PREGLED PO HRVATSKOJ

Županije objavile podatke za nedjelju, dva smrtna slučaja u jednoj

Autor

rj

U subotu je zabilježeno 338 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 2557. Donosimo podatke županijskih stožera za nedjelju. 

30.05.2021. u 08:43
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA KORONA VIRUSA: Sisačko-moslavačka (dva), Koprivničko-križevačka (četiri), Istarska (jedan), Osječko-baranjska (26), Međimurska (22), Virovitičko-podravska (nula), Zagrebačka (35), Bjelovarsko-bilogorska (četiri), Primorsko-goranska (šest), Karlovačka (nula), Varaždinska (22), Ličko-senjska (četiri), Šibensko-kninska (tri), Krapinsko-zagorska (četiri), Brodsko-posavska (dva), Požeško-slavonska (četiri), Splitsko-dalmatinska (19), Grad Zagreb (52), Vukovarsko-srijemska (14), Dubrovačko-neretvanska (jedan)¸, Zadarska (12)

ŽUPANIJE S NOVIM SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Varaždinska (dva), Vukovarsko-srijemska (jedan)

13:15 U Zadarskoj je županiji 12 novozaraženih osoba korona virusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Novooboljelih je četvero u Pagu, po dvoje u Tkonu i Zadru te po jedna osoba u Benkovcu, Biogradu, Bibinjama i Kolanu.

U posljednja 24 sata testirana su 390 uzorka, a pod aktivnim je nadzorom 703 stanovnika. 

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar na liječenju je 25 pacijenta, od kojih je osmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru hospitalizirano je troje pacijenta zaraženih korona virusom.

12.20 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze korona virusom, a riječ je o ženi iz Trpnja, dok se oporavilo devet osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Od devet oporavljenih četiri osobe su iz Dubrovnika te po jedna iz Dubrovačkoga Primorja, Korčule, Metkovića, Pojezerja i Zažablja. U posljednja 24 sata obrađena su 282 uzorka, a od početka pandemije ukupno njih 74.486.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je osam osoba pozitivnih na korona virus. U samoizolaciji je 156 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja te mjere, sve na granici, što je ukupno 757 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

12.15 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 14 novih pozitivnih osoba na Covid-19, od kojih je 10 pozitivnih na PCR testiranju, a četiri na brzom antigenom testu (pet osoba iz Rajevog Sela, tri iz Vinkovaca, dvije iz Srijemskih Laza, te po jedna osoba iz Jarmine, Nijemaca, Negoslavaca i Vukovara). Preminula je jedna osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12.280, od kojih je 11.895 izliječenih, a ukupno je preminulo 250 osoba. Trenutno je u županiji 30 osoba hospitalizirano zbog Covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 309 osoba te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 68.139. U samoizolaciji na području županije je 368 osoba.

12.13 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 52, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 67.533 , što je 111 osoba više nego u subotu, izvijestio je u nedjelju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 543 testiranja na SARS-CoV-2 i 36 nalaza bilo je pozitivno. 

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 66 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 208 osoba.  

Od 66 obrađenih pozitivnih osoba 22 osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, 30 osoba su kontakti covid+osoba, a obrada za 11 osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a dvije su osobe doputovale iz Njemačke i Indije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba. Tijekom protekloga dana, zbog pozitivnoga nalaza testa na SARS CoV-2 kod četiri učenika osnovnih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 44 učenika.  

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se ni jedna osoba.

Tijekom subote na cjepnim punktovima u Gradu Zagrebu, cijepljeno je 2136 osoba, a trenutačno je u gradu Zagrebu 637 aktivnih slučajeva.

12.10 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 636 obrađenih testova u nedjelju je 19 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita sedam, Kaštela pet, Sinja jedna, Solina tri, Trilja jedna, Hrvaca jedna i Podstrane jedna osoba.

Ukupno 800 osoba nalazi se u samoizolaciji. Od ukupnog broja novooboljelih 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 32 Covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se devet osoba nalazi na respiratoru.

12:05 Na području Požeško-slavonske županije od zaraze korona virusom trenutno se liječi 61 osoba, a od subote su četiri nova slučaja.

Među oboljelima 15 osoba je na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 160 osoba.

12:00 U Brodsko-posavskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze korona virusom, izvijestili su u nedjelju lokalni stožeri.

U Brodsko-posavskoj županiji na bolničkom liječenju su 43 oboljele osobe  od kojih sedam osoba pri liječenju treba potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije na području ove županije obuhvaćeno je 357 osoba.

11:55 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na korona virus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju.

Oporavilo se 26 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije iznosi 80. U samoizolaciji se nalazi 145 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 26 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima sedam osoba na respiratoru.

U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba oboljelih od covida.

11:50 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri su osobe oboljele od Covid-19 infekcije, izvijestio je u nedjelju stožer te županije.

Trenutno je 72 aktivna slučaja oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 24 pacijenta, a u kninskoj bolnici šest. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 473 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 50 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11:45 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata četiri su novooboljele osobe od Covid-19, pet osoba je izliječeno.
Oboljele osobe su s područja Gospića, Otočca, Donjeg Lapca i Plitvičkih Jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od Covid-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4577 osoba od čega je 45 aktivnih slučaja, 153 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 4379 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 14 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 51 osobom.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 114 mjera samoizolacije.

11:40 Tijekom protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su 22 nova slučaja zaraze korona virusom, a umrle su dvije osobe, priopćili su u nedjelju iz Županijskoga Stožera civilne zaštite.

Jučer su testirana 332 uzorka, pri čemu udio pozivnih među simptomatskim pacijentima iznosi 13 posto, a među svim testiranim uzorcima sedam posto. Trenutačno je aktivno 239 slučajeva.

U proteklih tjedan dana broj novozaraženih na sto tisuća stanovnika je 128, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 313.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutačno je 97 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su 42 osobe smještene na lokaciji u Varaždinu, 49 u Klenovniku, a šest u Novom Marofu. U jedinicama intenzivnoga liječenja nalazi se osam osoba, od kojihje  sedam na respiratoru.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 21.813 osoba pozitivnih na koronavirus.

11:20 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji zaraza korona virusom nije potvrđena ni kod jedne osobe, a testirane su 282 osobe, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju su 24 osobe, od kojih su dvije osobe na respiratoru.

Policijska uprava (PU) karlovačka izvijestila je da je u samoizolaciji 135 osoba.

U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada  oboljele 14.193 osobe, a umrlo ih je 508.

11:10 Iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije javljaju kako je od subote obrađenih 710 uzoraka briseva na Covid-19 pozitivno njih šest što znači da je udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova pao ispod 1 posto i iznosi niskih 0.8 posto.

Na respiratoru se nalaze četiri pacijenta što je isti broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u nije bilo preminulih osoba od Covida-19.

10:50 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze korona virusom, priopćili su u nedjelju iz Županijskoga stožera civilne zaštite.

Tri novozaražene osobe su s područja grada Bjelovara, a jedna novooboljela osoba s područja općine Končanica.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutačno je na liječenju 15 pacijenata zaraženih korona virusom od kojih je jedan na respiratoru, a na opservaciji su tri pacijenta.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 246 osoba.

10:35 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zaraza korona virusom potvrđena je kod još 35 osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Od ukupno 35 novozaraženih, šest osoba je iz Samobora, pet iz Velike Gorice, po četiri novooboljele osobe su iz Svete Nedelje, Zaprešića i Ivanić-Grada, po tri novaoboljenja evidentirana su u Jastrebarskom i Svetom Ivanu Zelini, po jedno u Dugom Selu te u općinama Brdovec, Pušča, Križ, Brckovljani i Dubrava,

Ozdravilo je 111 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za dva razredna odjela.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje, 30. svibnja, evidentirane su 30.073 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana korona virusom, izliječeno ih je 29.590, a 75 osoba je umrlo. Trenutačno je aktivno 408 slučajeva.

10:20 Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 47 uzoraka i nije utvrđen ni jedan slučaj zaraze korona virusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 14 oboljelih, a dvije osobe s područja Virovitičko-podravske županije liječe se u KBC-u Rebro u Zagrebu.  

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražene su 4064 osobe, a umrlo je 136 ljudi.

10:10 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 183 uzoraka, od čega je evidentirano 22 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 12 posto pozitivnih od broja testiranih. Od 176 testiranja brzim Ag testovima evidentiran je jedan slučaj.

U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 167.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 59.267 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 50 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpušten je jedan pacijent, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema ni preminulih osoba.

Tijekom subote u Međimurskoj županiji je na punktovima cijepljeno 1719 osoba. Ovog tjedna ukupno su cijepljene 4972 osobe, od čega 3007 osoba prvom dozom i 1 965 osoba drugom dozom. Do danas je s barem jednom dozom ukupno cijepljeno 38.461 osoba, odnosno 43,81 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

10:00 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na korona virus testirano je 197 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih bilježi Osijek s prigradskim naseljima njih 15, zatim dva Valpovo, a jednu novopozitivnu osobu bilježimo na području grada Belišća i općina Antunovac, Marijanci, Feričanci, Ernestinovo, Čepin, Bilje, Erdut i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se 35 osoba oboljele od Covida-19, i to 23 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je pet na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 628 osoba.

9:50 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 495 uzoraka briseva na Covid-19.

Potvrđena je jedna novozaražena osoba, radi se o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Izliječene su dvije osobe. U mjerama samoizolacije nalaze se 974 osobe. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 29 osoba, a od toga se tri osobe nalaze u respiracijskom centru.

9:10 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze. Trenutno su aktivna 63 slučaja, ozdravilo je 14 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 15 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest Covid-19 je potvrđena kod 8097 osoba.

8:45 U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježena su dva slučaja u nedjelju. 

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.