još je u tijeku, a dvije su osobe doputovale iz BiH i Slovenije. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, a kod tri su osobe moguće mjesto izloženosti obiteljska i ostala okupljanja. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se sedam osoba.

12.43 Novih 55 osoba zaraženo je korona virusom, a jedna je umrla u Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. 

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno su 144 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je 85 na lokaciji u Varaždinu, a 59 u bolnici u Klenovniku. Iako je zaustavljen nagli porast broja novozaraženih, zabilježen nakon uskrsnih blagdana, pritisak na bolnički sustav i dalje se pojačava, a to posebno dolazi do izražaja u jedinicama intenzivnog liječenja u kojima se trenutno liječi 26 osoba, od kojih je 25 na respiratoru, ističu u Stožeru. Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirane su 18.372 osobe pozitivne na Covid-19, a trenutno su aktivna 863 slučaja zaraze.

12.39 Krapinsko-zagorska županija ima 12 novih osoba pozitivnih na korona virus. Oporavilo se 28 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 429. U samoizolaciji se nalazi 918 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 42 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, među kojima dvije osobe na respiratoru. Preminule su dvije nove osobe pozitivne na korona virus. 

12.04 U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 123 uzorka od kojih je 19 bilo pozitivno na korona virus. Na bolničkom liječenju nalazi se 130 osoba (99 u KBC Osijek i 31 u OŽB u Našicama) od kojih su 22 na respiratoru. Preminule su dvije osobe u dobi od 77 i 81 godinu.

Stožer CZ OBŽ u četvrtak će ponovno razmatrati stanje u školama i ostale epidemiološke podatke te odlučiti o eventualnim novim mjerama.

Prije dva tjedna u KBC-u Osijek aktivirano je dodatnih 30 kreveta za infektologiju i već su svi popunjeni, pa će se ovog tjedna vjerojatno morati osigurati još 30 kreveta. Zbog povećanog broja pacijenata jučer je aktivirano i dodatnih 15 respiratora, a u ponedjeljak radi povećanja dostupnosti liječnika specijalista, pogotovo anesteziologa, operacijski program je reduciran za 36 posto.

12.01 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze korona virusom. Preminule su tri osobe u šibenskoj bolnici, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

U šibenskoj bolnici preminuo je muškarac (1949. godište) i dvije ženske osobe (1934. i 1935. godište).

Trenutno  je 476 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom u županiji. U šibenskoj bolnici liječi se 69 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 12 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1034 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 37 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11.38 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata devet je novooboljelih osoba od Covida-19, 24 osobe su izliječene.

Osam oboljelih osoba je s područja Gospića te jedna s područja Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4126 osoba od čega je 156 aktivnih slučaja, 133 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 3837 osoba.  

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 33 osobe. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 49 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivne su 453 mjere samoizolacije.

11.30 U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze, a preminuo je 74-godišnji muškarac pozitivan na korona virus, priopćili su u ponedjeljak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, obrađeno je šest uzoraka i nije bilo evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je jedan pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike, Covid-19 je dijagnosticiran kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba, pa je broj pozitivnih osoba 586.

Do ponedjeljka je u mikrobiološkom laboratoriju ZZJZ-a uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je devet, otpuštena su tri pacijenta, a dva pacijenta su na invazivnoj respiraciji, priopćili su iz Stožera.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do ponedjeljka, u Međimurskoj županiji ukupno je zabilježeno 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

11.00 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza korona virusom kod osam osoba, testirano je 235 osoba, a četiri osobe su umrle, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravile su 304 osobe pa je u županiji aktivno 2855 slučajeva Covida-19. Udio nalaza pozitivnih na korona virus u broju laboratorijski obrađenih testova je 3,4 posto.

Na liječenju u riječkoj bolnici su 204 osobe, a uz pomoć respiratora skrbi se o 12 osoba. U sekundarnom Covid centru u opatijskoj Thalassotherapiji na liječenju je 21 bolesnik.

Udio osoba koje se u bolnički liječe od Covida-19 u ukupnom broju aktivnih slučajeva te bolesti je 7,8 posto.

Epidemiologinja Dijana Lakošeljac izjavila je da lagano stagnira broj novooboljelih, u odnosu na dva tjedna s najlošijim podacima, potkraj ožujka i početkom travnja.

I dalje se povećava broj hospitaliziranih, ali nešto blaže nego prije pa se Lakošeljac nada da će strože mjere polučiti rezultate.

U Primorsko-goranskoj županiji od 12. do 26. travnja na snazi su nove, strože epidemiološke mjere, koje obuhvaćaju zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja, obustavu rada trgovina u kojima se prodaje obuća i odjeća te obustavu rada ugostiteljskih objekata.

Osnovne i srednje škole kojima je osnivač županija održavaju nastavu na daljinu,  dok osnovne škole Grada Rijeke imaju razrednu nastavu po A modelu nastave u školi, a predmetnu nastavu po modelu C.

10.30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze korona virusom, od kojih su četiri utvrđena brzim antigenskim testom, dvije osobe su preminule, a oporavilo se njih 49, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaražene su tri osobe iz Dubrovnika, jedna iz Slivnog i jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno su zaražene četiri muške osobe i jedna osoba ženskog spola, a troje ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule osobe su muškarac rođen 1944. i žena rođena 1942., oboje iz Dubrovnika.

Oporavilo se 49 osoba, od kojih 22 iz Metkovića, devet iz Dubrovnika, četiri iz Konavala, tri iz Kule Norinske, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Ploča i Pojezerja, po jedna iz Stona i Župe dubrovačke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađen je 51 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60 626.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 69 osoba pozitivnih na korona virus. Četiri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih tri na invazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji su 1002 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, od čega dva na granici. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 641 kršenje.

10.04 Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do sada evidentirano je 24.909 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječene su 22.932 osobe, a 73 osobe su preminule. Trenutno su aktivna 1904 slučaja. U odnosu na podatke od nedjelje oboljela je 61 osoba, a ozdravilo je 348 osoba.

9.54 Vukovarsko-srijemska županija ima 15 novih pozitivnih osoba, od kojih su dvije pozitive na PCR testiranju, a 13 na brzom antigenom testu. Preminule su dvije osobe. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 10.505, od kojih je 9896 izliječeno, a ukupno je preminulo 207 osoba. Trenutno je u županiji 55 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 62 osobe te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 56.810.

9.34 Zadarska županija ima 55 novih slučajeva zaraze korona virusom, a dvije su osobe preminule. Tijekom nedjelje testirana su 163 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 2246 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 144 osoba.

U Općoj bolnici Zadar s korona virusom preminula je žena u dobi od 85 godina i muškarac u dobi od 83 godine. U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima hospitalizirano je 69 bolesnika od kojih je 10 respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 30 pacijenata oboljelih od korona virusa. 

9.24 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze korona virusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 32 pacijenta zaražena korona virusom. Četiri pacijenta su na respiratoru i četiri pacijenta su na opservaciji. U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 835 osoba. 

9.20 Prema podacima Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, u posljednja 24 sata, među 59 testiranih, bilo je osmero novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Jedna ženska osoba (1936. godište) je preminula uslijed infekcije Covidom-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete. Na bolničkom liječenju je sve veći broj pacijenata. Tako je, u Općoj bolnici Virovitica, trenutno 22 Covid-19 pacijenata. Istodobno, u KBC-u Osijek su dvije osobe s područja ove županije. 

9.16 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 113 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđena je jedna novozaražena osoba. Izliječeno je 16 osoba. Trenutno je 129 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1809 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 96 osoba, a od toga se devet osoba nalazi u respiracijskom centru. U Istri je cijepljeno 31.281 osoba, od toga 8452 osobe s dvije doze cjepiva.

9.02 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih preostalih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno šest novih slučaja bolesti Covid-19. Na području županije trenutno je aktivno 242 slučaja bolesti Covid-19, ozdravilo je 38 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 48 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na korona virus (1948. i 1949.godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

8.05 U Sisačko-moslavačkoj županiji su četiri novooboljele osobe od zarazne bolesti Covid-19. Radi se o jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Topusko, jednoj osobi s područja grada Kutine te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

7.45 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 325 slučajeva zaraze korona virusom (Covid-19), 306 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 678 osoba, a ukupno je testirano 38.237 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 52 uzorka, od kojih je 24 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.