KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju podatke, evo kakve su informacije

Autor

js/bl/lš

Donosimo pregled s korona virusom po županijama. U ponedjeljak smo imali 72 slučaja i 20 preminulih, a u posljednja 24 sata zabilježena su 343 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je tako broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u utorak ukupno 2201.

23.02.2021. u 07:32
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (dva), Koprivničko-križevačka (sedam), Sisačko-moslavačka (19), Istarska (tri), Virovitičko-podravska (jedan), Osječko-baranjska (22), Primorsko-goranska (30), Zadarska (15), Međimurska (četiri), Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Dubrovačko-neretvanska (67), Zagrebačka (tri), Grad Zagreb (59), Vukovarsko-srijemska (osam), Splitsko-dalmatinska (56), Brodsko-posavska (16), Karlovačka (28), Krapinsko-zagorska (šest), Ličko-senjska (pet), Šibensko-kninska (13), Varaždinska (10)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Splitsko-dalmatinska (jedan), Brodsko-posavska (jedan), Karlovačka (jedan), Varaždinska (jedan)

14.50 Varaždinska županija ima 10 novih slučajeva zaraze korona virusom, a jedna pozitivna osoba je umrla, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 46 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 17 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četiri u jedinici intenzivnog liječenja od kojih troje na respiratoru, 25 u Klenovniku, a u Novom Marofu nema Covid-19 pacijenata.

U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba pozitivne na Covid-19.

Tijekom prethodnog dana testirano je 297 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima šest posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi tri posto.

13.00 U Šibensko-kninskoj županiji novozaraženo je 13 osoba. Analizirano je 194 uzoraka, a trenutno je aktivno 60 slučajeva. U šibenskoj bolnici nalazi se 12 osoba, dok ih je u kninskoj bolnici devet.

12.30 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata pet je novooboljelih osoba od Covid-19, četiri osobe su izliječene. Tri oboljele osobe su Otočca te dvije s područja Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2962 osoba od čega je 37 aktivnih slučaja, 107 osoba je preminulo te su ukupno izliječeno 2818 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi šest osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 120 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 175 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđena dva kršenja.

12.15 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se o osobama sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Zabok (jedna), Općina Konjščina (jedna), Općina Krapinske Toplice (jedna), Općina Marija Bistrica (jedna) i Općina Veliko Trgovišće (dvije).

Oporavile su se dvije osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 78. U samoizolaciji se nalazi 611 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 27 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih jedan na respiratoru. U protekla 24 sata nisu preminule Covid pozitivne osobe.

12.09 U protekla 24 sata Karlovačka županija bilježi 28 novih slučajeva zaraze korona virusom. PCR metodom je otkriveno 11 slučajeva, od 180 testiranih, dok je brzim antigenskim testiranjem utvrđena pojava virusa Covid-19 kod 17 osoba. Preminula je jedna osoba, a hospitalizirano je ukupno 25 pacijenata.

12.05 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (pet), grad Slavonski Brod (tri), općine Nova Kapela i Okučani (po dvije) te općine Davor, Dragalić, Stara Gradiška i Vrbje (po jedna).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8274, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 129 na 131. Trenutna sedmodnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 104, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 164.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1933.).

12.00 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 557 obrađenih testova danas je 56 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 13, Kaštela šest, Makarske šest, Omiša jedna, Sinja četiri, Solina šest, Trilja jedna, Trogira dvije, Visa jedna, Vrlike pet, Baške Vode dvije, Dicma jedna, Dugog Rata jedna, Marine dvije, Muća jedna, Nerežišća jedna i Okruga jedna osoba.  

Od ukupnog broja novooboljelih 37 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1390 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 62 Covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 73 godine. Osoba je uz brojne komoribiditete bila pozitivna i na Covid infekciju.    

10.55 Dvije su osobe umrle, a novih osam zaraženo je korona virusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Za šest osoba zaraza je potvrđena PCR testiranjem, a za dvije brzim antigenskim testiranjem. Po dvije zaražene osobe su iz Privlake i Starih Jankovaca, a po jedna iz Andrijaševaca, Borova, Cerića i Vukovara.

U protekla 24 sata testirano je 248 osoba, čime se broj do sada testiranih na vukovarsko-srijemskom području popeo na 43.777. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih popeo se na 8671 od kojih se 8357 oporavilo, dok je umrlo 197 osoba.

Trenutno je 30 oboljelih hospitalizirano, a u samoizolaciji je 435 osoba.

10.49 Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 59.  U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 903 testiranja na SARS-CoV-2, a 49 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 31 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 318 osoba.

Od 31 obrađene pozitivne osobe: 12 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 15 osoba su kontakti Covid pozitivnih osoba. Obrada za tri osobe je još u tijeku, a kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

10.18 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka evidentirano je 19.717 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječeno je 19.411 osoba, a 70 osoba je preminulo. Trenutno su aktivna 236 slučaja.

U odnosu na podatke od ponedjeljka oboljele su tri osobe. Gradovi: Zaprešić (jedan), Velika Gorica (jedan), Vrbovec (jedan), a ozdravilo je 13 osoba. Samoizolacija je propisana učenicima tri razreda.

10.14Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze korona virusom (31 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 29 osoba iz Dubrovnika, 18 iz Konavala, sedam iz Župe dubrovačke, četiri iz Orebića, tri iz Ploča, dvije iz Metkovića, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Janjine i Korčule te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 40 muških i 27 ženskih osoba, a 41 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminula je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1928.) Izliječeno je 39 osoba, od toga 17 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, četiri iz Metkovića, dvije iz Slivnog te po jedna s Mljeta i iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 359 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 36 osoba pozitivnih na korona virus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su tri na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1031 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri kršenja mjere utvrđena na granici).

10.02 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 13 pacijenta zaraženih korona virusom. Na respiratoru nema pacijenata, a 23 pacijenta su na opservaciji.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 191 osoba. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s korona virusom.

9.54 Međimurska županija bilježi četiri pozitivna slučaja na korona virus od 165 testiranih osoba PCR metodom. Udio pozitivnih iznosi 2,42 posto. Hospitalizirana su 33 pacijenta te su 102 aktivna slučaja na području ove županije.

9.52 Na području Zadarske županije 15 je novih slučajeva zaraze korona virusom. Testirano je 275 uzoraka, a na bolničkom liječenju se nalazi 12 pacijenata. 

Korona virus pojavio se u jednom privatnom domu za stare i nemoćne na području Grada Zadra gdje je zaraženo 4 korisnika. Korisnici ovog doma kao i ostalih manjih domova na području Zadarske županije prošli su tjedan dobili prvu dozu cjepiva pa su im simptomi blagi i dobro se osjećaju. Tijekom ponedjeljka testirano je 275 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 740 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 11 osoba.

9.19 Primorsko-goranskoj županiji 30 je novih slučajeva zaraze virusom Covid-19. Tijekom prethodnog dana analiziran je 431 uzorak te udio pozitivnih testova unutar broja obrađenih iznosi sedam posto. Još se 40 osoba nalazi na bolničkom liječenju.

9.16 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje ove županije obrađeno je 296 uzoraka od kojih je 22 bilo pozitivno na korona virus.

Osam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, pet na području Valpova, tri osobe su iz Đakova, dvije iz Belog Manastira, a po jedna živi na području općina Bilje, Ernestinovo, Koška i Levanjska Varoš.

Na bolničkom liječenju nalazi se 57 osoba oboljelih od Covid-19, i to 39 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je osam na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 18 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 790 osoba.

9.09 Virovitičko-podravska županija je tijekom prethodnog dana analizirala 36 uzoraka, od čega je jedan pozitivan nalaz. Na bolničkom liječenju nalazi se 12 pacijenata.

9.03 Na području Istarske županije ispitano je 477 uzoraka te su potvrđene dvije novooboljele osobe. U županiji su aktivna 33 slučaja, dok se na bolničkom liječenju u pulskoj bolnici nalazi 19 osoba, a jedna osoba trenutno boravi u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

8.19 U Sisačko-moslavačkoj županiji je 19 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19.

Radi se o osam osoba s područja grada Siska, pet osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja grada Popovače te dvije osobe s područja grada Kutine.

8.17 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno sedam novih slučajeva bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 44 slučajev, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 17 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest Covid-19 je potvrđena kod 6037 osoba, a tijekom ponedjeljka izuzeto je 122  uzorka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

7.28 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 43 slučaja zaraze korona virusom, 29 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 212 osoba, a ukupno je testirano 29.645 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 153 uzorka, od kojih su dva pozitivna.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.