KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Donosimo pregled izvješća županijskih stožera, u Primorsko-goranskoj blagi porast zaraženih

Autor

U posljednja 24 sata zabilježeno je 275 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je sedam osoba. Županijski stožeri objavljuju nove podatke vezane uz korona virus koje možete pratiti uživo na portalu Direktno.

09.06.2021. u 07:36
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (jedan),  Sisačko-moslavačka (pet), Koprivničko-križevačka (tri), Istarska (dva), Vukovarsko-srijemska (sedam), Dubrovačko-neretvanska (tri), Zagrebačka (osam), Ličko-senjska (devet), Šibensko-kninska (29), Zadarska (23), Virovitičko-podravska (šest), Osječko-baranjska (12), Bjelovarsko-bilogorska (pet), Varaždinska (13), Međimurska (24), Karlovačka (četiri), Brodsko-posavska (11), Splitsko-dalmatinska (17), Grad Zagreb (60), Krapinsko-zagorska (četiri)

ŽUPANIJE S PREMINULIMA: Varaždinska (dva), Međimurska (dva)

14.30 U posljednja 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana su četiri nova slučajeva zaraze korona virusom, a preminulih pozitivnih osoba nije bilo, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U odnosu na utorak, oporavile su se četiri osobe, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 49. Prema podacima Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, u samoizolaciji su 94 osobe.

Na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 15 pacijenata pozitivnih na Covid-19, među kojima jedna osoba na respiratoru, priopćili su iz Stožera.

13.35 Novih 60 slučajeva prijavljeno je u Gradu Zagrebu. U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' obrađeno je 578 uzoraka, od kojih je 35 nalaza bilo pozitivno. U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba te su 293 aktivna slučaja.

13.10 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 471 obrađenog testa u srijedu je 17 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita šest, Imotskog jedna, Kaštela tri, Trogira tri, Gradca dvije, Podstrane jedna i Primorskog Doca jedna osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 858 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 30 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se pet osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

12.55 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze od Covid-19. Od toga pet slučajeva zaraze zabilježena su na području Slavonskog Broda, te po jedan slučaj na području Nove Gradiške te općina Nova Kapela, Sibinj, Bebrina, Garčin i Vrpolje.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.922.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti Covid- 19. Ukupan broj preminulih osoba od Covid-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirane su ukupno 24 osobe, od čega su četiri na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano je osam osoba, no ni jedna osoba ne nalazi se na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske  trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 306 osoba.

12.45 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri slučaja zaraze korona virusom, izvijestio je lokalni stožer civilne zaštite u srijedu.

Prema izvješću stožera civilne zaštite Karlovačke županije zaprimljenom u srijedu, među 88 osoba testiranih PDR testom, tri su osobe, sve s područja Karlovca, bile pozitivne.

Među 161 osobom testiranom brzim testom za detekciju antigena jedna je osoba, s područja Slunja, bila pozitivna.

Na liječenju na Covid odjelima karlovačke i ogulinske Opće bolnice je 21 osoba, a jedna je otpuštena kao izliječena iz Opće bolnice Karlovac, gdje su tri osobe na respiratorima.

Što se tiče stanja u školama, u osnovnim školama u srijedu bilo sedam pozitivnih učenika, šest zaposlenika, a u samoizolaciji je 78 učenika (četiri razreda) i jedan zaposlenik.

U srednjim školama pozitivni su na koronavirus po jedan učenik i jedan zaposlenik škole, a u samoizolaciji su 12 učenika i jedan zaposlenik škole.

12.30 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 224 uzoraka, od čega je evidentirano 24 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,7 posto pozitivnih od broja testiranih. Brzim Ag testovima evidentiran je jedan pozitivan nalaz.

U protekla 24 sata oporavilo se 12 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u srijedu je 101. Do srijede je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo MŽ uzeto 60.472 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 25 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent, otpuštena su tri pacijenata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, ženska osoba stara 79 godina i muška osoba stara 73 godine, oboje s mnogim kroničnim bolestima.

12.15 U Varaždinskoj županiji je u posljednja 24 sata evidentirano 13 novih slučajeva zaraze korona virusom. 

Preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 62 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih su tri osobe na respiratoru.

12.00 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze korona virusom i to na području grada Bjelovara, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju pet pacijenta zaraženih korona virusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji je 11 pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 185 osoba.

11.45 U zadnja 24 sata u Osječko-baranskoj županiji uzet je 241 uzorak od čega ih je 12 bilo pozitivno na korona virus, izvijestio je u srijedu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Kako navode, u osječkom Kliničkom bolničkom centru hospitalizirano je 25 osoba, od kojih su tri na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba oboljelih od Covida-19.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji 459 osoba.

11.30 Šestero novozaraženih bilježi područje Virovitičko-podravske županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Testirano je 69 ljudi, a od šestero novozaraženih, troje ih dolazi iz Virovitice, dvoje iz Slatine, a jedna osoba iz Suhopolja.

Na bolničkom liječenju je ukupno 11 pacijenta, od čega je njih devet u Općoj bolnici Virovitica, te dvije osobe u KBC-u Rebro.

Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazila se je 4091 osoba. Nažalost, 138 ljudi je preminulo od posljedica infekcije Covid-19. 

11.15 U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđene su 23 osobe zaražene korona virusom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite. Novooboljelih je osmero u Pakoštanima, šestero u Biogradu, četvero u Zadru, dvoje u Sv. Filipu i Jakovu te po jedna osoba u Benkovcu, Polači i Poličniku.

U Općoj bolnici Zadar  na liječenju je 17 oboljelih, među kojima četvero na respiratoru, dok u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu nema pacijenata zaraženih korona virusom.

Testirano je 310 uzoraka, od bolesti se oporavilo 10 osoba a pod aktivnim je nadzorom 470 stanovnika.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

11.00 U protekla 24 sata Šibensko-kninska županija ima 29 novozaraženih, a testirano je 111 uzoraka.

U samoizolaciji je 476 stanovnika, te su 82 aktivna slučaja.

10.40 Na području Ličko-senjske županije u protekla 24 sata testirana su 43 uzorka te potvrđeno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od devet novooboljelih, pet osoba je s područja Senja, tri s područja Otočca, te jedna osoba s područja Plitvičkih jezera.

Do sad je na području županije koronavirusom zaraženo 4606 osoba, a aktivno je 25 slučajeva.

Izliječeno je 4126 osoba, a umrlo ih je 155.

10.15 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, do 10 sati evidentirano je 30.235 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječeno je 29.996 osoba, a 75 osoba je preminulo. Trenutno su aktivna 164 slučaja.

U odnosu na podatke od utorka oboljelo je osam osoba (grad – jedna Velika Gorica, dvije Ivanić-Grad, jedna Dugo Selo, općina – jedna Pušća, jedna Pisarovina, dvije Rugvica), a ozdravilo je 35 osoba.

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima jednog razredna odjela.

9.55 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze korona virusom. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi: dvije iz Opuzena i jedna iz Dubrovnika. Izliječene su četiri osobe: dvije iz Metkovića, jedna iz Dubrovnika i jedna iz Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 77.547 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su četiri osobe pozitivne na korona virus.

U samoizolaciji je 156 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri slučaja kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 800 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

9.50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je sedam novih pozitivnih osoba na Covid-19, od kojih je pet pozitivnih na PCR testiranju, a dvije na brzom antigenom testu (pet osoba iz Vinkovaca, te po jedna osoba iz Svinjarevaca i Negoslavaca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12.335, od kojih je 11.971 izliječenih, a ukupno je preminula 251 osoba. Trenutno je u županiji 20 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 232 osobe te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 70.123.

U samoizolaciji na području županije je 266 osoba.

9.35 U Primorsko-goranskoj županiji i dalje pada broj aktivnih slučajeva korona virusa, kojih je u srijedu 190. Ozdravilo je 25 osoba, a od testiranih 545 uzoraka, Covid pozitivnih bilo je 20 ili 3,7 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od Covid-19 bolesti je u srijedu jednak kao i u utorak te iznosi 17 osoba. Na respiratoru se nalaze dva pacijenta. Nije bilo preminulih.

Udio hospitaliziranih osoba od Covid-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je u srijedu, zbog daljnjeg pada aktivnih slučajeva te stagnacije broja hospitaliziranih osoba, i dalje stabilan te iznosi 8,9 posto.

9.20 Istarska županija ima dvoje novooboljelih od 314 ispitanih uzoraka. U samoizolaciji je 450 osoba, dok se u pulskoj bolnici liječi sedam bolesnika.

9.01 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena tri nova slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 27 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravilo je devet osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 11 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest Covid-19 je potvrđena kod 8146 osoba, a tijekom utorka izuzeto je 66 uzoraka sa sumnjom na SARS-CoV-2 virus.

8.20 Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze korona virusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U dnevnom izvješću navode kako su četiri osobe s područja grada Siska, a jedna je iz Martinske Vesi.

7.30 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 16 slučajeva zaraze korona virusom, 12 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a četiri osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba, a ukupno je testirano 46.999 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 105 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.