Reakcija samohranog oca

ZAUSTAVITE SEVERINU!

Autor

Direktno.hr

Ovaj otvoreni istup široj hrvatskoj javnosti pišem povodom sinoćnjeg „dirljivog i traumatičnog“ razgovora u kojem je pjevačica otvorila dušu Zoranu Šprajcu u emisiji RTL Direkt. Pri tome želim naglasiti nekoliko stvari: kao prvo, moja anonimnost razlog je činjenice da se na istom sudu pred istom sutkinjom (Vericom Nikić) dvije godine vodi spor za skrbništvo nad moje dvoje maloljetne djece, koji je, nakon pet godina dogovornog skrbništva, pokrenula majka moje djece.

20.06.2017. u 15:50
Ispiši članak

Drugo, ne mogu se oteti dojmu da sinoćnji nasup Seve Nacionale uvelike nalikuje njezinom ukazanju u djevičanski bijeloj haljini u emisiji Joška Lokasa prije više godina, kada je javnosti išla objašnjavati što ustvari znači i kako je nastao njezin poznati filmić.

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, gospođa Severina je svojim patosom potaknutim sudskom mjerom po kojoj njezin sin živi tjedan dana s majkom pa tjedan dana sa ocem, dala otvorenu pljusku tisućama očeva u Hrvatskoj koji bi bili presretni da dobiju takvo sudsko rješenje. Možda to gospođa Severina ne zna, ali tzv. načelo „pola-pola“ boravka djeteta kod oba roditelja po razvodu (ukoliko svaki od roditelja ima prikladne roditeljske kompetencije), predstavlja europski standard po tom pitanju, a koji se, po stručnim i znanstvenim podacima, pokazao NAJBOLJIM za djecu. Za uvođenje ovog načela u anakronu hrvatsku sudsku obiteljsku praksu (gdje je majka u pravilu gotovo uvijek u pravu, bez obzira na činjenice), mnogobrojne udruge i očevi bore se već puno godina, ali, nažalost, mislim da nisu bili u prilici dobiti trećinu televizijskog vremena koje je jučer darovano gospođi Severini.

Nije mi namjera ovim pismom ocjenjivati roditeljske kompetencije gospođe Severine, niti se a priori stavljati na stranu gospodina Popovića, već želim upozoriti na činjenicu kako se ovakvim pristranim medijskim pritiskom po kojem je žena uvijek žrtva (sjetimo se, primjerice, Ane Magaš), uvelike utječe na sudove po pitanju donošenja budućih presuda u obiteljskoj praksi.

Nakon ovakvog srcedrapateljnog istupa gospođe Severine u kojem je otvoreno prozvala samu sutkinju, Centar za socijalni rad, potegla pitanje sukoba interesa raznih institucija, smijem li se ja pitati hoće li Sud popustiti tome pritisku i u mojem slučaju donijeti odluku koja će biti rezultatom hajke koju upravo radi gospođa Severina?

Na koncu, ali nikako ne i najmanje važno, mjera koju je Sud donio u slučaju gospođe Severine NIJE konačna, a uvriježeno je načelo javnog ponašanja da se nepravomoćne presude NE komentiraju.

Stoga, u svoje ime te svih drugih sličnih slučajeva koje gospođa Severina svojim sadašnjim istupima kompromitira, pozivam nadležne institucije da reagiraju i zaustave ovaj njezin medijski spektakl i samopromociju.

Osobno, kada u mojem predmetu bude donesena pravomoćna presuda, ili postignem valjani izvansudski dogovor s majkom svoje djece, imenom i prezimenom sam spreman u bilo kojem mediju suočiti se s gospođom Severinom i otvoreno joj argumentirati sve što je u ovom pismu izrečeno pa i više od toga. 

 

Autor ovog teksta poznat je redakciji koja zadržava pravo na zaštitu njegovih podataka.

Komentari

Pozivamo čitatelje/komentatore da u svojim komentarima njeguju civiliziranu raspravu. Portal Direktno ne može se smatrati odgovornim za komentare koji sadrže uvrede, klevete, govor mržnje, huškanje i/ili poziv na nasilje. Takvi komentari bit će obrisani, a u posebno ekstremnim slučajevima mogu biti i potpuno onemogućeni. Sporne komentare čitatelji mogu prijaviti na [email protected], uz priloženu poveznicu na pripadajući članak i navođenje autora i sadržaja spornoga komentara.