KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju nove informacije, najviše novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebu

Autor

Na portalu Direktno pratite uživo pregled podataka s korona virusom po županijama u srijedu.

27.01.2021. u 08:15
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Požeško-slavonska (devet), Koprivničko-križevačka (33), Bjelovarsko-bilogorska (21), Istarska (15), Sisačko-moslavačka (52), Primorsko-goranska (64), Varaždinska (41), Ličko-senjska (jedan), Zadarska (29), Dubrovačko-neretvanska (35), Vukovarsko-srijemska (18), Karlovačka (40), Brodsko-posavska (12), Osječko-baranjska (29), Šibensko-kninska (34), Zagrebačka (46), Krapinsko-zagorska (14), Splitsko-dalmatinska (127), Grad Zagreb (138)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Bjelovarsko-bilogorska (dva), Istarska (dva), Varaždinska (dva), Dubrovačko-neretvanska (jedan), Vukovarsko-srijemska (jedan), Brodsko-posavska (jedan), Šibensko-kninska (dva), Krapinsko-zagorska (tri), Splitsko-dalmatinska (dva)

14.00 U Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata evidentirano 138 novih slučajeva zaraze korona virusom, a trenutno je aktivan 401 slučaj, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi kod četiri korisnika i četiri djelatnika. Zbog pozitivnog nalaza testa na korona virus kod jednog učenika izrečena je mjera samoizolacije za 17 učenika osnovne škole. 

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 42.529, što je 48 osoba više nego u utorak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obavljeno je 856 testiranja, od čega je 106 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 85 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 198 osoba.

Od 85 obrađenih pozitivnih osoba, njih 29 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 28 osoba su kontakti Covid pozitivnih osoba. Također, 13 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za pet osoba obrada je još u tijeku.

Tri su osobe obradili liječnici obiteljske medicine/HZJZ, a kod četiri je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu. Dvije su osobe doputovale iz Njemačke i Italije. Jedno dijete školske dobi obradili su liječnici školske medicine.

12.35 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 726 obrađenih testova je 127 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 52, Hvara dvije, Imotskog jedna, Kaštela 17, Makarske osam, Omiša šest, Sinja jedna, Solina devet, Trogira četiri, Vrlike jedna, Baške Vode četiri, Dugog Rata tri, Klisa šest, Otoka jedna, Podstrane dvije, Postira sedam, Segeta dvije i Selca jedna osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 63 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1618 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 77 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se devet osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe stare 83 i 67 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.

12.20 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 14 novih osoba pozitivnih na korona virus, a tri su osobe umrle, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavila se jedna osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva u toj županiji 120. U samoizolaciji se nalazi 646 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 50 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru. Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 13 pacijenata. Umrle su tri osobe pozitivne na korona virus, navodi se u priopćenju krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite.

12.10 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 27.1.2021. do 10 sati evidentirano je 18.812 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječeno je 18.287 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 463 slučaja.

U odnosu na podatke od utorka oboljelo je 46 osoba  (gradovi – četiri Samobor, jedna Sveta Nedelja, pet Zaprešić, tri Jastrebarsko, devet Velika Gorica, dvije Ivanić-Grad, tri Dugo Selo, dvije Vrbovec, jedna Sveti Ivan Zelina općine – jedna Brdovec, tri Bistra, dvije Luka, jedna Pušća, tri Klinča Sela, jedna Pokupsko, dvije Križ, jedna Brckovljani, jedna Rugvica, jedna Dubrava), a ozdravile su 64 osobe.

11.50 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 34 osobe su oboljele od Covid-19 infekcije. Nažalost, preminule su dvije muške osobe starije životne dobi oboljele od Covid-19 infekcije. Jedna osoba liječila se u šibenskoj, a druga u  kninskoj bolnici.

Trenutno je 167 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 10 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 12 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 557 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 156 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11.35 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 310 uzoraka na korona virus od kojih je 29 bilo pozitivno, odnosno 9,35 posto.

Sa šireg područja Osijeka je 10 novopozitivnih, šest je u Đakovu, po dva novopozitivna nalaza su u Valpovu, Belom Manastiru i Našicama te jedan u Donjem Miholjcu. Općine Bilje, Gorjani, Trnava, Piškorevci, Donja Motičina i Vuka bilježe po jednu novopozitivnu osobu. Na bolničkom liječenju nalazi se 109 osoba oboljela od Covid-19 i to 83 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenta s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 658 osoba.

Policijski službenici provjerili su samoinicijativno 26 osoba u samoizolaciji i utvrđena su dva kršenja propisane mjere, riječ je o osobama s područja Vukovara koje su zatečene u Dalju. Obavili su i 104 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

11.20 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 12 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (pet), grad Nova Gradiška (dvije) te općine Brodski Stupnik, Nova Kapela, Okučani, Rešetari i Sibinj (jedna).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7809. Trenutna sedmodnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 110, dok je trenutna 14-dnevna incidencija 257.  

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba (M – 1930.) u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević". Ukupan broj preminulih osoba od Covida-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 128. Hospitalizirano je ukupno 67 osoba (pet osoba manje nego prethodni dan), od čega u slavonskobrodskoj bolnici 57 osoba, a u novogradiškoj bolnici 10 osoba. Osam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (tri osobe manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 603 osobe (dvije osobe više nego prethodni dan).

11.00 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 40 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 31  novi slučaj  zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR).  S  područja grada Karlovca 15 osoba, Duga Resa jedna, Ogulin pet, Ozalj jedna, Draganić tri, Generalski Stol dvije, Plaški dvije, Vojnić dvije.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji devet osoba je pozitivno- brzi test za detekciju antigena- iz Karlovca pet osoba, Duga Resa četiri.

 U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano 46 Covid pozitivnih pacijenata ( OB Ogulin-14, OB Karlovac-32). U posljednja 24 sata novoprimljene su četiri osobe ( OB Ogulin- dvije, OB Karlovac- dvije). Na respiratoru se nalazi pet Covid pozitivnih pacijenata (OB Karlovac). Otpušteno je sedam osoba. Nije bilo preminulih osoba u protekla 24 sata.

10.45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 18 novih pozitivnih osoba na Covid-19, od čega je 16 pozitivnih na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenom testu (pet osoba iz Vinkovaca, tri iz Jarmine, po dvije iz Vukovara, Ivankova i Tordinaca, te po jedna osoba iz Mohova, Nijemaca, Privlake i Sotina). Preminula je jedna osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8277, od kojih je 7945 osoba izliječeno, a ukupno su preminule 182 osobe. Trenutno je u županiji 41 osoba hospitalizirana zbog Covid-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 226 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 38981.

U samoizolaciji na području županije je 478 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na Covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 35 radnika iz sustava zdravstva (troje liječnika, 29 medicinskih sestara/tehničara i tri druga zdravstvena radnika ).

10.35 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze korona virusom (11 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 24 osobe iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Blata te po jednoj iz Konavala, Korčule i Vele Luke. Među spomenutim slučajevima su i dva korisnika Doma za starije Dubrovnik – Thermotherapia.

Ukupno je zaraženo 15 osoba muškog spola i 20 osoba ženskog spola, a za njih 21 je utvrđena epidemiološka veza. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1938.) Izliječene su 23 osobe: 14 iz Dubrovnika, po dvije iz Konavala i Korčule te po jedna iz Blata, Metkovića, Ploča, Vele Luke i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 290 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37.927 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na korona virus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 644 osobe.

10.30 Na području Zadarske županije 29 je novih slučajeva zaraze korona virusom. Među novozaraženima je 15 osoba iz Zadra, četiri iz Benkovca, dvije iz Povljane te po jedna iz Biograda, Nina Pafa i općina Pakoštane, Pašman, Posedarje, Povljana, Privlaka i Stankovci.

10.25 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od Covida-19. Oboljela osoba je s područja Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2809 osoba od čega je 47 aktivnih slučaja, 103 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2659 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 11 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 129 osoba.

10.10 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 41 novi slučaj zaraze korona virusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 191 novi slučaj. Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 115, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 238. Tijekom utorka testirano je 344 uzoraka, od kojih je 178 zaprimljeno preko Covid-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 18 posto, a u svim testiranim uzorcima je 12 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 75 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 26 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, sedam u jedinici intenzivnog liječenja od kojih šest na respiratoru, 28 osoba je u Klenovniku i 14 u Novom Marofu.

Tijekom 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na Covid-19. Ukupno je dosad evidentirano 350 preminulih osoba pozitivnih na Covid-19. 

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14.653 osoba pozitivnih na Covid-19. Aktivnih slučajeva je 187.

09.45 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza korona virusom kod 64 novozaražene osobe, a testirano je 608 osoba, izvijestili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite. Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju obavljenih testova je 10,5 posto. Ozdravilo je 37 osoba, pa je sada u Primorsko-goranskoj županiji aktivno 600 slučajeva Covida-19.

U riječkoj bolnici na liječenju su 42 osobe oboljele od Covid infekcije, a o četiri bolesnika se skrbi uz pomoć respiratora. Tijekom posljednja 24 sata u bolnici nije bilo umrlih od Covida-19.

09.25 U Sisačko-moslavačkoj županiji, u srijedu su 52 novooboljele osobe  od zarazne bolesti Covid-19.  

Radi se o 28 osoba s područja grada Siska, šest osoba s područja grada  Petrinje, pet osoba s područja općine Lekenik, tri osobe s područja općine Martinska Ves, tri  osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Novske, dvije osobe s  područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s  područja općine Sunja te jednoj osobi s područja grada Gline. 

09.10 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 266 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđeno je 15 novozaraženih osoba s područja županije. Za 10 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.U epidemiološkoj obradi nalazi se pet osoba.

Izliječeno je osam osoba. Trenutno je 90 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 695 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 30 osoba, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije Covid-19 pozitivne osobe (1932. i 1934. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

09.00 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je 21 novi slučaj zaraze korona virusom, a dvije su osobe umrle, priopćili su u srijedu iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih devet, s područja je Bjelovara, četiri novozaražene osobe iz općine Velika Pisanica, troje novozaraženih iz Daruvara, dvoje iz općine Hercegovac, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice i općina Đulovac i Dežanovac. 

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 35 pacijenta oboljelih od Covida-19, od kojih je troje na respiratoru, a 16 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji se nalazi 380 osoba. U posljednja 24 sata dvije osobe umrle su s korona virusom, a ukupno je do sada 115 osoba umrlo od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

08.30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 33 nova slučaja bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 117 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 22 osobe.  Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest Covid-19 potvrđena je kod 5774 osobe, a tijekom utorka izuzeto je 127 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

08.00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 76 slučajeva zaraze korona virusom, 57 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 221 osoba, a ukupno je testirano 26619 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 138 uzoraka, od kojih je devet pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.