KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju nove podatke, pogledajte kakva je epidemiološka situacija u četvrtak

Autor

Županijski stožeri objavljuju nove podatke s korona virusom u četvrtak koje možete pratiti iz minute u minutu na portalu Direktno.

04.03.2021. u 08:11
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (pet), Sisačko-moslavačka (16), Istarska (tri), Koprivničko-križevačka (18), Zadarska (30), Bjelovarsko-bilogorska (dva), Vukovarsko-srijemska (19), Primorsko-goranska (77), Zagrebačka (65), Ličko-senjska (13), Virovitičko-podravska (tri), Dubrovačko-neretvanska (94), Karlovača (59), Šibensko-kninska (17), Splitsko-dalmatinska (97), Osječko-baranjska (71), Krapinsko-zagorska (sedam), Međimurska (14), Varaždinska (20), Brodsko-posavska (39), Grad Zagreb (71)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Istarska (jedan), Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Vukovarsko-srijemska (jedan), Primorsko-goranska (jedan), Virovitičko-podravska (jedan), Splitsko-dalmatinska (jedan)

15.20 U Gradu Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježen 71 novi slučaj zaraze korona virusom, objavio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" koji je u tom razdoblju obavio 784 testiranja na Covid-19. 

Mjera samoizolacije izrečena je za 324 osobe, a u Zagrebu su trenutno 434 aktivna slučaja, navodi se u priopćenju "Štampara".

U domovima za starije i nemoćne osobe na zagrebačkom području i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na korona virus kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovnih te 11 učenika i dva nastavnika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 86 učenika osnovnih i 217 učenika srednjih škola.

12.55 Brodsko-posavska županija u zadnja 24 sata broji 39 novih osoba zaraženih korona virusom.

Brodsko-posavski Stožer civilne zaštite u četvrtak je priopćio da se u županiji od zaraze Covidom-19 liječi 146 osoba, a 37 ih je u bolnici. Tri bolnička pacijenta pri liječenju trebaju potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćene su 603 osobe.

12.35 U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 20 novih slučajeva zaraze korona virusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 62, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 110.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 35 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 14 smješteno na lokaciji u Varaždinu, dok se 21 osoba nalazi u Klenovniku.

Na respiratoru u jedinici intenzivnog liječenja u Varaždinu nalazi se jedna osoba. U posljednja 24 sata nema preminulih osoba pozitivnih na Covid-19.

Tijekom srijede testirano je 295 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 13 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi sedam posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.237 osoba pozitivnih na Covid-19. Aktivnih slučajeva je 107.

12.20 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 143 osobe od čega je evidentirano 14 pozitivnih slučajeva na korona virus u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 15 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u četvrtak je 127. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 39 pacijenata pozitivnih na korona virus, od toga su tri pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata, dok je otpušteno pet pacijenata.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

12.15 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se o osobama sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Zabok (dvije), Općina Hum na Sutli (dvije), Općina Radoboj (jedna), Općina Sveti Križ Začretje (jedna) i Općina Veliko Trgovišće (jedna).

Oporavilo se 16 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 77. U samoizolaciji se nalazi 656 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 17 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima jedan na respiratoru.

Nisu preminule nove Covid pozitivne osobe.

12.05 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 476 uzoraka od kojih je 71 bio pozitivan na korona virus. Najviše (29) novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, 20 osoba je s područja Valpova, pet Belišća, po dvije osobe su iz Đakova, Koške i Našica, a po jedna osoba je s područja Erduta, Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Čepina, Ernestinova, Magadenovca, Marijanaca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba oboljelih od Covid-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je devet na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 929 osoba.

12.00 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 649 obrađenih  testova danas je 97 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 35, Imotskog jedna, Kaštela 17, Makarske 7, Omiša jedna, Sinja 12, Solina šest, Trilja dvije, Trogira dvije, Visa dvije, Vrlike dvije, Baška Vode jedna, Dugog Rata jedna, Gradca jedna, Hrvaca tri, Marine jedna, Runovića jedna, Tučepi jedna i Zmijavaca jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 61 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1617 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 57 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se sedam osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 89 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna na Covid infekciju. 

11.30 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 17 osoba je oboljelo od Covid-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici liječi se 17 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječe tri osobe. 

11.15 Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata je 59 novih slučajeva zaraze.

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 24 Covid pozitivna pacijenta. 

11.10 Korona virusom su zaražene nove 94 osobe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojoj se u zadnja 24 sata od zaraze oporavilo 67 osoba, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 43 osobe iz Dubrovnika, 19 iz Župe dubrovačke, 18 iz Konavala, četiri iz Orebića, tri iz Dubrovačkog Primorja, dvije iz Metkovića, po jedna iz Korčule, Ploča, Smokvice i Trpnja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 49 muškaraca i 45 žena, a njih 58 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 67 osoba od kojih 34 iz Dubrovnika, 19 iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, dvije iz Ploča te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine, Korčule, Stona kao i jedna koja nema prebivalište u županiji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području od Stona do Konavala trenutno je 677 aktivnih slučajeva zaraze, od čega u Dubrovniku 262, Konavlima 211, Župi dubrovačkoj 126, Dubrovačkom primorju 17 i Stonu sedam.

Od srijede obrađeno je 388 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 46.012. U dubrovačkoj bolnici od korona virusa se liječi 48 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1680 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije, od čega pet na granici. Od početka pandemije zabilježeno je 418 kršenja te mjere.

10.50 U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije testirano je 48 osoba, a njih troje, srednje životne dobi i svi s područja Nove Bukovice, pozitivni su na korona virus.

Žena, 1929. godište, preminula je uslijed infekcije korona virusom, a pritom je imala i brojne komorbiditete. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je šest Covid pozitivnih pacijenata.

10.35 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 13 je novooboljelih osoba od Covid-19, osam osoba je izliječeno. Šest oboljelih osoba je s područja Senja, po dvije oboljele osobe s područja Gospića i Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Donjeg Lapca, Plitvičkih Jezera i Vrhovina.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 20 osoba.

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 71 osobom. Na području PU ličko-senjske aktivno je 251 mjera samoizolacije. Provjerom je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

10.20 Novih 65 osoba je zaraženo, a osam ih je ozdravilo od korona virusa u zadnja 24 sata u Zagrebačkoj županiji, gdje je trenutno aktivno 306 slučajeva zaraze, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od 65 novooboljelih osoba 12 ima Dugo Selo, po osam Samobor i Jastrebarsko, sedam Velika Gorica, četiri Ivanić-Grad, po tri Sveta Nedelja i Vrbovec te dvije Zaprešić.

Od općina četiri slučaja zaraze zabilježena su u Križu, po tri u Brdovcu i Pušći, dva u Jakovlju te po jedan u još četiri općine. Samoizolacija je propisana učenicima šest razreda.

10.00 U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 77 novooboljelih, a jedna osoba je preminula. Ukupno je tijekom srijede laboratorijski obrađeno 689 uzoraka. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalazi 31 osoba, od toga su na respiratoru 4 osobe, jednako kao i u srijedu.

09.50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 19 novih pozitivnih osoba na Covid-19, od kojih je 18 pozitivnih na PCR testiranju, a jedna na brzom antigenom testu (četiri osobe iz Vukovara, po dvije iz Jarmine, Privlake, Starih Mikanovaca i Vinkovaca te po jedna osoba iz Cerića, Iloka, Donjeg Novog Sela, Nijemaca, Otoka, Rokovaca i Starih Jankovaca).

Preminula je jedna osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8810, od kojih je 8466 izliječeno, a ukupno je preminulo 198 osoba. Trenutno su u županiji 23 osobe hospitalizirane zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 236 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 45.642. U samoizolaciji na području županije je 496 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na Covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno pet radnika iz sustava zdravstva. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je jedan radnik.

09.35 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dva su nova slučaja zaraze korona virusom. Jedna novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, a jedna novooboljela osoba s područja je grada Garešnice.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju devet pacijenata zaraženih korona virusom od kojih je jedan na respiratoru. Šest pacijenata je na opservaciji, a jedna osoba s korona virusom je preminula.

U samoizolaciji je na području Bjelovarsko-bilogorske županije 198 osoba.

09.30 Na području Zadarske županije 30 je novih slučajeva zaraze korona virusom. Novozaraženi izolaciju provode na području gradova Zadar(14), Benkovac(dva), Biograd(tri) i Obrovac(dva) te općina Bibinje(tri), Posedarje(jedan), Preko(jedan), Sukošan(jedan), Sv.Filip i Jakov(jedan) i Vrsi(dva).

Tijekom srijede testirano je 297 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1010 stanovnika, a od bolesti su se oporavile još 24  osobe.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 27 bolesnika od kojih je jedan na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije.

09.15 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 18 novih slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivan 61 slučaj bolesti Covid-19, ozdravilo je šest osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi pet osoba.

09.00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 348 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđene su tri novozaražene osobe. Jedna osoba je bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Kod jedne osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Slavonija (jedan). U epidemiološkoj obradi nalazi se jedna osoba. Izliječena je jedna osoba.

Trenutno je 40 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 923 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 22 osobe.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna Covid-19 pozitivna osoba (1953. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

08.30 Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 16 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19, javio je Županijski stožer Civilne zaštite.

U dnevnom izvješću stoji kako je šest novozaraženih osoba iz Siska, četiri su iz Novske, a po jedna osoba je iz Petrinje, Martinske Vesi, Kutine, Lipovljana, Jasenovca i Velike Ludine. 

U izvješću se redovno apelira na građane da poštuju epidemiološke mjere i preporuke Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

08.00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 54 slučaja zaraze korona virusom, 46 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a osam osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 228 osoba, a ukupno je testirano 30779 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 113 uzoraka, od kojih je pet pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.