KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju nove podatke, pogledajte kakve su informacije

Autor

Županijski stožeri objavljuju podatke vezane uz korona virus u utorak, a koje možete pratiti uživo na portalu Direktno. Na nacionalnoj razini imamo 323 nova slučaja, a preminula je 21 osoba.

25.05.2021. u 07:53
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (osam), Sisačko-moslavačka (18), Bjelovarsko-bilogorska (devet), Istarska (jedan), Vukovarsko-srijemska (10), Koprivničko-križevačka (17), Zadarska (13), Osječko-baranjska (19), Ličko-senjska (tri), Zagrebačka (sedam), Međimurska (14), Karlovačka (šest), Šibensko-kninska (20), Dubrovačko-neretvanska (četiri), Varaždinska (26), Splitsko-dalmatinska (13), Krapinsko-zagorska (osam), Primorsko-goranska (45)

ŽUPANIJE BEZ NOVIH SLUČAJEVA: Brodsko - posavska, Virovitičko-podravska

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Vukovarsko-srijemska (dva), Koprivničko-križevačka (jedan), Osječko-baranjska (dva), Ličko-senjska (dva), Šibensko-kninska (jedan), Brodsko-posavska (jedan), Varaždinska (dva), Splitsko-dalmatinska (dva), Primorsko-goranska (jedan)

12.40 U Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije tijekom ponedjeljka laboratorijski je obrađeno 755 uzoraka briseva od kojih je 45 ili šest posto Covid pozitivno. Ozdravilo je 70 osoba pa se broj aktivnih slučajeva Covid-19 bolesti na području PGŽ smanjio na 602.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od Covid-19 bolesti u utorak je manji za osam osoba što znači da su na liječenju 43 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru.

Tijekom ponedjeljka u KBC-u je nažalost preminula jedna osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je stabilan i sličan istoimenim udjelima koje bilježimo tijekom proteklog tjedna te iznosi 7,1 posto.

12.30 Drugi put u zadnja tri dana, na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba virusom SARS-CoV-2 izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testiranih je bilo 71 i svi su negativni na korona virus.

Smanjuje se i broj hospitaliziranih. Trenutno ih je u Općoj bolnici 24, dok je jedan pacijent u KBC-u Rebro. Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 4046 osoba. Nažalost, 133 ljudi je preminulo od posljedica infekcije Covidom-19.

12.25 U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je osam novih osoba pozitivnih na korona virus, priopćili su u utorak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata oporavilo se 13 osoba i trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 154, a u samoizolaciji su 332 osobe. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana smješten je 21 pacijent pozitivan na SARS CoV-2, među kojima su tri osobe na respiratoru.

Na Covid-odjelu u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama je sedam osoba pozitivnih na korona virus.

U posljednja 24 sata nije bilo preminulih pozitivnih osoba, priopćili su iz Stožera.

12.15 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 552 obrađena testa u utorak je 13 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita četiri, Imotskog jedna, Makarske jedna, Trogira dvije, Jelse jedna, Podbablja jedna, Podgore jedna, Podstrane jedna i Prološca jedna osoba. Ukupno 922 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 45 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se sedam osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije osobe. Muška osoba stara 82 godine i ženska osoba stara 68 godina. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni na Covid infekciju.

12.10 U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 26 novih slučajeva zaraze korona virusom. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 138 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 72 osobe smještene na lokaciji u Varaždinu, 53 osobe su u Klenovniku, a u Novom Marofu je smješteno 13 osoba.

U jedinicama intenzivnog liječenja na respiratoru se nalazi 11 osoba, a u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19.

Tijekom ponedjeljka testirano je 411 uzoraka.

12.00 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.858, oporavila se 11.541 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 107 na 82.

Nastavlja se trend pada broja zaraženih osoba na 100.000 stanovnika tako da trenutna sedmodnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 77, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 198.  

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" (M – 1946.). Ukupan broj preminulih osoba od Covid-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 235.

Hospitalizirano je ukupno 56 osoba (šest osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 40 osoba, a u novogradiškoj bolnici 16 osoba. Na respiratorima je 10 hospitaliziranih osoba (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici osam osoba, a u novogradiškoj bolnici dvije osobe. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 460 osoba (14 osoba više nego prethodni dan).

11.30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze korona virusom, a oporavilo se 19 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Zaražena je jedna osoba muškog i tri ženskog spola, i to po jedna iz Lumbarde, Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke. Dvije osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 19 osoba. U posljednja 24 sata obrađena su 333 uzorka. U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 15 osoba pozitivnih na korona virus. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i na invazivnoj su ventilaciji.

U samoizolaciji je 238 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere.

11.00 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 20 osoba je oboljelo od Covida-19.

Preminula je muška osoba (1936. godište) oboljela od zarazne bolesti Covid-19, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 61 aktivan slučaj oboljenja od Covida-19. U šibenskoj bolnici liječi se 21 osoba, od kojih je jedna osoba spojena na respirator. U kninskoj bolnici liječi se osam osoba.

10.45 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno šest novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR+antigensko testiranje), nema preminulih Covid pozitivnih osoba te 178 osoba je u samoizolaciji.

S područja Karlovačke županije u posljednja 24 sata testirano je 153 osoba (PCR) od kojih imamo šest nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR). S područja grada Karlovca je tri osobe, Ogulin dvije, Josipdol jedna.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji  putem brzog testa za detekciju antigena testirano je 257 osoba te nema Covid pozitivnih osoba.

Na bolničkom liječenju na Covid odjelima trenutno se nalaze 28 osoba ( OB Ogulin-osam, OB Karlovac-20). U posljednja 24 sata novoprimljena je jedna Covid pozitivna osoba (OB Karlovac - jedna), otpušteno je 11 osoba (OB Ogulin - pet, OB Karlovac - šest). Na respiratoru se nalazi četiri Covid pozitivne osobe (OB Karlovac-četiri). U posljednja 24 sata  na Covid odjelu nema preminulih.

Prema izvješću PU Karlovačke, u samoizolaciji se nalazi 178 osoba.

10.30 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 178 uzoraka, od čega je evidentirano 12 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus. Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su dva pozitivna nalaza.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u utorak je 174. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 58 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri pacijenta, otpušteno je pet pacijenata, dok je jedan pacijent na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

10.25 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, do 10 sati evidentirano je 29.885 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječeno je 29.308 osobe, a 75 osoba je preminulo. Trenutno su aktivna  502 slučaja.

U odnosu na podatke od ponedjeljka oboljelo je sedam osoba (gradovi – dvije Samobor, jedna Sveta Nedelja, jedna Zaprešić, jedna Vrbovec, jedna Sveti Ivan Zelina – općine jedna Brckovljani), a ozdravilo je 106 osoba.

10.20 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od Covid-19, šest osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule.

Dvije oboljele osobe su s područja Vrhovina te jedna s područja Gospića . U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe. Na Covid odjelu OB Gospić preminule su dvije ženske osobe (1948.,1955.) s područja Gospića.

Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4556 osobe od čega je 45 aktivnih slučaja, 152 osobe su  preminule te je ukupno izliječeno 4359 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 20 osoba. 

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 117 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivne su 143 mjere samoizolacije.

10.15 U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 376 uzoraka od kojih je 19 bilo pozitivno na korona virus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (10), iz Đakova su dvije, a s područja Erduta, Čepina, Donjeg Miholjca, Belišća, Kneževih Vinograda, Našica i Valpova dolazi po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 67 osoba koje su oboljele od Covid-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je sedam na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 24 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na korona virus u dobi od 62 i 79 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 682 osobe.

10.00 Na području Zadarske županije 13 je novih slučajeva zaraze korona virusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar (četiri), Benkovac (jedan), Biograd (jedan), Obrovac (jedan) i Pag (jedan) te općina Pakoštane (dva), Polača (jedan) i Preko (jedan). Tijekom ponedjeljka testirano je 407 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 627 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 11 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid-odjelima hospitalizirana su 32 bolesnika od kojih je sedam na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je osam pacijenata oboljelih od korona virusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

9.50 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području Koprivničko-križevačke županije nakon pristiglih nalaza potvrđeno 17 novih slučajeva bolesti.

Na području županije trenutno je aktivno 80 slučajeva bolesti, ozdravilo je 15 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 23 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na korona virus (1952. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS-CoV-2 virusa na području županije bolest je potvrđena kod 8050 osoba.

9.45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih su tri pozitivne na PCR testiranju, a sedam na brzom antigenom testu (dvije osobe iz Vinkovaca, te po jedna osoba iz Županje, Andrijaševaca, Ivankova, Komletinaca, Rajevog Sela, Starih Mikanovaca, Novih Mikanovaca i Vukovara).

Preminule su dvije osobe.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12.221, od kojih je 11.815 izliječenih, a ukupno je preminulo 248 osoba. Trenutno su u županiji 42 osobe hospitalizirane zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 274 osobe te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 66.969. U samoizolaciji na području županije je 381 osoba.

9.15 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 470 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđena je jedna novozaražena osoba.

Izliječeno je pet osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1443 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 34 osobe, a od toga se četiri osobe nalaze u respiracijskom centru.

8.15 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze korona virusom. Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su općine Rovišće, a po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Grubišno Polje i Daruvar te općine Štefanje.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 22 pacijenta zaražena korona virusom od kojih je njih četiri na respiratoru, a na opservaciji je pet pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 277 osoba.

8.00 U Sisačko-moslavačkoj županiji u utorak je 18 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Radi se o pet osoba s područja grada Siska, tri osobe s  područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Novske, dvije osobe s područja grada  Gline, dvije osobe s područja grada Kutine, dvije osobe s područja grada Popovače i jednoj  osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice.

7.50 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 79 slučajeva zaraze korona virusom, 69 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 165 osoba, a ukupno je testirano 45032 osoba. 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 261 uzoraka, od kojih je osam pozitivnih. 

 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.