KORONA U HRVATSKOJ

U ponedjeljak manji broj zaraženih korona virusom u Hrvatskoj; jedna županija bez novih slučajeva

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Koprivničko-križevačka (dva), Sisačko-moslavačka (dva), Zadarska (17), Vukovarsko-srijemska (tri), Dubrovačko-neretvanska (tri), Bjelovarsko-bilogorska (15), Ličko-senjska (tri), Zagrebačka (16), Osječko-baranjska (13), Varaždinska (pet), Brodsko-posavska (10), Dubrovačko-neretvanska (tri), Splitsko-dalmatinska (pet), Karlovačka (dva), Krapinsko-zagorska (šest), Međimurska (pet), Šibensko-kninska (dva), Grad Zagreb (34)

ŽUPANIJE BEZ NOVIH SLUČAJEVA: Primorsko-goranska, Istarska

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Koprivničko-križevačka (jedan), Zadarska (jedan), Vukovarsko-srijemska (dva), Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Osječko-baranjska (tri), Varaždinska (četiri),  Primorsko-goranska (jedan), Splitsko-dalmatinska (jedan), Karlovačka (četiri), Krapinsko-zagorska (jedan), Virovitičko-podravska (jedan)

13.48 Cecilija Rotim, pomoćnica ravnatelja NZJZ "Andrija Štampar" na presici zagrebačkog stožera izvijestila je javnost o najnovijim brojevima. "Ukupan broj novooboljelih na području Grada Zagreba, prema podacima HZJZ-a je 34", rekla je.

13.03 Šibensko-kninska županija ima dvije novozaražene osobe. Trenutno je 137 aktivnih slučajeva zaraze. U šibenskoj i kninskoj bolnici trenutno se liječi po 12 zaraženih osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 512 osoba. U posljednja 24 sata obrađeno je 26 uzoraka za testiranje na Covid-19. 

12.51 Međimurska županija ima pet novopozitivnih slučajeva na virus Covid-19. U protekla 24 sata oporavile su se 34 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji je 272. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 54 pacijenta pozitivnih na virus Covid-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, a otpuštena su četiri pacijenta. Na invazivnoj respiraciji se nalazi jedan Covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

12.29 Od 57 testiranih osoba, kod njih sedmero je detektiran virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije o posljednjem 24 satnom razdoblju. Od sedmero novo pozitivnih, pet je osoba ženskog, a dvije su muškog spola. Petero je srednje, a dvije su osobe starije životne dobi.

Nažalost, jedna ženska osoba (1948. godište), s područja ove županije, preminula je u KBC-u Osijek uslijed Covid-19 infekcije, pritom je imala i brojne komorbiditete. Ona je 92 žrtva korona virusa na području Virovitičko-podravske županije od početka epidemije. Trenutno su hospitalizirane 43 Covid osobe iz VPŽ. Njih 41 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvoje je u KBC-u Osijek.

12.06 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se o osobama sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Krapina (jedan), Grad Pregrada (jedan), Grad Zabok (jedan), Grad Zlatar (jedan), Općina Gornja Stubica (jedan) i Općina Krapinske Toplice (jedan).

Oporavile su se 24 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 97. U samoizolaciji se nalazi 691 osoba. Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 14 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 53 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih su četiri na respiratoru. Preminula je jedna nova osoba pozitivna na koron avirus.

12.02 Karlovačka županija ima dva nova slučaja zaraze. Ukupno je do sada u županiji oboljelo 7720 osoba ( PCR- 6388 osoba, antigensko - 1332). U bolnicama Karlovačke županije je hospitaliziran 51 pozitivni pacijent. U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe ( jedna osoba u OB Ogulin i tri osobe u OB Karlovac). Ukupno su do sada u bolnicama Karlovačke županije umrle 268 osobe.

11.50 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 62 obrađena testa danas je pet novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita tri, Trogira jedna i Klisa jedna osoba. 

Od ukupnog broja novooboljelih jedna osoba je kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1617 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 90 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se devet osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 81 godinu. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na Covid infekciju.   

11.25 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 10 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te jedan vjerojatno pozitivan nalaz (potvrđen brzim AG testom).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (pet), općina Garčin (dvije) te općine Brodski Stupnik, Podcrkavlje i Sibinj (po jedna). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7789, dok je broj aktivnih slučajeva 127. Trenutna sedmodnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 125, dok je trenutna 14-dnevna incidencija 261.

11.16  Primorsko-goranska županija u ponedjeljak nema novozaraženih, dok je 59 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva Covid-19 bolesti je ponovno u padu za 62 osobe, na 574 aktivnih slučajeva. Ukupno su tijekom prethodnog dana laboratorijski obrađena 63 uzorka. Na bolničkom liječenju se nalaze 52 osobe. Na respiratoru se nalaze četiri pacijenta.T ijekom prethodnog dana umrla je jedna osoba od Covid-19 bolesti.

11.05 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je pet novih slučajeva zaraze korona virusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 186 novih slučajeva.

Tijekom nedjelje testirano je 146 uzoraka, od kojih je 52 zaprimljeno preko Covid-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je šest posto, a u svim testiranim uzorcima je tri posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 91 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 29 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, šest u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 37 je u Klenovniku od kojih jedna na respiratoru i 19 u Novom Marofu.

Tijekom 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na Covid-19.

11.00 U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 129 uzoraka na korona virus od kojih je 13 bilo pozitivno.

Sa šireg područja grada Osijeka i Našica u ponedjeljak su po tri novopozitivne osobe, dvije iz Erduta te po jedna iz Čepina, Donje Motičine, Đurđenovca, Popovca i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 121 osoba oboljela od Covid-19, i to 90 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem. Preminule su tri osobe pozitivne na korona virus u dobi od 57 do 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 696 osoba.

10.30 U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je novih 16 slučajeva zaraze korona virusom, a ozdravilo je 86 osoba, izvijestili su iz te županije.

Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici, njih pet. Trenutno je aktivno 529 slučajeva. Od početka epidemije, na području Županije zabilježene su 18.762 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom. Izliječena je 18.171 osoba, a 62 osobe su umrle. 

10.00  S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od Covid-19, devet osoba je izliječeno.

Oboljele osobe su s područja Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2806 osobe od čega je 49 aktivnih slučaja, 102 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2655 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 13 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad devet osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 176 mjera samoizolacije.

09.40 U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, po jedna novozaražena osoba s područja je općina Nova Rača, Veliki Grđevac, Šandrovac i Štefanje.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su na liječenju 32 pacijenta zaražena korona virusom, od kojih je njih troje na respiratoru, a sedam pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 433 osobe.

U posljednja 24 sata jedna osoba preminula je s korona virusom, a ukupno do sada 112 osoba preminulo je od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

09.20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze korona virusom. Radi se o dvije osobe iz Dubrovnika i jednoj iz Konavala. Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i jedna osoba ženskog spola, a za jednu je utvrđena epidemiološka veza.

Među spomenutim slučajevima je jedan djelatnik Doma za starije osobe Dubrovnik – Thermotherapia. Izliječeno je 28 osoba: deset iz Dubrovnika, po tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Konavala i Vele Luke, po jedna iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Metkovića i Smokvice te jedna osoba koja nema prebivalište na području ove županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 23 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37.379 uzoraka.

09.10 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su tri nove pozitivne osobe na Covid-19, od čega su tri pozitivne na PCR testiranju (jedna osoba iz Vinkovaca i dvije iz Otoka). Preminule su dvije osobe. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8239, od kojih je 7913 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 181 osoba.

Trenutno je u županiji 46 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 73 osobe te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 38.530. U samoizolaciji na području županije je 451 osoba

09.05 Na području Zadarske županije 17 je novozaraženih osoba korona virusom, a jedna je osoba preminula. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(četiri), Biograd na Moru(jedna) i Benkovac(tri) te općina Gračac(jedna), Poličnik(jedna), Posedarje(jedna), Povljana(jedna), Ražanac(jedna), Sukošan(tri) i Sv.Filip i Jakov(jedna).

Tijekom nedjelje testirana su 143 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1027 osoba, a od bolesti se oporavilo još 68 osoba. U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije korona virusom preminuo je muškarac u dobi od 84 godine. Na svim Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je troje bolesnika oboljelih od Covida-19.

09.00 U Sisačko-moslavačkoj županiji, u ponedjeljak imamo dvije novooboljele osobe od  zarazne bolesti Covid-19. Radi se o jednoj osobi s područja grada Gline te jednoj osobi s područja općine  Lekenik.

8.45 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 43 uzoraka briseva na Covid-19, svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječeno je 14 osoba. Trenutno je 90 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 627 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 35 osoba, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru.

U Istri je do ponedjeljka cijepljeno 2380 osoba, od toga je 470 osoba primilo dvije doze cjepiva, a prvom dozom je cijepljeno 1910 osoba. U toku ovog tjedna osigurana je druga doza za sve osobe prema planu revakcinacije.

8.30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena dva nova slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 113 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravila je 31 osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 22 osobe. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na korona virus (1955. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

7.52 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 87 slučajeva zaraze korona virusom (Covid-19), 72 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 15 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 220 osoba, a ukupno je testirana 26301 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.