PREGLED PO HRVATSKOJ

Županijski stožeri objavljuju podatke: Brojke zaraženih rastu, evo kakvo je stanje u srijedu

Autor

rj/bl

U utorak su u Hrvatskoj potvrđena 343 nova slučaja zaraze korona virusom, a umrlo je 13 osoba. U posljednja 24 sata zabilježeno je 688 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u srijedu ukupno 2679. U nastavku teksta objavljujemo podatke županijskih stožera za srijedu.

24.02.2021. u 08:42
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA VIRUSA: Sisačko-moslavačka (12), Požeško-slavonska (sedam), Bjelovarsko-bilogorska (tri), Primorsko-goranska (54), Zadarska (28), Istarska (šest), Osječko-baranjska (19), Koprivničko-križevačka (osam), Virovitičko-podravska (četiri), Međimurska (27), Dubrovačko-neretvanska (88), Vukovarsko-srijemska (šest),  Ličko-senjska (13), Grad Zagreb (78), Zagrebačka (26), Varaždinska (10), Šibensko-kninska (18), Splitsko-dalmatinska (154), Karlovačka (50), Brodsko-posavska (36), Krapinsko-zagorska (16)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Zadarska (28), Osječko-baranjska (tri), Dubrovačko-neretvanska (jedan), Zagrebačka (dva), Varaždinska (tri), Brodsko-posavska (jedan)

13.00 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano  je 16 novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se o osobama sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Oroslavje (dva), Grad Pregrada (jedan), Općina Bedekovčina (dva), Općina Budinščina (jedan), Općina Desinić (jedan), Općina Gornja Stubica (jedan), Općina Hum na Sutli (tri), Općina Jesenje (jedan), Općina Lobor (jedan), Općina Marija Bistrica (jedan), Općina Stubičke Toplice (jedan) i Općina Sveti Križ Začretje (jedan).

U protekla 24 sata nisu preminule Covid pozitivne osobe.

12.54 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 36 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8310, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 131 na 157.

U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" (M – 1950.).

12.51 Povećava se broj zaraženih osoba u Karlovačkoj županiji. Stožer civilne zaštite javlja da u posljednja 24 sata imaju ukupno 50 novih slučajeva zaraze. Nije bilo preminulih osoba.

U Karlovačkoj županiji  ukupno  do sada  oboljelo je 6758 osoba (PCR testiranje) i 1546 osoba (antigensko testiranje).

12.44 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 909 obrađenih testova u srijedu su 154 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na Covid infekciju i to iz Splita 79, Imotskog jedan, Kaštela 12, Makarske sedam, Omiša šest, Sinja pet, Solina 12, Supetra jedan, Trilja četiri, Trogira dva, Vrgorca dva, Vrlike tri, Dicma jedan, Dugog Rata dva, Hrvaca tri, Klisa tri, Marine dva, Okruga jedan, Otoka jedan, Podgore jedan, Podstrane dva, Prološca jedan, Segeta jedan, Tučepa jedan i Zmijavaca jedan novozaraženi.  

Od ukupnog broja novooboljelih 98 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1454 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 65 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

11.45 Na području Šibensko-kninske županije 18 je novooboljelih osoba, od 108 testiranih. Trenutačno je 65 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 13 osoba, a u kninskoj devet. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

11.37 U Varaždinskoj županiji evidentirano je 10 novih slučajeva zaraze korona virusom. Preminule su tri osobe.
Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 41 pacijent s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 16 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, dvoje ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih jedan na respiratoru, a 25 osoba je u Klenovniku.

11.25 Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do 24.2.2021. evidentirane su 19.743 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječeno je 19.458 osoba, a 72 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 213 slučaja.

U odnosu na podatke od utorka, oboljelo je 26, a ozdravilo je 47 osoba. Preminule su dvije osobe.

11.24 U Gradu Zagrebu obavljeno je 905 testiranja na SARS-CoV-2, a 99 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 78 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 286 osoba. Jedna je osoba korisnik/djelatnik domova za starije osobe. Kod jedne je osobe moguće izlaganje prilikom druženja kod HNK. Pet je osoba doputovalo iz BiH, Srbije, Slovenije i Meksika.

11.20 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 13 je novooboljelih osoba od Covid-19, šest osoba je izliječeno. Devet oboljelih osoba je s područja Otočca te po jedna oboljela osoba  s područja Gospića, Senja, Novalje i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2975 osoba od čega je 44 aktivnih slučaja, 107 osoba je preminulo te su ukupno izliječene 2824 osobe. 

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 12 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 37 osoba.

11.00 U Vukovarsko-srijemskoj županiji šestero je novozaraženih. Petero je pozitivnih na PCR testiranju, a jedan na brzom antigenom testu (po jedna osoba iz Županje, Komletinaca, Starih Mikanovaca, Nuštra, Vođinaca i Vukovara), priopćili su iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

10.45 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 88 novih slučajeva zaraze korona virusom (26 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 39 osoba iz Konavala, 31 iz Dubrovnika, 15 iz Župe dubrovačke, jednoj iz Ploča te dvije koje nemaju prebivalište na području naše županije. Preminula je jedna osoba.

10.28 Međimurskoj županiji testirano je 225 osoba od čega je evidentirano 27 pozitivnih slučajeva. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, a otpuštena su dva. Na invazivnoj respiraciji nalaze se tri Covid pozitivna pacijenta, izvijestili su iz Stožera Međimurske županije.

10.24 Na području Virovitičko-podravske županije četvero je novozaraženih od 67 testiranih. Troje je iz Nove Bukovice i jedna osoba iz Slatine. Usprkos trenutnom smirivanju situacije s korona virusom, manjem broju zaraženih i hospitaliziranih, iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

10.08 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno osam novih slučajeva bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno je aktivno 44 slučajeva bolesti Covid-19, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 17 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest Covid-19 je potvrđena kod 6045 osobe, a tijekom prethodnog dana izuzeta su 95  uzorka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

9.50 Na području Osječko-baranjske županije je 19 novozaraženih od obrađenih 291 uzoraka. Preminule su tri osobe.

Šest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, tri osobe su iz Đakova, po dvije iz Bilja, Čeminca i Čepina, a po jedna živi na području općina Darda, Ernestinovo i Petrijevci te grada Valpovo.

9.26 Istarskoj županiji je potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze korona virusom. Jedna osoba je preminula u Općoj bolnici Pula. Trenutno je 37 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.

9.23 Zadarskoj županiji 28 je novih slučajeva zaraze korona virusom od 289 testiranih. Jedna osoba je preminula. Najviše novozaraženih je iz Zadra, njih 12, četvero je iz Biograda, dvoje iz Sv. Filip i Jakov te po jedna osoba iz Bibinja, Pašmana, Poličnika, Preka, Privlake, Ražanca, Sukošana, Vira, Vrsa i Zemunika.

9.12 U Primorsko-goranskoj županiji je 54 novooboljelih osoba od obrađenih 666 uzoraka. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalazi 39 osoba, od toga su na respiratoru četiri pacijenta. 

9.09 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze korona virusom, priopćili su u srijedu iz županijskoga Stožera civilne zaštite.

Sve tri novozaražene osobe s područja su grada Daruvara. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutačno je na liječenju 13 pacijenata zaraženih korona virusom, od kojih je jedan na respiratoru. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 176 osoba.

8.45 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 47 slučajeva zaraze korona virusom, 33 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 221 osoba, a ukupno je testirano 29801 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 156 uzoraka, od kojih je sedam pozitivnih.

8.27 Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 12 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite.

U dnevnom izvješću Županijskoga stožera civilne zaštite navodi se da su sve novozaražene osobe iz Siska.

Kako bi se spriječilo daljnje širenje pandemije, u dnevnom se izvješću apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnoga i Županijskoga stožera.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.