KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju nove podatke, pogledajte kakva je epidemiološka situacija u petak

Autor

Županijski stožeri objavljuju nove podatke s korona virusom koje možete, iz minute u minutu, uživo pratiti na portalu Direktno.

26.02.2021. u 07:52
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (šest), Bjelovarsko-bilogorska (četiri), Osječko-baranjska (32), Koprivničko-križevačka (13), Istarska (tri), Zadarska (30), Primorsko-goranska (58), Ličko-senjska (devet), Sisačko-moslavačka (deset), Zagrebačka (26), Dubrovačko-neretvanska (83), Vukovarsko-srijemska (22), Šibensko-kninska (17), Međimurska (13), Varaždinska (devet), Brodsko-posavska (27), Karlovačka (45), Grad Zagreb (68), Splitsko-dalmatinska (62), Krapinsko-zagorska (10), Virovitičko-podravska (pet)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Koprivničko-križevačka (jedan), Istarska (jedan), Primorsko-goranska (dva), Međimurska (jedan), Splitsko-dalmatinska (jedan)

15.08 Od ukupno testiranih 45 uzoraka zaraza korona virusom potvrđena je kod pet novih osoba u Virovitičko-podravskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Svi oboljeli su iz Nove Bukovice, čime se broj zaraženih u tom mjestu u posljednja tri dana popeo na devet. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 14 oboljelih. Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 3556 osoba, a 104 su umrle.

14.30 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano  je 10 novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se o osobama sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Oroslavje (jedna), Grad Pregrada (dvije), Grad Zlatar (jedna), Općina Bedekovčina (dvije), Općina Lobor (dvije) i Općina Veliko Trgovišće (dvije).

Oporavilo se osam osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 77. U samoizolaciji se nalaze 632 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 21 pacijent pozitivan na SARS CoV-2, među kojima troje na respiratoru. U protekla 24 sata nisu preminule Covid pozitivne osobe.

13.45 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 546 obrađenih  testova u petak su 62 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na Covid infekciju i to iz Splita 30, Imotskog jedna, Kaštela 11, Makarske tri, Omiša dvije, Sinja tri, Solina jedna, Trilja jedna, Vrgorca jedna, Baške Vode dvije, Brela jedna, Hrvaca jedna, Otoka jedna, Podgore jedna, Podstrane jedna, Segeta jedna i Ciste Provo jedna osoba.   

Od ukupnog broja novooboljelih 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1444 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 63 Covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se osam osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 87 godina.

Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na Covid infekciju.    

13.30 Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 68, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 44.093, što je 57 osoba više, nego u četvrtak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 677 testiranja na SARS-CoV-2, a 73 su nalaza bila pozitivna. Radnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 92 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 481 osobu.

Od 92 obrađene pozitivne osobe: 27 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 51 osoba je kontakt Covid pozitivih osoba. Obrada za devet osoba je još u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz BiH, jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine, dok su tri osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik i jedan djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 10 učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 123 učenika osnovnih i 43 učenika srednjih škola. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 484 aktivna slučaja.

12.45 U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR+antigensko testiranje).

Zaražene osobe su s područja Karlovca, njih 16 osoba, četiri osobe su iz Ozlja, po dvije iz Slunja i Duge Rese te po jedna iz Ogulina i Neretića.

11.50 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 27 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (10), općine Cernik i Nova Kapela (po tri), grad Slavonski Brod i općina Dragalić (po dvije) te općine Brodski Stupnik, Klakar, Okučani, Rešetari, Sibinj, Staro Petrovo Selo i Vrbje (po jedna).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.58, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 160 na 165. Trenutna sedmodnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 101, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 194.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covid-19. Hospitalizirana je ukupno 41 osoba (šest osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 22 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 627 osoba (36 osoba više nego prethodni dan).

11.45 U Varaždinskoj županiji evidentirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 46, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 100.

Trenutno nema pacijenata na respiratoru.

11.35 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 118 osoba od čega je evidentirano 13 pozitivnih slučajeva na virus Covid-19 u Međimurskoj županiji, što je 11,01 posto pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u petak je 107. Do petka je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41.461 uzorak, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivnom slučaju dokazanom PCR testom, a obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentiran je jedan pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 37 pacijenata pozitivnih na virus Covid-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, a otpuštena su dva pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se dva Covid pozitivna pacijenta.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 77 godine s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.

11.30 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 17 osoba je oboljelo od Covid-19 infekcije. Trenutno je 76 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici liječi se 14 osoba, a u kninskoj osam. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

11.15 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 22 novih pozitivnih osoba na Covid-19, od kojih je 20 pozitivnih na PCR testiranju, a dvije na brzom antigenom testu (pet osoba iz Vukovara, po tri iz Iloka i Borova, po dvije iz Županje i Bokšića te po jedna osoba iz Bošnjaka, Nijemaca, Cerića, Podgrađa, Privlake, Starih Jankovaca i Vođinaca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8721, od kojih su 8393 izliječeni, a ukupno je preminulo 196 osoba. Trenutno je u županiji 27 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 185 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 44.410. U samoizolaciji na području županije je 425 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na Covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna četiri radnika iz sustava zdravstva (dva liječnika, jedna medicinska sestra/tehničar i jedan nezdravstveni radnik).

10.55 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 83 nova slučaja zaraze korona virusom, od kojih je 27 utvrđeno brzim antigenskim testom, dok je umro jedan 80-godišnjak, a oporavile su se 33 osobe, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražena je 41 osoba iz Dubrovnika, 25 iz Konavala, deset iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Stona te jedna iz Metkovića. Ukupno su zaražene 42 muške i 41 ženska osoba, a 73 osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavile su se 33 osobe, od kojih 13 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, pet iz Orebića, po dvije iz Blata, Ploča i Župe dubrovačke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Od četrvtka obrađena su 283 uzorka, a od početka pandemije ukupno 44 222. U dubrovačkoj bolnici od korona virusa liječe se 43 osobe. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su tri na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1449 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja te mjere, sva na granici, što je ukupno 388 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.

10.10 U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji je potvrđeno 26 novih zaraza korona virusom, a ozdravilo je sedam osoba, izvijestili su u petak iz županije.

U županiji je trenutno aktivno 286 slučajeva zaraze korona virusom. Od početka pandemije u županiji je potvrđeno 19.831 slučajeva zaraze, oporavilo se 19.472 osoba, a 73 ih je umrlo.

"U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 26 osoba, gradovi – pet u Samoboru, četiri u Svetoj Nedjelji, šestero u Velikoj Gorici, dvoje u Ivanić-Gradu i Jastrebarskom, te po jedna osoba u Vrbovcu, Sveti Ivan Zelini, te općinama Pušća, Pisarovina, Kloštar Ivanić, Križ i Bedenica", stoji u objavi županije.

Mjera samoizolacije propisana je učenicima jednog razreda.

09.55 Sisačko-moslavačkoj županiji je deset novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o devet osoba s područja grada Siska te jednoj osobi s područja grada Petrinje.

09.45 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata devet je novooboljelih osoba od Covid-19, 10 osoba je izliječeno. Četiri oboljele osobe su s područja Gospića, tri s područja Plitvičkih Jezera te po jedna s područja Otočca i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2991 osobe od čega je 48 aktivnih slučaja, 107 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2836 osoba. 

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 12 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 54 osobe.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 204 mjere samoizolacije. Provjerom su utvrđena četiri kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije. Nadalje, dana 25./26.2.2021. utvrđeno jedno organiziranje odnosno dopuštanje privatnog okupljanja u obiteljskoj kući više osoba iz više od dva različita kućanstva i nakon 22 sata, što je suprotno Odluci Nacionalnog stožera, počinitelju izdan prekršajni nalog te je istom prilikom novčano kažnjeno pet osoba zbog nenošenja zaštitne maske.

09.40 Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 58 novooboljelih osoba od obrađenih 410 uzoraka. Preminule su dvije osobe. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 14.1 posto udjela.

09.35 Na području Zadarske županije 30 je novih slučajeva zaraze korona virusom. Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar(18) i Biograd(tri) te općina Polača(jedan), Poličnik(dva), Privlaka(jedan), Ražanac(jedan), Sv.Filip i Jakov(tri) i Tkon(jedan).

Tijekom četvrtka testirano je 206 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 938 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 19 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je troje na respiratoru.

09.25 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 214 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđene su tri novozaražene osobe. Kod dvije osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

U epidemiološkoj obradi nalazi se jedna osoba. Izliječena je jedna osoba. Trenutno je 39 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 905 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 osobe. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna Covid-19 pozitivna osoba (1951. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

09.10 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 13 novih slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 56 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravilo je šest osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 14 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na korona virus (1963. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest Covid-19 je potvrđena kod 6070 osoba. Tijekom četvrtka izuzeto je 49 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pandemije je testirano 21.127 osoba.

09.00 Na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 280 uzoraka od kojih je 32 pozitivno na korona virus. Najviše (13) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, po četiri su iz Čepina i Valpova, po dvije iz Belišća, Darde i Đakova, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Beli Manastir i Našice te općina Marijanci, Ernestinovo i Vladislavci.

Hospitalizirano je 55 Covid pacijenata i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je devet na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem. U samoizolaciji je 901 osoba.

08.50 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze korona virusom.

Po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Bjelovar i Garešnica te općina Veliko Trojstvo i Rovišće.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 12 pacijenta zaraženih korona virusom od kojih je dvoje na respiratoru, a 19 pacijenta je na opservaciji.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 170 osoba.

07.50 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 48 slučajeva zaraze korona virusom, 34 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 228 osoba, a ukupno je testirano 29913 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 112 uzoraka, od kojih je šest pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.