KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavili nove informacije; na jugu više preminulih nego novozaraženih

Autor

Županijski stožeri objavljuju podatke vezane uz korona virus koje možete iz minute u minutu pratiti na portalu Direktno.

05.04.2021. u 08:48
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (18), Sisačko-moslavačka (četiri), Istarska (šest), Primorsko-goranska (16), Osječko-baranjska (23), Varaždinska (pet), Bjelovarsko-bilogorska (tri), Vukovarsko-srijemska (sedam), Šibensko-kninska (12), Ličko-senjska (10), Zagrebačka (69), Zadarska (61), Dubrovačko-neretvanska (dva), Karlovačka (16), Splitsko-dalmatinska (12), Grad Zagreb (29), Brodsko-posavska (30),

ŽUPANIJE BEZ NOVIH SLUČAJEVA: Koprivničko-križevačka, Međimurska, Virovitičko-podravska, Krapinsko-zagorska

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Primorsko-goranska (tri), Varaždinska (jedan), Šibensko-kninska (jedan), Zadarska (dva), Dubrovačko-neretvanska (tri), Karlovačka (tri), Splitsko-dalmatinska (jedan), Virovitičko-podravska (jedan)

U posljednja 24 sata zabilježeno je 138 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 25 osoba.

19.12 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe pozitivne na korona virus, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

U nedjelju je uzeto 17 uzoraka te su svi bili negativni, dok je u ponedjeljak uzet 61 uzorak za koje se još uvijek čekaju rezultati, navodi se u priopćenju.

Oporavilo se šest osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 266. U samoizolaciji je 751 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 38 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2. Među njima nema osoba na respiratoru.

U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba pozitivnih na korona virus.

13.00 Na sam Uskrs nije bilo testiranih s područja Virovitičko-podravske županije, testiranja su nastavljena u ponedjeljak 5. travnja, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

No, nažalost, jedna ženska osoba (1935. godište) preminula je uslijed infekcije Covidom-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete.

Ona je 111 žrtva korona virusa s područja Virovitičko-podravske županije od početka epidemije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 12 Covid pozitivnih pacijenata, dok se tri osobe nalaze u KBC-u Osijek na respiratoru.

12.05 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 30 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te sedam vjerojatno pozitivnih (potvrđenih brzim antigenskim testiranjem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (11), grad Nova Gradiška (osam), općina Rešetari (četiri), općine Gornji Bogićevci i Staro Petrovo Selo (po dvije) te općine Sibinj, Slavonski Šamac i Vrpolje (po jedna). 

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9325, oporavilo se 8865 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 283 na 284. Trenutna sedmodnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 213, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 356.   

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covid-19. Hospitalizirana je ukupno 51 osoba (osam osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 28 osoba, a u novogradiškoj bolnici 23 osobe. Nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 651 osoba (90 osoba manje nego prethodni dan).   

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 162 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima koji se bave ugostiteljstvom, trgovinom i drugim uslužnim djelatnostima. Kod 11 gospodarskih subjekata evidentirano je kršenje epidemioloških mjera te im je izdano 15 usmenih upozorenja radi pridržavanja istih (caffe barovi – 13, trgovine razne – dva)

11.50 U Gradu Zagrebu je od Covida-19 u protekla 24 sata novooboljelo 29 osoba, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a trenutno je 2316  aktivnih slučajeva, priopćio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Tijekom nedjelje nisu provođena PCR testiranja.

Djelatnici Službe za epidemiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" u protekla su 24 sata uspješno kontaktirali 140 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 366 osoba.

Od 140 obrađenih pozitivnih osoba njih 35 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 85 osoba su kontakti Covid pozitivnih osoba. Obrada za 16 osoba je još u tijeku, a jedna je osoba doputovala iz Poljske.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod jedne osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba strani državljanin.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod šest učenika i dva nastavnika osnovnih te sedam učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 149 učenika osnovnih i 123 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 48.533, što je 313 osoba više, nego u nedjelju, navodi se u priopćenju.

11.30 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 76 obrađenih testova u ponedjeljak je 12 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid-infekciju, i to iz Splita šest, Kaštela dvije, Omiša jedna, Solina jedna, Klisa jedna i iz Tučepi jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih četiri osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2151 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 177 Covid-pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se 18 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 52 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na Covid-infekciju.

11.00 U Karlovačkoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze, umrlo je troje pacijenata, 90 Covid pozitivnih osoba je na liječenju, od kojih je šest na respiratoru, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Umro je 67-godišnji muškarac te dvije pacijentice stare 76 i 89 godina.

U Karlovcu se liječi 59, a u Ogulinu 31 pozitivna osoba. Od tog je broja samo u posljednja 24 sata hospitalizirano njih 18 - u Karlovcu deset, a u Ogulinu osam. U samoizolaciji se nalazi 547 osoba.

U nedjelju u Karlovačkoj županiji nije bilo PCR testiranja, a na antigenskom je testiranju 16 osoba pozitivno na Covid-19 i to po četvero iz Karlovca i Duge Rese, po dvoje iz Ogulina, Slunja i Josipdola, a jedan slučaj imaju i Ozalj i Vojnić.

10.50 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze korona virusom (jedan utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o jednoj osobi iz Dubrovnika i Metkovića.

Ukupno su zaražene dvije ženske osobe koje nemaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su tri muške osobe;  dvije iz Metkovića (1939.g. i 1958.g.) i jedna iz Župe dubrovačke (rođ. 1941,g,).

Izliječena je 41 osoba: 16 iz Dubrovnika, osam iz Ploča, pet iz Metkovića, četiri iz Kule Norinske i Pojezerja, dvije iz Zažablja te po jedna iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 40 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 55.657 uzoraka.

10.45 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je šest uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Brzim Ag testovima testirano je 438 osoba od kojih su dvije pozitivne osobe na SARS-CoV-2, dokazane na brzom Ag testu, što je 0,45 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

U protekla 24 sata oporavilo se 36 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji u ponedjeljak je 286.

Do ponedjeljka je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 47.462 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su dva pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, a jedan pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do ponedjeljka u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 12.538 oboljelih, a ukupno se oporavilo 11.998 osoba

10.35 Na području Zadarske županije 61 je novi slučaj zaraze korona virusom, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na području gradova Zadar (34), Benkovac (6),Biograd (jedan) i Pag (jedan) te općina Bibinje (dvoje), Poličnik (dvoje), Posedarje (tri), Preko (tri), Starigrad (jedan), Sukošan (dvoje), Vir (jedan), Vrsi (jedan), Zemunik Donji (jedan). Među zaraženima imamo i dva gosta iz Španjolske koji izolaciju provode na području Zadra.

Tijekom nedjelje testirano je 80 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 2789 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 110 osoba.

U Općoj bolnici Zadar s korona virusom preminule su dvije muške osobe u dobi od 73 i 74 godine.

Na svim Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 67 bolesnika od kojih je šest na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su 22 pacijenta oboljela od korona virusa.

10.30 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata od Covida-19 novooboljelih je 69 osoba, a ozdravilo ih je 127, izvijestili su u ponedjeljak iz Zavoda za javno zdravstvo te županije.

Trenutno je aktivno 1328 slučaja.

Među novooboljelima, njih 20 je iz Velike Gorice, osam iz Dugog Sela, šest iz Ivanić-Grada, po pet iz Samobora i Jastrebarskog, po tri iz Svetog Ivana Zeline, Jakovlja i Kloštar Ivanića, po dvoje iz Svete Nedelje, Zaprešića i Rugvice te po jedna osoba iz Vrbovca, Brdovca, Bistre, Dubravice, Klinča Sela, Stupnika, Pisarovine, Križa, Brckovljana te Dubrave.

Od početka pandemije evidentirano je 22.515 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječeno je 21.114 osoba, a 73 osobe su umrle.

10.15 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 10 je novooboljelih osoba od Covid-19, 38 osoba je izliječeno.

Pet oboljelih osoba je s područja Novalje, tri s područja Otočca te dvije s područja Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 3792 osobe od čega je 239 aktivnih slučaja, 117 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3436 osoba.   Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 39 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 16 osoba.

10.05 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 12 osoba je oboljelo od Covid-19 infekcije. Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi, oboljela od Covid-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 619 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 64 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi devet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom u samoizolaciji su 2904 osobe.

10.00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je sedam novih pozitivnih osoba na Covid-19, od kojih je bez pozitivnih na PCR testiranju, sedam na brzom antigenom testu (tri osobe iz Vukovara te po jedna osoba iz Vinkovaca, Apševaca, Cerne i Nijemaca).

Preminulih osoba nema

09.58 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije nema novih slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 129 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 17 osoba.

09.55 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze korona virusom. Po jedna novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara te općina Šandrovac i Veliko Trojstvo.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 28 pacijenata zaraženih korona virusom. Na respiratoru nema pacijenata, a na opservaciji je devet pacijenata. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 735 osoba.

Pozivamo naše sugrađane da budu odgovorni i pridržavaju se svih propisanih nužnih epidemioloških mjera, navode iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

09.45 U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano pet novih slučajeva zaraze korona virusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 282, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 550.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 85 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 54 smještene na lokaciji u Varaždinu, a 31 osoba se nalazi u Klenovniku. U jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru, nalazi se 12 osoba, a posljednjih 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na Covid-19.

Tijekom nedjelje testirano je 54 uzoraka, pri čemu udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima iznosi devet posto. Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 16.833 osoba pozitivnih na Covid-19. Aktivnih slučajeva je 521.

09.40 U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 120 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na korona virus.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije na području Bilja, Čepina, Đakova, Kneževih Vinograda, Marijanaca i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Donje Motičine, Petlovca, Podgorača, Semeljaca i Valpova.

Na bolničkom liječenju nalazi se 86 osoba oboljelih od Covid-19, i to 61 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2074 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili jedno kršenje, i to na Graničnom prijelazu Duboševica gdje je došao jedan državljanin RH komu je izrečena mjera samoizolacije. Uručen mu je prekršajni nalog. Obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje; zatekli su više osoba bez maski i uz konzumiranje pića u zatvorenom dijelu ugostiteljskog objekta u Osijeku. Zbog počinjenog prekršaja protiv vlasnika slijedi prijava Državnom inspektoratu, a gostima je zbog nenošenja zaštitnih maski izdano upozorenje.

09.25Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 16 novooboljelih od 203 testiranih uzoraka.

Hospitalizirano je 170 pacijenata od kojih je 18 na respiratoru.

Preminule su tri osobe.

09.15 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 75 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđeno je šest novozaraženih osoba.

Kod četiri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

U epidemiološkoj obradi nalaze se dvije osobe. Izliječeno je 12 osoba. Trenutno je 120 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1656 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 78 osoba, a od toga se osam osoba se nalazi u respiracijskom centru.

08.55 U Sisačko- moslavačkoj županiji, u ponedjeljak, imamo četiri novooboljele osobe od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o jednoj osobi s područja grada Siska, jednoj osobi s područja grada Petrinje, jednoj osobi s područja općine Lekenik i jednoj osobi s područja grada Popovače.

08.45 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 177 slučajeva zaraze korona virusom, 163 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 800 osoba, a ukupno su testirane 35.032 osobe. 

Na posljednjem testiranju obrađena su 43 uzorka, od kojih je 18 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.