KORONA VIRUS U HRVATSKOJ

Županije objavljuju podatke: Najviše preminulih u Osječko-baranjskoj

Autor

js/h

Donosimo situaciju s korona virusom po županijama. Nacionalni stožer objavio je da imamo 763 nova slučaja i 38 preminulih.

16.01.2021. u 09:09
Ispiši članak

ŽUPANIJE S NOVIM SLUČAJEVIMA: Sisačko-moslavačka (52), Požeško-slavonska (12), Vukovarsko-srijemska (33), Koprivničko-križevačka (29), Istarska (14), Osječko-baranjska (33), Zagrebačka (66), Primorsko-goranska (69), Dubrovačko-neretvanska (26), Bjelovarsko-bilogorska (23), Krapinsko-zagorska (25), Međimurska (27), Grad Zagreb (114), Splitsko-dalmatinska (98), Ličko-senjska (tri), Zadarska (37), Šibensko-kninska (32), Brodsko-posavska (43), Virovitičko-podravska (13), Karlovačka (32)

ŽUPANIJE SA SMRTNIM SLUČAJEVIMA: Koprivničko-križevačka (jedan), Istarska (jedan), Osječko-baranjska (šest), Zagrebačka (dva), Dubrovačko-neretvanska (dva), Bjelovarsko-bilogorska (jedan), Splitsko-dalmatinska (dva), Ličko-senjska (jedan), Šibensko-kninska (jedan), Brodsko-posavska (jedan), Virovitičko-podravska (jedan), Karlovačka (jedan)

13.25 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nova su 32 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV 2, od ukupno 151 testiranog građanina.  U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba koja je bila hospitalizirana u OB Karlovac.

Ukupno 25 novih slučajeva utvrđeni su PCR testom, a s područja  grada Karlovca su 14 osoba, Duge Rese tri, Ozlja jedna, Vojnića dvije, Barilovića dvije, Netretića dvije i Rakovice jedna.

13.23 S područja Virovitičko-podravske županije, od 53 testiranih osoba, kod njih 13 detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Jedna muška osoba (1941. godište), koja je bila na respiratoru, preminula je uslijed infekcije Covidom-19. On je 84. žrtva korona virusa s područja Virovitičko-podravske županije od početka epidemije. Od novozaraženih, devet je žena, a četiri su muškarca koji dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (sedam), Nova Bukovica (dvije), Slatina (jedna), Mikleuš (jedna), Sopje (jedna), Lukač (jedna). S područja VPŽ, hospitaliziranih je 46, njih 43 je u Općoj bolnici Virovitica, a troje je u KBC-u Osijek. Od početka epidemije korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3072 osobe.

13.19 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristigla su 43 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): gradovi Slavonski Brod (26), grad Nova Gradiška i općina Garčin (po tri), općina Vrpolje (dvije) te općine Brodski Stupnik, Bukovlje, Dragalić, Gundinci, Oriovac, Sibinj, Sikirevci, Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po jedna). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7594, dok je broj aktivnih slučajeva 208. Trenutna sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 173.

U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (Ž – 1934.) i to u slavonskobrodskoj Općoj bolnici 'Dr. Josip Benčević'. Ukupan broj preminulih osoba od Covida-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 118. 

13.15 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježena su 32 nova slučaja zaraze korona virusom. Preminula je jedna osoba u šibenskoj bolnici, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Trenutno je 159 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici liječe se 23 osobe, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 566 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 166 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

13.00 Na području Zadarske županije u posljednja 24 sata 37 je osoba zaraženo korona virusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Testirano je 268 uzoraka, pod nadzorom je 1254 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 57 osoba.

Među novooboljelima 12 ih je u Zadru, po četvero u Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu, troje u Preku, po dvoje u Benkovcu i Sukošanu te po jedna osoba u Biogradu, Gračacu, Obrovcu, Pagu, Gračacu, Pakoštanima, Pašmanu, Polači, Posedarju, Ražancu i Vrsima.

U Općoj bolnici Zadar na svim Covid odjelima hospitalizirano je 35 oboljelih, od kojih je šestero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 12 pacijenata. Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

12.40 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od Covida-19, četiri osobe su izliječene te je jedna osoba preminula. 

Dvije oboljele osobe su s područja Otočca te jedna s područja Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

U OB Gospić preminula je jedna muška osoba (80 godina) s područja Grada Gospića. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 20 osoba. 

12.23 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 509 obrađenih testova u subotu to je 98 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju i to iz Splita 32, Kaštela četiri, Makarske jedna, Omiša šest, Sinja 10, Solina devet, Starog Grada četiri, Supetra jedna, Trogira četiri, Dicma jedna, Dugog Rata dvije, Hrvaca jedna, Jesle 10, Klisa dvije, Milne dvije, Otoka jedna, Podgore jedna, Podstrane jedna, Postira četiri, Segeta jedna i Sućurja jedna osoba.  

Od ukupnog broja novooboljelih 47 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 2186 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 108 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se devet osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; jedna ženska osoba stara 91 godinu i jedna muška osoba stara 85 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.   

 12.20 Grad Zagreb u proteklom danu prema podacima HZJZ-a bilježi 114 novooboljelih osoba, dok je broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih 41.519, što je za 101 osobu više nego dan ranije, izvijestili su u subotu iz NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 737 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 99 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 163 osobe i mjera samoizolacije izrečena je za 129 osoba. Sada je u Zagrebu 514 aktivnih slučajeva.

Od 163 obrađene pozitivne osobe: 37 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 46 osoba su kontakti Covid + osoba. 49 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 16 osoba obrada je još u tijeku.

Kod dvije je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a kod jedne u drugoj županiji. Pet je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a, a sedam je doputovalo iz BiH, Belgije i Njemačke.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 38 korisnika i sedam djelatnika, stoji u priopćenju.

12.18 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 162 osobe od čega su evidentirana 27 pozitivna slučaja na virus Covid-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 47 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji je 356. Do subote je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 35.634 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je jedan pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 82 pacijenta pozitivnih na virus Covid-19, od toga je njih devet hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno sedam pacijenata. Na invazivnoj respiraciji se nalazi jedan Covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

12.03 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 25 novih osoba pozitivnih na korona virus. Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (jedna), Grad Krapina (pet), Grad Oroslavje (dvije), Grad Pregrada (četiri), Grad Zabok (jedna), Općina Bedekovčina (jedna), Općina Gornja Stubica (jedna), Općina Hrašćina (jedna), Općina Hum na Sutli (dvije), Općina Mače (jedna), Općina Petrovsko (dvije) i Općina Radoboj (četiri).

Oporavilo se 12 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 158. U samoizolaciji se nalazi 877 osoba. Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 19 pacijenata, među kojima jedna na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 67  pacijenata pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je devet na respiratoru. U protekla 24 sata nisu preminule nove osobe pozitivne na korona virus.

11.10 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 23 nova slučaja zaraze korona virusom.

Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, tri novooboljele osobe s područja su grada Čazme, a po jedan novi slučaj zaraze korona virusom zabilježen je na područjima gradova Daruvar, Grubišno Polje i Garešnica te općina Ivanska, Berek, Končanica, Đulovac, Velika Pisanica, Štefanje, Nova Rača i Kapela.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su na liječenju 42 pacijenta zaražena korona virusom, od kojih je njih sedam na respiratoru, a 12 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 681 osoba. Preminula je jedna osoba s korona virusom, a ukupno je do sada 105 preminulih osoba na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka pandemije.

10.46 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze korona virusom (deset je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o deset osoba iz Dubrovnika, po tri iz Korčule i Metkovića, po dvije iz Orebića i Župe dubrovačke, po jednoj iz Kule Norinske, Opuzena, Smokvice i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području županije.

Ukupno je zaraženo 16 osoba muškog spola i 10 osoba ženskog spola, a za njih 17 je utvrđena epidemiološka veza. Preminule su dvije ženske osobe, jedna iz Zažablja (rođ. 1938.g.) i jedna iza Dubrovnika (rođ. 1938.g.)

Izliječene su 31 osoba: 11 iz Dubrovnika, po sedam iz Konavala i Metkovića,, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Korčule, Kule Norinske, s Mljeta i iz Ploča. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na korona virus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 192 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 36 134 uzorka. U samoizolaciji su 672 osobe

10.13 Primorsko-goranskoj županiji 69 je novih slučaja zaraze korona virusom, a 82 osobe su ozdravile. Ukupno je tijekom petka laboratorijski obrađeno 532 uzorka. Broj aktivnih Covid-19 slučajeva trenutno iznosi 902 što je za 15 osoba manje nego dan ranije.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka  na bolničkom liječenju nalaze se 74 osobe, od kojih je pet na respiratoru. Tijekom petka nije bilo preminulih osoba od Covid-19 bolesti. Udio liječenih osoba od Covid-19 bolesti unutar ukupnog broja zaraženih osoba u PGŽ ostaje stabilan i iznosi 8,2 posto.

10.04 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od početka pandemije do subote do 10 sati evidentirano je 18.318 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom, izliječene su 17.203 osoba, a 60 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 1055 slučaja.

U odnosu na podatke od petka oboljelo je 66 osoba (gradovi – pet Samobor, dvije Sveta Nedjelja, devet Zaprešić, tri Jastrebarsko, 13 Velika Gorica, četiri Ivanić-Grad, sedam Dugo Selo, pet Vrbovec, jedna Sveti Ivan Zelina, općine – dvije Brdovec, jedna Bistra, dvije Jakovlje, dvije Kravarsko, jedna Kloštar Ivanić, jedna Križ, jedna Brckovljani, tri Rugvica, dvije Dubrava, jedna Rakovec, jedna  Gradec), a ozdravile su 122 osobe. Dvije osobe preminule su u Samoboru (17.12.2020. i 8.1.2021.).

9.43 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na korona virus su testirana 234 uzoraka od kojih su 33 bila pozitivna.

Od toga, 15 osoba iz Osijeka imalo je pozitivan nalaz, po tri iz Belišća i Đakova i jedna iz Valpova.  Općine Antunovac i Čepin bilježe po dvije novopozitivne osobe dok općine Bizovac, Erdut, Marijanci, Bilje, Koška, Podgorač i Strizivojna bilježe po jednu.

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba oboljelih od Covida-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 34 pacijenta s tim oboljenjem. Preminulo je šest osoba pozitivnih na korona virus u dobi od 57 do 89 godina i imali su i druge komorbiditete.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 824 osobe.

9.26 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 327 uzoraka briseva na Covid-19. Potvrđeno je 14 novozaraženih osoba s područja županije. Za 10 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

U epidemiološkoj obradi nalaze se četiri osobe. Izliječeno je 19 osoba. Trenutno je 223 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1122 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 45 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna Covid-19 pozitivna osoba (1946. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

9.20 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 29 novih slučaja bolesti Covid-19.

Tijekom petka izuzeto je 100 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave korona virusa na području županije ukupno je testirano 17.849 osoba.

Na području županije trenutno je aktivno 168 slučaja bolesti Covid-19, ozdravile su 23 osobe, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 30 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koron avirus  (1950. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

9.16 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su 33 novih pozitivnih osoba na Covid-19, od čega je 26 pozitivnih na PCR testiranju, a sedam na brzom antigenom testu (12 osoba iz Vinkovaca, pet iz Vukovara, po tri osobe iz Nuštra i Jarmine, po dvije iz Babine Grede i Otoka, te po jedna osoba iz Borova, Bršadina, Gradišta, Ivankova, Opatovca i Starih Mikanovaca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8121, od kojih je 7767 osoba izliječeno, a ukupno je preminula 171 osoba. Trenutno je u županiji 47 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 203 osobe, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 37.008. U samoizolaciji na području županije je 525 osoba.

9.10 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 245 slučajeva zaraze korona virusom, 215 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 30 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 326 osoba, a ukupno je testirano 25.421 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 118 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih.

9.00 U Sisačko-moslavačkoj županiji 52 su novooboljele osobe od zarazne bolesti Covid-19.

Riječ je o 14 osoba s područja grada Siska, devet osoba s područja grada Petrinje, osam osoba s područja grada Kutine, šest osoba s područja grada Gline, pet osoba s područja općine Velika Ludina, tri osobe s područja grada Popovače, tri osobe s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Martinska Ves, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Topusko.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.